• Haberler
  • Gündem
  • Sultandağı'nda buzağı yarışması düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi

Sultandağı'nda buzağı yarışması düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın buzağı ölümlerinin azaltılması amacı ile başlattığı  '2018 Buzağı Yılı'  nedeniyle farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu nedenle Sultandağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sultandağı Süt Üreticileri Birliği tarafından düzenlendi.Sultandağı Süt Birliği Başbakanı Celal Yırtıkgöz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Önder'le birlikte İl Tarım Müdürü İbrahim [&hellip]

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın buzağı ölümlerinin azaltılması amacı ile başlattığı  “2018 Buzağı Yılı”  nedeniyle farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu nedenle Sultandağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Sultandağı Süt Üreticileri Birliği tarafından düzenlendi.
Sultandağı Süt Birliği Başbakanı Celal Yırtıkgöz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil İbrahim Önder’le birlikte İl Tarım Müdürü İbrahim Acar’ı ziyaret etti. 06 Nisan 2018 saat 14.00’de yapılacak olan “En Güzel Buzağı” yarışmasına tam destek verdiklerini belirten İl Tarım Müdürü İbrahim Acar, “Bilindiği gibi Bakanlığımız 2018 yılını buzağı yılı ilan etmiştir. Dolayısıyla buzağı ölümlerine karşı titizlikle durulmaktadır. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi. Yarışmada ilk üçe giren buzağılara toplamda yaklaşık 8 bin TL değerinde makine ekipmanı hediye edilecek.

Bakmadan Geçme