• Haberler
  • Genel
  • Sülümenli’de toprak bayramı kutlandı – Kocatepe Gazetesi

Sülümenli’de toprak bayramı kutlandı – Kocatepe Gazetesi

Toprak bayramı etkinlikleri kapsamında Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği sonucu Sülümenli İlkokulunda tören düzenlendi 8 BİN YILDIR KULLANILIYOR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, toprak bayramı kutlama programında ilk olarak toprağın nasıl oluştuğunu anlattı. Toprağın, yeryüzünün üzerinde bitkiler yetişen, kayaların, taşların parçalanması ve bozulmasıyla meydana gelen en [&hellip]

Sülümenli'de toprak bayramı kutlandı

Toprak bayramı etkinlikleri kapsamında Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği sonucu Sülümenli İlkokulunda tören düzenlendi

8 BİN YILDIR KULLANILIYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, toprak bayramı kutlama programında ilk olarak toprağın nasıl oluştuğunu anlattı. Toprağın, yeryüzünün üzerinde bitkiler yetişen, kayaların, taşların parçalanması ve bozulmasıyla meydana gelen en üst tabaka olduğunu kaydeden Arap; “Bütün biyolojik varlıklar için vazgeçilmez bir yaşama ortamı olan toprak, milattan en az 8 bin yıl önce insanlar tarafından bitki yetiştirmek için kullanılmış doğal bir mekandır. Toprak içinde ve üstünde yaşayan canlılar da hayatiyetini sürdüren canlı bir varlıktır. Bir fiske toprakta milyarlarca mikroorganizma bulunur. Tüm canlıların hem beslendiği hem de barındığı yer olan toprak, insanların yaşamında çok önemlidir.” dedi.
YAŞAM TOPRAĞA BAĞLI
Besinlerin elde edilebilmesinin toprağa bağlı olduğunu kaydeden İl Müdürü Hüseyin Arap, toprağın sadece insanlar için değil, tüm canlılar için önem taşıdığını ifade etti. Arap şöyle konuştu: “Bitkiler ancak topraktaki su ve madensel maddeleri alarak büyüyüp gelişirler. Otçul hayvanlar ve insanlar ise bitkileri besin olarak kullanırlar. Doğal zenginlik kaynağımız olan ormanların, bitkilerin, evcil ve yabani hayvanların yaşaması, ancak toprak sayesinde olur. Toprağın hem kendisi hem de üzerinde bulunan ormanlar ve bitkiler birer doğal zenginlik kaynağıdır. Toprak bilinerek işletilirse yenilenebilen ve ıslah edilebilen bir kaynak haline gelecektir.”
TÖRENE YOĞUN KATILIM
Yoğun katılımın olduğu toprak bayramı kutlama töreninde Sülümenli İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Öğrenciler günün önemini belirten konuşmalar yapıp şiirler okudu. Ana sınıfı öğrencileri ve velileri ile birlikte okul bahçesine çiçek fidesi dikimi yapıldı. Törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul, Okul Müdürü İbrahim Yıldırım hazır bulundular. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme