• Haberler
  • Genel
  • Sultan Divani Sempozyumu üniversitelerin gözdesi

Sultan Divani Sempozyumu üniversitelerin gözdesi

Afyonkarahisar’da 25 ve 26 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek 3. Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu, Türkiye’nin bir çok üniversitesinin internet sitesinde ilk sıradaki duyurular arasında tanıtılıyor Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3’üncü Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu’nda bildiri özetlerinin son gönderilme tarihine iki ay kaldı. Sürenin azalmasıyla birlikte pek çok üniversite sempozyumla ilgili bildiri duyurularını internet [&hellip]

Sultan Divani Sempozyumu üniversitelerin gözdesi

Afyonkarahisar’da 25 ve 26 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek 3. Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu, Türkiye’nin bir çok üniversitesinin internet sitesinde ilk sıradaki duyurular arasında tanıtılıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3’üncü Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu’nda bildiri özetlerinin son gönderilme tarihine iki ay kaldı. Sürenin azalmasıyla birlikte pek çok üniversite sempozyumla ilgili bildiri duyurularını internet sitelerinde ön sıralarda yayınlamaya başladı. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası İle AKÜ Devlet Konservatuarı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilecek sempozyumla ilgili hazırlanan tanıtım sitesinde de sempozyum takvimi yayımlandı. Bildiri sunum ve yazım teknikleri de detaylı olarak açıklanan internet sitesinde bildiri özetlerinin son gönderilme tarihinin 20 Eylül 2013, kabul edilen özetlerin ilan tarihi ise 27 Eylül 2013 olduğu vurgulanıyor.
KONU BAŞLIKLARI YAYIMLANDI
Sempozyumun amacının Hz. Mevlânâ’nin yedinci nesil torunlarından olan ve başta Afyonkarahisar Mevlevihanesi olmak üzere, Anadolu’da ve Anadolu dışında birçok Mevlevihane’nin açılmasına ve bu yolla Mevlevîliğin yayılmasına öncülük eden Sultan Dîvânî bir eksen kabul edilerek, Mevlevilik ile ilgili diğer unsurların da çesitli konu başlıkları ile ele alınması olduğu belirtilen tanıtımda, konuyla ilgili yurt içi ve yurt dışından katılacak çağrılı araştırmacıların yeni çalışmalarının ortaya konmasının hedeflendiği vurgulandı. Sempozyumda sunulacak bildirilerle ilgili konu başlıklarına ilişkin bilgiler de verilen tanıtım broşür ve internet sitesinde bildiri yazılacak konu başlıkları olarak şunlar yer aldı; “Mevlâna ve Eserleri, Mevlevî Postnişinler, Mevlevîhâneler, Mevlevîliğin Diğer Tasavvufi Akımlarla ilişkisi, Mevlâna ve Mevlevîlik Bibliyografyası, Mevlevîlikte Âdap , Erkân ve Yasayış, Birey ve Toplum Açısından Mevlevîlik, Popüler Kültür ve Mevlevîlik, Kültür – Sanat ve Mûsîki’de Mevlevîlik, Sultan Dîvâni ve Afyonkarahisar’da Mevlevîlik”
BİLDİRİ YAZIM KURALLARI AÇIKLANDI
Sempozyuma bildiri sunacak araştırmacılara bildiri yazım kuralları ile sunum kuralları da ilan edildi. 3’üncü Uluslararası Sultan Divani ve Mevlevilik Sempozyumu’nda tam metin bildiri yazım kuralları, “Bildiri tam metni Microsoft Word formatında hazırlanmalıdır. Bildiri metni, 30 sayfayı (metin, grafikler, kaynaklar ve tüm ekler dahil) geçmeyecek biçimde hazırlanmalıdır. Her sayfanın yazım alanı soldan, sağdan, yukarıdan ve aşağıdan 3,5 cm boşluk kalacak biçimde düzenlenmelidir. Bildiri Times New Roman yazı karakteri kullanılarak sola ve sağa dayalı (iki yana yaslı) ve 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır. Bildirinin en az 100 en fazla 300 kelimeden oluşan Türkçe ve İngilizce özetleri olmalıdır. Bildiri Başlığı: 14 Punto, İlk harfleri büyük, koyu ve ortada Yazar/Yazarların Adları: 12 punto ortada. Yazar/Yazarların Bağlı Olduğu Kurum: 12 punto ortada. Ana Başlıklar: 12 Punto ortada, tüm harfleri büyük ve koyu. Alt Başlıklar: 12 Punto sola dayalı, ilk harfleri büyük ve koyu. Metin: 12 punto sol ve sağ kenarlara dayalı 1,5 satır aralığıyla. Grafik, Tablo ve Fotoğraf Başlıkları: 12 punto, koyu. Bildiri metninin bölümleri arasında bir satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Tablo ve şekillere ait başlıkların ilk harfleri büyük, diğerleri küçük olmalıdır. Metin ya da notlar içinde yer alacak alıntılar yazar soyadı / soyadları ve yayın yılı olarak parantez içerisinde belirtilmelidir. Kaynaklar bildirinin en son bölümünde yer almalı ve yazar soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmalıdır. ” olarak açıklandı.
SEMPOZYUM AKÜ’DE
Sunum yapacak araştırmacılara ise sunum için 20 dakika süre verilecek sempozyumda, salonlarda projeksiyon makinesi, bilgisayar ve benzeri araç ve gereçler bulunacağı öğrenildi. Konuşmacıların; sunumlarını bir gün önce salon görevlilerine ulaştırmalarının sempozyumun işleyişi için önemli olduğu kaydedilen sempozyuma son bildiri gönderim tarihi 20 Eylül 2013.
Kabul edilen özetlerin ilan tarihi 27 Eylül 2013 olarak açıklanırken, sempozyum 25-26 Ekim 2013 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde gerçekleşecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme