• Haberler
  • Genel
  • Sunter: 'Türk basketbolundaki en önemli sorun eğitim'

Sunter: 'Türk basketbolundaki en önemli sorun eğitim'

Sorunlu Çemberler başlıklı projenin bu haftaki konuğu, Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ercüment Sunter oldu. Türkiye'deki basketbolun en önemli sorunun eğitim olduğuna değinen Sunter ülke basketbolunda ilk çığır açan ismin Aydın Örs olduğunu belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin ve Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde [&hellip]

Sunter: “Türk basketbolundaki en önemli sorun eğitim”

Sorunlu Çemberler başlıklı projenin bu haftaki konuğu, Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ercüment Sunter oldu. Türkiye’deki basketbolun en önemli sorunun eğitim olduğuna değinen Sunter ülke basketbolunda ilk çığır açan ismin Aydın Örs olduğunu belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin ve Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri Sorunlu Çemberler başlıklı projenin bu haftaki konuğu, Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ercüment Sunter, Türk basketbolundaki en önemli sorunun eğitim olduğuna dikkat çekti.
“TÜM DÜNYANIN BAHSETTİĞİ
BİR ÜLKE OLDUK”
Türkiye’den basketbol olarak tüm dünyanın bahsettiğini belirten Türk Telekom Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ercüment Sunter, “10-15 yıl içerisinde Türk basketbolu dünya basketbolunda önemli bir yer aldı. Oyuncularımızın hem NBA’deki hem de Avrupa’daki başarıları, takımlarımızın dünya şampiyonalarında gösterdiği başarı, Türk basketbolunun isminden çok bahsettirdi. Bir de şu an ligin kalitesinin yükselmesi büyük etken oldu bu başarının yakalanmasında. Şu anda ligimizde bence tüm takımlara bakarsak, Avrupa’da oynayan Amerikalı olsun Avrupalı olsun birçok kaliteli oyuncu boy gösteriyor. Bu yüzden bana göre basketbolda tüm dünyanın bahsettiği bir ülke olduk.” dedi.
“BENDE ONU ÖRNEK ALIYORUM”
Türk basketbolundaki en önemli sorunun eğitim olduğunu aktaran Sunter, “Bir defa Türkiye’de, basketbolun eğitimle beraber yürütülmesine olanak sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ABD’de insanlar kolejlerde okuyorlar hem dersi hem de basketbolu bir arada götürebiliyorlar. Bir sporcunun eğitimle beraber sporu götürmesi zorlaştı. Burada kolaylıklar gelmesi gerekiyor. Eğitimsiz sporun başarılı olması kolay değil ve buna en büyük engel bu. Basketbolda ilk çığır açan ise Aydın Örs’tür. Tüm Türk takımlarının Avrupa başarılarının başlangıcı ve o dönemlerdeki takımlar için en büyük ekol odur. Ben de onu örnek alıyorum.” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme