Şuhut'un usta gazetecisi Gürsoy vefat etti

Şuhut ilçesinde yıllarca Hürriyet ve TRT muhabirliği yapan Gazeteci Veli Gürsoy yaşamını yitirdi 1939 doğumlu olan Veli Gürsoy'un cenazesi bugün (1 Mart 2011) Öğle namazını Müteakip Şuhut Büyük camide cenaze namazı kılınarak Şuhut Mezarlığına defnedilecek. Pazar Günü Hakk'ın rahmetine kavuşan Gürsoy, Şuhut'un tanınmış Hacı Veli sülalesindendi. Dedesi Rahmetli Veli Gürsoy, Mustafa Kemal Atatürk'ü milli mücadele [&hellip]

Şuhut’un usta gazetecisi Gürsoy vefat etti

Şuhut ilçesinde yıllarca Hürriyet ve TRT muhabirliği yapan Gazeteci Veli Gürsoy yaşamını yitirdi

1939 doğumlu olan Veli Gürsoy’un cenazesi bugün (1 Mart 2011) Öğle namazını Müteakip Şuhut Büyük camide cenaze namazı kılınarak Şuhut Mezarlığına defnedilecek. Pazar Günü Hakk’ın rahmetine kavuşan Gürsoy, Şuhut’un tanınmış Hacı Veli sülalesindendi. Dedesi Rahmetli Veli Gürsoy, Mustafa Kemal Atatürk’ü milli mücadele öncesinde bir gece evinde konuk etmişti. Hacıveli Konağı olarak bilinen eski konak şu anda Atatürk Müzesi olarak hizmet veriyor.
Hakkın rahmetine kavuşan veli Gürsoy, Kocatepe Gazetesi Kurucularından Şükrü Küçükkurt ve Türkeli gazetesi kurucusu Dr. Aygen ile çalışmış, aynı zamanda uzun yıllar Türkeli, Kocatepe, Zafer, AA ve TRT’ye hizmet vermişti. Vesile Gürsoy ile evli olan Veli Gürsoy ’un 4 çocuğu vardı. Merhuma Allah’tan rahmet dilerken, ailesine, basın camiamıza, dost ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.

Bakmadan Geçme