Şükrü Genç Kimdir ve Kaç Yaşında?

Şükrü Genç Kimdir ve Kaç Yaşında? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Şükrü Genç Kimdir ve Kaç Yaşında? Detayları haberimizde…

Sarıyer Belediye Başkanı olan şükrü Genç’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday gösterilmemesi üzerine yaptığı açıklamalarla bağımsız aday olarak gündeme gelmesi Şükrü Genç’in kim olduğunu sizler için araştırdık….

ŞÜKRÜ GENÇ KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

1954 yılında Giresun’da doğan Şükrü Genç, eğitiminde ilkokul, ortaokul olarak rumelihisarı’nda tamamlayan daha sonra, lise eğitimini de Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi-Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü okuyarak devam ettiren Genç daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Üniversite eğitiminden sonra Libya’da iki yıl çalışan genç 1985 yılında askerlik nedeniyle Türkiye’ye tekrar dönmüştür. Askerlik görevini subay olarak tamamlayıp askerliğinden sonra da Irak’ta inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Genç, 2 yıl Türkiye’de özel sektörde profesyonel yöneticilik yapıp daha sonra kendine ait bir şirket kurmuştur. Özel sektörde profesyonel yönetici inşaat işlerini Türkiye ve Yurtdışında yapan Genç, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarında da görevler aldı. Siyaset hayatına 1988 yılında atılan Şükrü Genç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de  üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliği ve Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği gibi görevleri üstlendi. 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı olan isim oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanmasında sonra Genç, 2009 yılında Belediye Başkanlığı görevine gelip daha sonra 2014 ve 2019 yılında da tekrar belediye başkanı olan Genç görevine devam etmekte olup evli ve 3 çocuk sahibidir.

Şükrü Genç kaç yaşındadır?

1954 yılında doğan Şükrü Genç günümüzde 70 yaşındadır.

Bakmadan Geçme