Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sünnet için en uygun dönem 7-11 yaş arası”

“Sünnet için en uygun dönem 7-11 yaş arası”

AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, sünnet için en uygun yaş döneminin 7-11 yaş arası olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına konuk oldu.
Sünnet hakkında bilgiler veren Tuncer, sünnetin birçok ciddi hastalık riskini azalttığını belirterek, “Üriner sistem enfeksiyonları, piyelonefrit, penis ve prostat kanserleri, kadın partnerlerde serviks kanseri, HPV, HSV 2’ yi azalttığı, yine AİDS gibi cinsel yolla bulaşan hastalıkların geçişini azalttığı kanıtlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
“Sünnet için en uygun yaş ailenin ve çocuğun hazır olduğu yaştır.” görüşünü kaydeden Tuncer, “Hekimler bu ayrımı yaparken Freud un psikoseksüel gelişim evrelerini göz önünde tutarlar. 0-1 yaş oral dönem: Sünnet için 2. sırada önerilen dönem, 1-3 yaş Anal dönem: 3. sırada önerilen dönem, 4-6 yaş fallik dönem: Sünnetin önerilmediği dönem, bu dönemde sünnet yapılırsa çocuğun çözüme kavuşmamış içsel çatışmaları ve anksiyeteleri nedeniyle sünnet sonrası ve yetişkinlik döneminde ciddi sorunlar yaşanabilir. 7-11 yaş Latent dönem. Sünnet için en uygun dönemdir.” diye konuştu.