• Haberler
  • Genel
  • Sultan Divani ilahilerle anıldı – Kocatepe Gazetesi

Sultan Divani ilahilerle anıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı tarafından Sultan Divani Anma Konseri düzenlendi. Gülzar-ı Arifan isimli konserde Konservatuar öğrencileri ilahiler okudu Genel Sanat Yönetmenliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Burhan Kul’un yaptığı ve koordinatörlüğünü Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen “Gülzâr-ı Ârifan” konserlerinin ilki, Afyonkarahisarlı [&hellip]

Sultan Divani ilahilerle anıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı tarafından Sultan Divani Anma Konseri düzenlendi. Gülzar-ı Arifan isimli konserde Konservatuar öğrencileri ilahiler okudu

Genel Sanat Yönetmenliğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Burhan Kul’un yaptığı ve koordinatörlüğünü Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in yürüttüğü proje kapsamında düzenlenen “Gülzâr-ı Ârifan” konserlerinin ilki, Afyonkarahisarlı sanatseverle buluştu. Mevlevilik tarihinde önemli bir yere sahip olan Sultan Divani’nin hayatını anlatan bir kompozisyonla hazırlanan konser, Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Öğretim Görevlisi Burhan Kul’un yönettiği konserde, Sultan Divani’nin hayatı, felsefesi ve şiirleri Afyonkarahisar Sultan Divani Mevlevihane Müze Müdürü Lokman Derya Solmaz ve Ali Bektaş tarafından sunuldu. “Zirgüleli Hicaz” adlı açılış taksimi ile başlayan konserde ilahi, zikir ve duadan oluşan toplam 16 eser icra edildi.
Konserde, 7 bin adet olarak çoğaltılan “Gülzâr-ı Ârifan” adlı Label çalışması, tüm katılımcılara ücretsiz olarak verildi. Konser sonunda Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, Baro Başkanı Mümtaz Akıncı ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli tarafından konserin düzenlenmesinde emeği geçen Şevki Dinçel, Oktay Okay, Hüseyin Şehitoğlu, Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul, Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Stüdyo Bilkay ve Ecmel Moda Evi yetkililerine birer plaket takdim edildi.
“Gülzâr-ı Ârifan” adlı Label çalışmasının tanıtım ve dağıtımına yönelik düzenlenen konserler, 22 Nisan 2010 Perşembe günü İstanbul’da Topkapı Sarayı Aya İrini Kilisesi ve ardından Belçika’nın Brüksel kenti ile Konya’da da musiki severlerin beğenisine sunulacak.
Mevlevilik tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Sultan Divani Anma Konseri’ne Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Baro Başkanı Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ile Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakmadan Geçme