Sultan Divani, sema töreniyle anıldı

Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri kapsamında sema gösterisi düzenlendi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen törende Afyonkarahisarlılar, Mevlevi kültürünü duygu dolu gözlerle izlediler Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda sema töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sema müzikleri ve naatlar [&hellip]

Sultan Divani, sema töreniyle anıldı

Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri kapsamında sema gösterisi düzenlendi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen törende Afyonkarahisarlılar, Mevlevi kültürünü duygu dolu gözlerle izlediler

Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Spor Salonu’nda sema töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sema müzikleri ve naatlar okuduğu etkinlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, katılımcı heyet ve sanat yönetmenine çiçekle teşekkür ettiler.
Göreve geldikleri günden beri Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban, şifalı aşure geleneğinin üç yıldır 16. yüzyılda olduğu gibi gerçeğine uygun gerçekleştirildiğini anlattı. Mevlevilik kültürü ve Sultan Divani’nin Türk-İslam dünyasındaki önemini hatırlatan Başkan Çoban, Afyonkarahisarlılar’a gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Mevlevi kültürünün ve Sultan Divani’nin Afyonkarahisar için büyük bir manevi hazine olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, şifalı aşure geleneğinin sürdürülebilmesinin önemine değindi. Atatürk Spor Salonu’nun tamamen dolduğu etkinlik sema gösterisiyle son buldu. Semazenleri hayranlık dolu gözlerle izleyen Afyonkarahisarlılar, sema sonrası hep birlikte duaya eşlik ettiler.
Sema törenine Vali Balkanlıoğlu ve Başkan Çoban’ın yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Mustafa Kaya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şehitoğlu ve işadamları ile Afyonkarahisarlılar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme