• Haberler
  • Spor
  • Süpermoto Anıt Park'tan başladı – Kocatepe Gazetesi

Süpermoto Anıt Park'tan başladı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışı ilk kez Afyonkarahisar'da yapıldı. Yarışlar, Koruyucu Aile hizmetine dikkat çekmek amacıyla, 'Hayata Birlikte Tutunuyoruz' sloganıyla yapılıyor. Anıt Park'ta yapılan açılış töreni ile başlayan yarışlarda 33 sporcu yarıştı. 17'si çocuk olan sporcuların Anıt Park'tan yapılan kalkışıyla başlayan Süpermoto Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nden gerçekleştirildi. Anıt Park'ta yapılan törenine Gençlik Hizmetleri ve [&hellip]

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışı ilk kez Afyonkarahisar’da yapıldı. Yarışlar, Koruyucu Aile hizmetine dikkat çekmek amacıyla, “Hayata Birlikte Tutunuyoruz” sloganıyla yapılıyor. Anıt Park’ta yapılan açılış töreni ile başlayan yarışlarda 33 sporcu yarıştı. 17’si çocuk olan sporcuların Anıt Park’tan yapılan kalkışıyla başlayan Süpermoto Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nden gerçekleştirildi. Anıt Park’ta yapılan törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Belediye Tesisler Sorumlusu İbrahim Yılmaz, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke katıldı.
Afyonkarahisar’da yapılan yarışlar hakkında bilgi veren TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, “Afyonkarahisar’da bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. İlk defa Süpermoto şampiyonasını Afyon’da gerçekleştireceğiz. Bugünün anlamı çok daha büyük, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte koruyucu aileye dikkat çekmek istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, çocuklarımızın sahiplenilmesi için, bakanlığımız ve Afyon İl Müdürlüğümüzle beraber, Koruyucu ailenin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Çocuk sporcularımızla birlikte birazdan başlangıcı yapacağız. 33 sporcumuz yarışacak. Bunlardan 17’si çocuk sporcumuz, geri kalanlar ise büyüklerimiz. Sporcularımız “Hayata Birlikte Tutunuyoruz” sloganı ile koruyucu aileye dikkat çekmek vesile ile yarışlarımızı başlatacağız. 6 kategoride sporcularımız yarışacak. Yarışların sonunda da özellikle TMF GP Ligi dediğimiz tüm sporcuların yarıştığı final yarışmamız olacak” dedi.
Şampiyonanın başlangıç işareti Akülke, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Belediye Tesisler Sorumlusu İbrahim Yılmaz tarafından verildi.
Afyonkarahisar Belediyesi Motor Sporları Pisti’nde düzenlenen organizasyonun ilk gününde KNN 54 Cup, Süpermoto A, Süpermoto B, Süpermoto S3, Süpermoto gençler 85 cc, Süpermoto minikler 65 cc ve 50 cc sınıflarında sporcular, sıralama turlarında en iyi dereceyi almak için mücadele etti.
Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde yapılan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. Ayak yarışları tamamlandı. Yarışlardan sonra dün ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen ödül töreninin detayları yarın gazeteniz Kocatepe’de yer alacak.

Bakmadan Geçme