Sultandağı ve Çay'ın çöpü Akşehir'e

Emirdağ Kent Ormanı'nın ardından Sultandağı ve Çay ilçelerinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Çay ve Sultandağı bölgesindeki ilçe, belde ve köylerin çöplerini Akşehir’de kurulacak katı atık arıtma tesisine göndereceklerini anlatan Bakan Eroğlu, bu tesis için gerekli olan 1,5 milyon TL'yi de gönderdiğini belirtti Çay ve Sultandağı'nın çöpleri Akşehir'eSultandağı'nda Devlet Hastanesi'nin açılışını yapan Çevre ve [&hellip]

Sultandağı ve Çay’ın çöpü Akşehir’e

Emirdağ Kent Ormanı’nın ardından Sultandağı ve Çay ilçelerinde açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Çay ve Sultandağı bölgesindeki ilçe, belde ve köylerin çöplerini Akşehir’de kurulacak katı atık arıtma tesisine göndereceklerini anlatan Bakan Eroğlu, bu tesis için gerekli olan 1,5 milyon TL’yi de gönderdiğini belirtti

Çay ve Sultandağı’nın
çöpleri Akşehir’e
Sultandağı’nda Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Sultandağı ilçesine atık su arıtma tesisi yapacaklarını açıkladı. Projeyi onayladıklarını ve belediyeye gönderdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ayrıca burada çöp sorununa da çözüm getiriyoruz. Ben bu bölgeye en son geldiğimde vatandaşlarımız bana ‘burada çöpler kötü görünüyor. Üstelik kirazımızı almaya gelen yabancılar da bundan rahatsız oluyor. Ayrıca bu kötü çöp görüntüsü kirazımızın kalitesine ya da satış potansiyeline de engel oluyor’ diyorlardı. Biz Afyonkarahisar’da merkezi bir katı atık arıtma tesisi kurduk ama buradan nakliye hem uzun hem de maliyetli olacağını düşündük. Akşehir’in de benzer bir katı atık arıtma tesisi isteği vardı. Biz de Akşehir, Sultandağı, Çay için bu bölgenin kullanımı için bir katı atık arıtma birliği kurduk. Hatta ben birlikteki belediye başkanı ile görüştüm. 1,5 trilyonluk bir sıkıntı varmış. O sorunu da çözdük. Onun parasını gönderdik. Şimdi ara istasyonu yapılıyor. İnşallah gelecek seneden itibaren hastane atıkları, çöpler, diğer tüm atıklar buradan alınacak Akşehir’deki katı atık arıtma tesisinde bertaraf edilecek.”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Bir çok ilden fazla ağaç
Sultandağı’na
dikilecek
Sultandağlılar’a ağaç dikme tavsiyesinde bulunan Bakan Veysel Eroğlu, ağaçların taşkın ve selleri engellediğini hatırlattı. Sultandağı İlçesi’ne dikilecek ağaç sayısının bir çok ilin geneline dikilecek ağaç sayısından fazla olduğunu ifade eden Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Ben Orman İşletme Müdürümüze talimat verdim. Burada 8,5 yılda 46 bin 700 dekar alanda çalışma yapılmış ama 2011 yılında rekor kırılacak Sultandağı ve ilçelerinde ağaçlandırma çalışmasını 10 bin dekara çıkacağız, 1 hektar yani. 1 hektar alanı biz aslında il programlarına veriyoruz. Yani tüm bir ilin geneline bu kadar ağaç dikiyoruz. Bu kadar geniş alanda bir ağaçlandırma pek çok ilde yapılmıyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Çay’da 23 adet proje için toplam
3 milyon 547 bin 400 TL
Sultandağı’nda AK Parti İlçe Seçim Bürosu’nun da açılışını yapan Bakan Eroğlu, daha sonra Çay ilçesinde düzenlenen temel atma törenine katıldı. Konak beldesi 2. Kısım Taşkın ve Rusubat Kontrolü açılışı, Armutlu Köyü Taşkın ve Rusubat Kontrolü açılışı ve TOKİ Çay Devlet Hastanesinin temel atma törenine gerçekleştiren Bakan Eroğlu, “Çay Belediyesinin atık su arıtma tesisi uygulama projesi Şubat ayında bitti. Onayı yapılan proje Belediyeye gönderildi. Katı atık hususunda Çay Belediyesi, Afyonkarahisar ili Çevre Hizmetleri Birliğine üyedir. Birliğin nüfusu 585 bin 300 kişi. Yıllık kapasitesi de 247 bin 800 tondur. Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek 7 adet transfer istasyonunun inşaatı tamamlanarak 01 ocak 2009 tarihinde işletmeye alınmıştır. Çay ilçesine 1 adet 7 ton kapasitede katı atık toplam aracı yani sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe edildi. Çevre ve altyapı yatırımları için Çay’a 23 adet proje için toplam 3 milyon 547 bin 400 TL maddi destekte bulunulmuştur.” şeklinde konuştu.
Ağaçlandırmada Çay’a ayrı bir önem verdik
Ağaçlandırma ve ormancılık çalışmalarında Çay ilçemize ayrı bir önem verdiklerini, Çay’ı daha da yeşillendirmen için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyleyen Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı, “Çay bizden ağaçlandırma konusunda, sulama konusunda her ne istiyorsa yapacağız. Çay’da 2 bin 570 dekar sahada ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve bozuk orman sahalarının iyileştirilmesi çalışması yaptık. Sözleşmeli fidan üretimi kapsamında, 2009-2010 yıllarında 24 adet üretici tarafından 400 bin adet fidan üretimi yapıldı. Burada üreticimizle 746 bin TL’lik sözleşme yapıldı. 160 dekar sahada 3 adet Şehitler Ormanı, 30 dekar sahada 3 adet Köy Ormanı kuruldu. 2011 yılında, yaklaşık 100 dekar sahada 1 adet Kent Ormanı kurulacaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme