Süper Kupa Kaç Yılda Bir Yapılır?

Süper Kupa nedir? Süper Kupa kaç yılda bir yapılır? Süper Kupa'da hangi takımlar oynar?  İşte merak edilen tüm yanıtlar.

SÜPER KUPA NEDİR?

Süper Kupa, Türkiye’de yeni sezon başlamadan önce Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu olan takımların arasında oynanan futbol organizasyonudur. Süper Kupa ilk kez 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası ismiyle oynanmaya başlanmıştır. 1998 yılının başlarında bir süre ara verilen ve 15 Mayıs 1998’de oynanan Galatasaray – Beşiktaş finalinden sonra kaldırılan bu organizasyon,  2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası ismiyle tekrar organize edilmeye başlanmıştır.

Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonu arasında oynanan organizasyonda, iki kupayı da aynı takımın kazanması durumunda Süper Lig şampiyonu takım ile Türkiye Kupasını kaybeden finalist takım arasında oynanmaktadır.

SÜPER KUPA KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

2006 yılından itibaren Türkiye Süper Kupası ismiyle tekrar organize edilmeye başlanana bu organizasyon, her yıl organize edilmektedir.

29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ve Fenerbahçe ile Galatasaray’ın mücadele edeceği Türkiye Süper Kupası yaşanan pankart krizi nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüplerinin ortak kararı ile iptal edildi.

Bakmadan Geçme