Sümela Manastırı Giriş Ücreti Ne Kadar 2024?

Karadeniz bölgesinin Trabzon il sınırlarında bulunan Sümela Manastırı 2024 yılı güncel fiyatları ve müze kartın geçerli olup olmadığını tarihi mekân gezilerini sevenler için araştırdık.

Doğal ve tarihi mekânları gezmek ve öncesinde gezi şartlarını bilmek isteyenler için Türkiye’nin önemli tarihi, doğal kültürel hazinelerinden biri olan Sümela Manastırı popüler tercihlerden birini oluşturuyor.

Haber

SÜMELA MANASTIRINDA MÜZE KART GEÇERLİ Mİ?

Trabzon Müzesi Müdürlüğü bağlı birimi olan Sümela Manastırı, yürütülen restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile 1 Temmuz 2021 tarihinde resmi açılışı yapılarak ziyarete açılmıştır. Sümela Manastırı Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir müzedir. Dolayısıyla müze içerisinde müze kart geçerlidir. Ancak Sümela Manastırı gezisi sırasında müze kart satışı yapılmıyor. Gezi öncesinde temin edilecek Müze Kartı ile manastırı gezmek mümkün. Müze Kart 60 TL karşılığı satın alınıyor.

Haber

SÜMELA MANASTIRI GEZİSİ KİMLERE ÜCRETSİZ?

Manastırı 18 yaş altı çocuklar ücretsiz gezebiliyor. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı personeli refakatlerindeki anne, baba, eş ve çocukları kurum kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla bu protokol kapsamındaki ziyaret alanlarına ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar. Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ile 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından ziyaretleri sırasında Sümela Manastırı giriş ücreti alınmıyor. Edinilen bilgiye göre 2023 yılında müze kartı olmayanlar için manastır gezi ücreti 450 TL idi.

 

Haber

SÜMELA MANASTIRI HİZMET SAATLERİ KAÇTIR?

Trabzon Müze Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine göre Sümela Manastırı’nın açılış saati 8.00’dir. Sümela Manastırı’nın kapanış saatleri mevsime göre değişiklik göstermektedir. 15 Ekim-15 Mart arasındaki kış döneminde manastır 8.00- 17.00 saatleri arasında açıktır. Ancak 1 Nisan-1 Ekim arasındaki yaz döneminde kapanış saati 19.00’a kadar uzatılmaktadır. Gişe kapanış saatleri yazın 18.30, kışın ise 16.30’dur. Ziyaret saatlerinde yapılan değişiklikler kamuoyuna duyuruluyor.

Bakmadan Geçme