Sulak alanları ve çeşitliliği koruyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Eroğlu, � yılı içerisinde başlayan ve 2015 yılı sonu itibari ile neticelendirilen Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projeleri kapsamında 46 sulak alanın alt havzasında etüt  çalışmaları yapılmıştır. Birecik Karkamış Sulak Alanında da Yönetim Planı çalışmalarında sona gelinmiştir. Böylelikle ülkemiz [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Eroğlu, “2012 yılı içerisinde başlayan ve 2015 yılı sonu itibari ile neticelendirilen Sulak Alan Alt Havzası Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projeleri kapsamında 46 sulak alanın alt havzasında etüt  çalışmaları yapılmıştır. Birecik Karkamış Sulak Alanında da Yönetim Planı çalışmalarında sona gelinmiştir. Böylelikle ülkemiz için önemli türler olan Kelaynak ve Fırat Kaplumbağası için önemli koruma tedbirleri belirlenmiştir” dedi.
KARAKUYU
SAZLIKLARI’NDA ÇALIŞMA YAPILACAK
Sulak alanların yaşayan varlıklar olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Sulak alanlar da insanlar gibi yaşayan birer varlık olup aşırı kullanım, rusubat birikimi gibi sebepler ile yaşlanarak yok olabilmektedir. Bakanlığımız bu şekilde yaşlanan sulak alanlarımızda iyileştirme projelerine özellikle son zamanlarda hız vermektedir. Bu çerçevede Afyonkarahisar’da bulunan Karakuyu Sazlıkları’nda, Denizli’de bulunan Buldan Yayla Gölü’nde iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl içinde gündeme gelen Sakarya’da bulunan Acarlar Longozu için de gerekli izinler alınmış olup, Haziran ayı itibari ile çalışmalara başlanacaktır” şeklinde konuştu.
HALK İÇİN ÇALIŞILIYOR
Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Yerel halkımızın refah düzeylerini arttırmak, ekoturizmi desteklemek maksatlı olarak Samsun Kızılırmak Deltası, İzmir Gediz Deltası, Tokat Kaz Gölü’nde, Kayseri Sultansazlığı başta olmak üzere 40 alanımızda kuş cennetleri projeleri yapılmıştır. Sulak alanların değerlerinin bilincinde olan Bakanlığımız, sulak alan rehabilitasyon projelerine son dönemde hız vermiştir. Son yıllarda özellikle iklim değişikliği sebebi ile kuruma sürecine giren Seyfe Gölü, Sultansazlığı, Ereğli Sazlıkları, Avlan Gölü, Beyşehir Gölü Akgöl gibi tabii sulak alanlarımızda birtakım çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Netice itibarıyla; Bakanlığımız; su ve toprak kaynaklarının “Sürdürülebilir Kalkınma” ilkeleri çerçevesinde, ülkemizin içinde bulunduğu şartlar ve eldeki imkânlar dâhilinde geliştirilmesi ve akılcı yönetilmesi yolunda büyük çaba göstermektedir. Bu çerçevede, suyumuzun korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü vesilesiyle bir kez daha her kesimden sulak alanların korunması konusunda en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme