Sular heba edilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, suyun daha iyi kullanılmasının sağlanacağını belirterek, 'Vatanımızın nehirleri, gölleri barajlara akacak ve hiç bir suyumuz heba edilmeyecektir' dedi Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği ilk Meclis Toplantısı'nı Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerini Birlik Başkanı, Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerinin seçimleri oluşturdu. [&hellip]

Sular heba edilmeyecek

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, suyun daha iyi kullanılmasının sağlanacağını belirterek, “Vatanımızın nehirleri, gölleri barajlara akacak ve hiç bir suyumuz heba edilmeyecektir” dedi

Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği ilk Meclis Toplantısı’nı Afyonkarahisar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerini Birlik Başkanı, Başkan Vekillikleri, Katip Üyelikler, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerinin seçimleri oluşturdu. 28 Meclis Üyesi bulunan Birliğin ilk Meclis Toplantısı’na Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve üyeler katıldı.
Daha iyi kullanılacak
Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, suların daha iyi kullanılması gerektiğini söyleyerek, “İnşallah sularımızın daha iyi bir şekilde kullanımı sağlanacaktır. Vatanımızın nehirleri, gölleri barajlara akacak ve hiçbir suyumuz heba edilmeyecektir” diye konuştu.
Çoban Birlik Başkanı seçildi
Vali Yardımcısı Azmi Yeşil’in açılış konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in başkanlığında divan oluşturuldu. Toplantı gündeminin ana maddesini oluşturan seçimlere geçildi. Birlik Başkanlığı için önerilen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, oybirliğiyle başkan seçildi.
“Sizleri mahcup etmeyeceğim”
Teşekkür konuşması yapan Burhanettin Çoban, “Belediyeler için arıtma, hiç de hoşlanmadığımız, para harcamak istemediğimiz yatırımlardır. Yağmur ve atık suyunu herhangi bir dereye verdiğimizde bu iş çözüldü deriz. Ama günümüzde çevrecilik bilinci bir hayli gelişti. Avrupa Birliği yolunda ilerleyen bir ülkeyiz. Atık sularında arıtılması gerekmektedir. Bu konuda iyi çalışmalara imza atacağız ve sizleri mahcup etmeyeceğim” dedi.
“Bakan Eroğlu bu işe el attı”
Afyonkarahisar’da standartların üzerinde bir arıtmanın sağlanamadığını ifade eden Çoban, bu konuyla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bir çalışma başlattığını anlattı. Eroğlu’nun konuyla ilgili proje hazırlattığını belirten Çoban, “Bakanımız Veysel Eroğlu, arıtma konusunda Afyonkarahisar’a tam destek vermektedir. Bakanımız bu işe el attı. Bizzat kendisi bu konuda proje hazırlattı ve bu işin takipçisi oldu” dedi.
Çoban, şöyle devam etti: “Projemiz bitti, şimdi ihalesine başlıyoruz. İhale hazırlıklarını bitirdik, 19 Nisan 2010 tarihinde ihalemizi yapıyoruz. Bu iş için gerekli olan para önce 2,5 milyon TL gönderildi. Belediyemize bilahare 900 bin TL daha ilave edilerek şu anda 3. 4 milyon TL paramız Afyonkarahisar Belediyesi adına Ziraat Bankası hesabına bloke edildi.
Mevzuat gereğince Çevre Orman Bakanlığımız ihale bedelinin %40’nı karşılıyor. Ancak bu bir takım varyasyonlarla, bir takım ilaveler ve Sayın Bakanımızın uygun görmesiyle bu oran %90’a kadar çıkabilir. Birlik Başkanı olarak Afyonkarahisar Merkez Belediyemizin de dahil olduğu arıtma ile ilgili hem de Çayırbağ, Fethibey, Çıkrık Beyyazı, Susuz, gibi yerlerin dahil olduğu arıtma ile ilgili %40’llık oranın, %90’a çıkması için her türlü gayreti göstereceğim. Yine her iki arıtma için teknik elaman desteği, sekretarya araç gereç desteği ne gerekiyorsa vereceğim. Arıtma tesisimiz İstanbul Paşaköy’de yapılan arıtma gibi son sistem olacak Arıtmadan çıkan sular tarımda kullanılabilir temiz bir şekilde Eber Gölüne çok rahat arıtabilecek şekilde olacak. Bir noktada da Eber Gölü’nün kurtulmasına katkıda bulunmuş olacağız. Birliğimize Afyonkarahisar Belediyesi, Erkmen, Nuribey, Salar, Sülün, Susuz, Beyyazı, Çıkrık, Fetibey ve Çayırbağ Belediyeleri ile Ataköy, Kışlacık, Çakırköy, Sadıkbey, Erenler, Akçin, Demirçevre, Karaaslan, ve Halumoru Köylerini temsilen de İl Özel İdaresi üyedir.
Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü adına Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’da önümüzdeki günlerde Meclis Üyemiz olacak.” Toplantıda Çevre Denetim Kontrol Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Nadide Danaoğlu ise katılımcılara tesis hakkında bilgiler verdi. Bir sonraki toplantının 14 Mayıs 2010 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme