• Haberler
  • Genel
  • Sultandağı’na kaymakamlık lojmanı yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Sultandağı’na kaymakamlık lojmanı yapılacak – Kocatepe Gazetesi

İGM Şubat ayı toplantıları dün tamamlandı. Yoğun toplantı gündemi ile bitirilen Şubat ayının son toplantısında Sultadağı Belediyesi'ne ait tapuda kayıtlı taşınmazların kaymakamlık lojmanı yapılmak üzere İl Özel İdaresi'ne bedelsiz olarak devir edilmesi kabul edildi İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen kararlar oylanarak karara bağlanırken, [&hellip]

Sultandağı'na kaymakamlık lojmanı yapılacak

İGM Şubat ayı toplantıları dün tamamlandı. Yoğun toplantı gündemi ile bitirilen Şubat ayının son toplantısında Sultadağı Belediyesi’ne ait tapuda kayıtlı taşınmazların kaymakamlık lojmanı yapılmak üzere İl Özel İdaresi’ne bedelsiz olarak devir edilmesi kabul edildi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının beşinci ve sonuncu birleşimi dün tamamlandı. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen kararlar oylanarak karara bağlanırken, çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Meclis’in Mart ayı toplantıları 3 Mart Pazartesi günü başlayacak.
NOKTALAR KONUSUNDA BİLGİ İSTENDİ
Sandıklı ilçesi Karasandıklı köyü içerisinde bulunan köprünün tamir ve bakımının yapılması talebinin, İl Özel İdaresi tarafından incelenerek İmar Bayındırlık komisyonuna bilgi verileceği bildirildi. Evciler ilçesinin Gökçek beldesi, Başmakçı ilçesinin Yaka beldesi, Dazkırı ilçesinin Yüreğil beldesine hizmet götürecek noktalar konusunda bilgi istendiği bildirildi. Kapatılacak belediyelerin hizmet noktalarının Belediyeler kapandıktan sonra İl Özel İdaresi’nin İl Genel Meclisi’nce değerlendirileceği açıklandı.
YÜREĞİL NOKTA OLMAK İSTİYOR
Dazkırı ilçesini tek beldesi olan Yüreğil’in Dazkırı, Başmakçı ve Evciler ilçeleri güzergahında bulunması kapalı ve açık otoparkı bulunması nedeniyle Yüreğil’in hizmet noktası olarak belirlenmesi talebinin Belediyeler kapandıktan sonra İl Özel İdaresi ve İGM tarafından değerlendirileceği bilgilendirmesi yapıldı. Başmakçı ilçesi Akpınar köyünde bulunan Kuş Gözetleme Birliği tarafından yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi.
EK SU DEPOSU İSTENİYOR
Tarım Orman komisyonunca il genelinde yağışların yetersiz olduğu, tarla farelerinin çoğaldığı ve ekili alanlarda zarar oluştuğundan dolayı gerekli çalışmaların yapılması isteği kapsamında Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldığı bilgilendirmesi yapıldı. Çobanlar ilçesinin Akkoyunlu köyünde içme suyu deposunun yetersiz gelmesi nedeniyle ek su deposu yapımı talebi dairesince incelenerek gereğinin yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu kabul edildi.
CAMİ İÇİN ÖDENEK TALEP EDİLDİ
Sandıklı ilçesinin Kozvankuyucak köyünde yer alan camiinin geçen yılki yangında kullanılamaz hale gelmesi ile cemaatin ibadetlerini küçük bir konteynırda yaptığı bildirildi. Cuma günleri ise cemaatin Cuma namazı için yakın köylerdeki camiilere namaz kılmaya gittikleri, camii yapımı için ödenek aktarılması talep ediliyor. Plan Bütçe komisyonunun söz konusu talebin İl Encümeninde değerlendirilmesi uygun gören raporu kabul edildi. Başmakçı ilçesinin Akkoyun köyü Hatıllı çeşmesi mevkiinde hayvanların sulanması için sondaj yapılması veya su kaynaklarından yararlanılarak sorunun çözülmesi isteği kapsamında konunun İl Özel İdaresi’nce incelenerek İmar Bayındırlık komisyonuna bilgi aktarımı uygun görüldü.
SERTİFİKASIZ FİDANLAR MERCEK ALTINDA
Tarım ve Orman Komisyonu bilgilendirmesinde meyveciliğin gün geçtikte artarak devam ettiği, Şubat ayı itibariyle fidan dikimlerinin başlayacağı belirtildi. Pazarlarda sertifikasız ve hastalıklı fidanların satılmaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı açıklandı.
3 TRAFO MERKEZİ BOYALI
KÖYÜNE YAPILACAK
Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı köyünde yer alan tapusunda 2568 parsel numarası ile kayıtlı mülkiyeti Hazineye ait olan TEİAŞ adına irtifak hakkı tesis edilmiş olan 22. 498. 95 metrekarelik taşınmaz üzerinde şehrin artan enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla Afyon 3 Trafo Merkezi yapımı amaçlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan 1/5000 ölçekil nazım imar ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerini inceleyen İl Özel İdaresi İmar Planı İnceleme komisyonunca imar plan ve eklerinin onaylanmasını istedi. İsteği uygun gören İmar Bayındırlık komisyonu raporu kabul edildi.
DEREÇİNE’YE OKUL YAPIMI İÇİN ÇALIŞILIYOR
Sultadağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinin ilkokulu ile ortaokulunun aynı binada sabahçı ve öğleci olarak hizmet verdiği, mevcut Belediye hizmet binasının okul olarak kullanılması teklifine karşılık binanın ağır hasarlı olduğu tespitinin yapıldığı kaydedildi. Sultandağı ilçe sınırlarında sadece Dereçine’de bulunan okulun normal öğretime geçemediği, ilçe de en çok öğrencinin bu okulda olduğu kaydedildi. Plan Bütçe komisyonu tarafından arsa sorunu olmadığı belirtilen yöreye acilen 12 derslikli yeni bir okul yapımı talebine yönelik çalışmaların devam ettiği bilgilendirmesi yapıldı.
ÖĞLE YEMEKLERİ
İNCELEME ALTINDA
Çevre ve Sağlık komisyonuna; il genelinde bulunan okullarda verilen öğle yemeklerinin sağlık açısından uygunluğu ve öğrencilerin yemeklerden şikayet ve memnuniyetlerinin araştırılması istendiği kaydedildi. Öğle yemeklerinin sağlık açısından uygunluğuna yönelik çalışmaların devam ettiği bilgilendirilmesi yapıldı.
LİSE TESLİMİ BEKLENİYOR
İl merkezine yapılan Sosyal Bilimler Lisesi’nin 31 Aralık 2013 tarihinde tamamlanması teslim etmesi gerekliliğine rağmen okulun hala teslim edilmediği bildirildi. Plan Bütçe komisyonu bilgilendirmesinde; Söz konusu lise öğrencilerinin TOKİ’de bulunan ilköğretim okulunda zor şartlar altında eğitim gördükleri, yemekhane ve ısınma şartlarının yetersiz gelmesi nedeniyle durumun yerinde incelenmesi yönünde talep geldiği kaydedildi. Sosyal Bilimler Lisesi yapımı konusundaki çalışmaların devam ettiği ifade edildi. 2014 Mali yılı bütçesinden Kızılören ilçesine seracılık çalışmalarında kullanılmak üzere ayrılan ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü bütçesinde yer alan ödeneğin yerinde kullanılması için Kızılören KHGB transfer kalemine aktarımını uygun gören Plan Bütçe komisyon raporu kabul edildi.
TOPLANTI ARASINDA
KOMİSYON KARAR VERDİ
Sultandağı ilçesi Kayran mahallesinde bulunan mülkiyeti Sultandağı Belediyesine ait tapunun 1412-Ld pafta, 51 ada, 2-3-4 parsellerinde kayıtlı taşınmazların kaymakamlık lojmanı yapılmak üzere İl Özel İdaresine bedelsiz olarak devir edilmesi konusundaki talebin İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülmesi için toplantıya 10 dakika ara verildi. Devir talebini uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. 2013 Yılına ait Taşınır Hesap Cetvellerinin, 5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 10. maddesinin b fıkrasına göre karara bağlanması isteği doğrultusunda; söz konusu cetvellerin dairesince hazırlandığı şekilde kabul edilmesini uygun gören Plan Bütçe komisyonu raporu kabul edildi.
KURUCA KÖYÜNE AKARYAKIT İSTASYONU
Emirdağ ilçesine bağlı Kuruca köyünde yer alan, Çalaltı mevkiinde J26D19A pafta, 675 ve 679 parsel numarası ile kayıtlı mülkiyeti Ergün Özlem ve Ali Gayretli’ye ait toplam 47.117,28 metrekarelik taşınmaz üzerinde akaryakıt ve LPG istasyonu, otopark, dinlenme ve konaklama turistik tesisleri amacıyla hazırlanan bir paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar ve 2 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi.
MECLİS KİTAPÇIĞI ÖDENEĞE TAKILDI
Söz uçar yazı kalır ata sözünün gereği olarak 11. Dönem İGM üyeleri olarak “Bir Dönem Böyle Geçti” temalı şiir, yazı, karikatür, fotoğraf, gazete haberleri kullanarak hafızalarda neler kaldığına yönelik tüm üyeler ve basının katkılarıyla kitapçık hazırlanması istendiği öğrenildi. Kitapçık hazırlanması için bütçede ödenek olmadığından isteğin Encümen tarafından değerlendirilmesini uygun gören Plan Bütçe komisyonu raporu kabul edildi.
HİSAR KALESİ TURİZME AÇILACAK
Sandıklı ilçesi Hisar mahallesinde bulunan Hisar kalesinin tadilatı ve çevre düzenlenesinin yapılarak turizme açılması isteğini doğrultusunda çalışma maliyetinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür Katkı payından karşılanmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi.
BAŞMAKÇI’DA TÜRBELER
BAKIM BEKLİYOR
Başmakçı ilçesinde bulunan türbelere il dışından çok sayıda ziyaretçi bulunduğu, türbelerin bakıma ihtiyaç duyduğu bildirildi. Türbelerin bakım ve onarımlarının yapılması isteğinin KHGB tarafından yapılmasını uygun gören Kültür Turizm ve Sosyal İşler komisyon raporu kabul edildi.
MESAFE 10 KİLOMETRE KISALACAK
Bayat ilçesinin Çukurkuyu ve Mallıca köylerinden Eskişehir’in Han ilçesine giden 25 kilometrelik virajlı yolun İpek yolu diye adlandırıldığı, 2000 yılından önce ham yol olarak açılan Çukurkuyu köyü ve Han ilçesi arasındaki virajsız yolun stabilize ve bakımının yapılması ile yol mesafesinin 10 kilometre azalacağı kısalacağı bildirildi. Yerinde yapılan inceleme sonucu; Yol üzerinde bulunan dere yatağına büz veya kutu menfez yapılarak yolun bakımının yapılmasını uygun gören İmar Bayındırlık komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme