• Haberler
  • Genel
  • “Sulanmadık arazi bırakmayacağız” – Kocatepe Gazetesi

“Sulanmadık arazi bırakmayacağız” – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 'Son 11 yılda Afyonkarahisar'a orman ve su işleri alanında yaptığımız yatırımları arttırdık' dedi Afyonkarahisar'ın yaklaşık 705 bin nüfusu ile Büyükşehir için ilk aday olduğunu belirten Veysel Eroğlu, 'Biz de bu güzel ilimizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Son 11 yılda pek çok baraj, gölet ve sulama tesisini tamamladık. [&hellip]

"Sulanmadık arazi bırakmayacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Son 11 yılda Afyonkarahisar’a orman ve su işleri alanında yaptığımız yatırımları arttırdık” dedi

Afyonkarahisar’ın yaklaşık 705 bin nüfusu ile Büyükşehir için ilk aday olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Biz de bu güzel ilimizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Son 11 yılda pek çok baraj, gölet ve sulama tesisini tamamladık. Afyonkarahisar’da 414 bin dekar araziyi sulayarak, toprağımıza can verdik” diye konuştu. Afyonkarahisar’ın içme suyu sorununu kökünden çözmek için 70 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan Veysel Eroğlu “İnşa ettiğimiz 107 metre ile ilimizin en yüksek barajı olan Çay Barajı sayesinde, Çay ve Bolvadin ilçelerinin uzun vadeli içme suyu problemini çözeceğiz. Ayrıca, 18 bin 550 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Bakanlığım döneminde hizmete açtığımız Evciler, Şuhut Karacaören ve Şuhut Karaadilli içme suyu tesislerinin yanı sıra Düzağaç Akdeğirmen Barajı olmak üzere isale hattı ve ileri teknoloji ile donattığımız içme suyu arıtma tesisi ile de Afyonkarahisar il merkezinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını çözdük” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞMAKÇI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Başmakçı’ya yaptığımız yatırımlarla adeta destan yazdık. Daha güzel bir Başmakçı için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormandan barajlara kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri ilçemize kazandırdık” diye konuştu.

Eroğlu bugün de Afyon’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Afyonkarahisar ve Şuhut ilçesinde bazı programlara katılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün ilk olarak saat 11.30’da memleketi Şuhut’ta halka hitap edecek. Eroğlu ve beraberindekiler öğleden sonra saat 14.00’de Afyonkarahisar’da esnafı ziyaret edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme