Sultan Divani Kültür Merkezi Yapılacak

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Afyonkarahisar Müzesi yanında Sultan Divani Mevlevilik Kültür Merkezi yapımı için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Afyonkarahisar’ın kültür ve turizm açısından büyük bir potansiyel barındığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, Afyonkarahisar genelinde faaliyet gösteren 12 tane 5 yıldızlı otel bulunduğunu ve bu otellerin 14500 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’ın yatak kapasitesinin bu rakamın çok üzerinde olduğunu devremülk sistemi ile hizmet veren tesisler de eklendiğinde Afyon’un yatak kapasitesinin 25 bine ulaştığına dikkat çeken Müdür Yusuf Altın, “Devremülk sistemi ile hizmet veren tesislerimizin yaşadığı bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların çözümü için de çaba içerisindeyiz” dedi.


RUS TURİST PAZARINI DEĞRELENDİRMELİYİZ

Sultan Divani Kültür Merkezi Yapılacak
“Tılsımlı şehir” olarak nitelenebilecek olan Afyonkarahisar’ın Rus turist pazarından da faydalanması için çalıştıklarını belirten Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, “İlimizde geçtiğimiz günlerde ağırladığımız Rus turist kafilesi bizlere yeni ufuklar açtı. Mesela sağlık turizmi açısından ilimizin alt yapısını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek Rus turistlerin ilimize olan ilgisini artırabiliriz. Özel sigorta firmaları ile ilgili de çalışmalar yapmalıyız” dedi.


ANTALYA’YA GELEN TURİSTİ ÇEKMELİYİZ


Daha önce görev yaptığı il olan Aksaray’da yıllık turist sayısını 65 binden 1.5 milyona taşımayı başardıklarını hatırlatan Afyonkarahisar il Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, “Antalya’ya gelen turistlerden bir kısmını hiç olmazsa 1-2 günlüğüne Afyonkarahisar’a getirmeyi başarabilirsek mutlu olacağız. Bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Turizmimizi çeşitlendirmek için alternatifler üzerinde çalışmalar yapmalıyız” dedi.


YENİ MÜZE VE ÇEVRESİNİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMELİYİZ


Afyonkarahisar Müzesi’nin ülkenin gözde müzelerinden birisi olduğunu, yeni müze binası ile bir çok eksikliğin giderildiğini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, “Sayın Valimizin ve milletvekillerimizin destekleri ile yeni Müze binası yanındaki alanda yeni bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Müze’nin arka kısmındaki alanda Sultan Divani Mevlevilik Kültür ve Sanat Merkezi’ni oluşturmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki Alimoğlu Müzik Müzesi’ni de Müzemiz bünyesine taşımanın yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.
Oteller bölgesinden yeni müze alanına ulaşan bir yürüyüş yolu planladıklarını bu çalışma gerçekleşirse otellerde konaklayan misafirlerin yeni müzeye ilgisinin artacağını belirten İl Kültür Müdürü Yusuf Altın, “Otellerdeki konuklarımız için alternatif çalışmalar içerisindeyiz” dedi.


TURİSTLERİN AFYON’DA KALMA SÜRESİNİ ARTIRMALIYIZ


Ayazini köyü içerisinde bulunan 65 tane koruma amaçlı imar planını 35’e düşürdüklerini, Ayazini’nin daha çok öne çıkması için çalışmalar sürdürdüklerini belirten İl Kültür Müdürü Yusuf Altın, “Ayazini’nin gelişmesi için yeni geçmişten bu zamana çalışma yapan herkese teşekkür ediyoruz. 1 milyon civarında yerli ve yabancı turist varlığımız var. Turistler Afyon’a genellikle iş için ya da geçerken geliyorlar. Özellikle gezmeye gelen turist sayımız az. Bu sayıyı artırmalıyız. Turistlerin ilimizde kalma sürelerini artırmalıyız” dedi.

Sultan Divani Kültür Merkezi Yapılacak

Bakmadan Geçme