• Haberler
  • Genel
  • Sultan Divani'ye saygı ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Sultan Divani'ye saygı ziyareti – Kocatepe Gazetesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mevlevihane’nin Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini belirterek tanıtım çalışmaları nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi'ne teşekkür etti Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingin ardından Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret etti. Türbe Camii olarak da bilinen camiyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu cami içerinde medfun bulunan başta Sultan Divani olmak üzere Mevlevi büyüklerini sandukaları [&hellip]

Sultan Divani’ye saygı ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mevlevihane’nin Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini belirterek tanıtım çalışmaları nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi’ne teşekkür etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingin ardından Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret etti. Türbe Camii olarak da bilinen camiyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu cami içerinde medfun bulunan başta Sultan Divani olmak üzere Mevlevi büyüklerini sandukaları başında duada bulundu. Cami görevlisinden medfun bulunan zatlar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, caminin mimari yapısını da özellikle inceledi. Kendisine verilen bilgilerden son derece memnun olan Kılıçdaroğlu, “Anlattıklarınız için teşekkür ediyorum. Bu söylediklerinizin yazılı halde gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemli. Gayretlerinizin devamını diliyorum” dedi.
Sultan Divani Müze Müdürü Lokman Derya Solmaz’dan Mevlevilik ve Müze hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, ziyaret sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “Mevlana’nın türbesi Konya’da. Karaman ve Afyon’da Mevlevilik önemli bir alan kazanmış durumda. Ben de pek çok şeyi bugün öğrendim burada. Örneğin Namık Kemal’in annesi de burada, kendisi o dönem Mevlevi olarak da burada bulunmuş” dedi.
Çoban’a tebrik
Sultan Divani isminin yaşatılması için Afyonkarahisar Belediyesi’nin de çalışma içinde olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Bunların aslında bütün ülkeye tanıtılması lazım. Belediye önemli bir işlev yapıyor burada. Belediye Başkanımızı da bu vesileyle kutlamak istiyorum. Burada bir kazanda aşure yapıldığını, o geleneğin hâlâ sürdüğünü ifade ettiler. Bundan da son derece memnun oldum” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme