Sultan Dîvânî, sempozyumla yâd edilecek

Afyonkarahisar'ın manevi ikliminde önemli bir yere sahip olan Sultan Dîvânî, Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu ile bir kez daha yâd edilecek. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in Danışma ve Bilim Kurulu'nda yer aldığı Sempozyum'da Mevlana'nın 22'nci kuşak torunu Esin Bayru Çelebi ile ünlü yazar Cemalnur Sargut da birer sunum gerçekleştirecek Sultan Dîvâni (Dîvâne [&hellip]

Sultan Dîvânî, sempozyumla yâd edilecek

Afyonkarahisar’ın manevi ikliminde önemli bir yere sahip olan Sultan Dîvânî, Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu ile bir kez daha yâd edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in Danışma ve Bilim Kurulu’nda yer aldığı Sempozyum’da Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Bayru Çelebi ile ünlü yazar Cemalnur Sargut da birer sunum gerçekleştirecek

Sultan Dîvâni (Dîvâne Mehmed Çelebi), Afyonkarahisar’da uluslararası bir sempozyumla yâd edilecek. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu, 25-26 Ekim tarihlerinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
BİRÇOK KONU ELE ALINACAK
Danışma ve Bilim Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ömer Tuğrul İnançer ve birçok bilimadamının bulunduğu Sempozyum’da Mevlevî Postnişinler, Mevlevîhâneler, Mevlevîliğin Diğer Tasavvufi Akımlarla İlişkisi, Mevlâna ve Mevlevîlik Bibliyografyasi, Mevlevîlik’te Âdap, Erkân ve Yasayış, Birey ve Toplum Açısından Mevlevîlik, Popüler Kültür ve Mevlevîlik, Kültür ve Sanat ve Mûsîki’de Mevlevîlik, Sultan Dîvâni ve Afyonkarahisar’da Mevlevîlik konuları ele alınacak.
BELGESELİN GALASI YAPILACAK
Sempozyum’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultan Dîvânî Uygulama ve Araştırma Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Bilimsel Araştırma Projesi olarak ortak gerçekleştirilen “Sultan Dîvânî ve Afyonkarahisar’da Mevlevîlik” isimli belgeselin de galası sempozyumun açılış töreninde yapılacak.
SEMA TÖRENİ DÜZENLENECEK
Uluslararası Sultan Dîvânî ve Mevlevîlik Sempozyumu’nun açılışında Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Bayru Çelebi konuşacak. 25 Ekim’de saat 10’da yapılacak açılışın ardından konferanslara geçilecek. Aynı akşam, saat 19.30’da Mevlevi Ayini ve Sema Töreni düzenlenecek. 26 Ekim’de ise yine konferanslar yapılacak, saat 13.30’da ise Cemalnur Sargut’un konferansı başlayacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme