• Haberler
  • Genel
  • Şuhut’ta Akyuva heyecanı yaşanıyor – Kocatepe Gazetesi

Şuhut’ta Akyuva heyecanı yaşanıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Akyuva Göleti Sulaması’nın temelinin atılması heyecanı yaşanıyor. Yarın atılacak temele Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yarın Akyuva Göleti Sulaması’nın temel atma töreni gerçekleştirilecek. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı temel atma törenine Şuhutluların yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Şuhut Kaymakamı Eyüp [&hellip]

Şuhut'ta Akyuva heyecanı yaşanıyor

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Akyuva Göleti Sulaması’nın temelinin atılması heyecanı yaşanıyor. Yarın atılacak temele Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde yarın Akyuva Göleti Sulaması’nın temel atma töreni gerçekleştirilecek. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılacağı temel atma törenine Şuhutluların yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, “Sayın Bakanımız mesai mefhumu olmayan bir insan. Biz de onun hızına yetiş-meye çalışıyoruz. Biz de mümkün olduğu kadar tekliflerle sayın Bakanımızı zorlamaya çalışıyoruz. Çarşamba günü Akyuva sulama-kapama sisteminin temel atma töreni olacak. Bunun özellikle o bölgedeki vatandaşlarımızın uzun zamandır beklediği bir hizmetti. Böyle bir şeyin yapılıyor olması büyük bir kazanç” dedi.
Şuhut şantiyeye döndü
Çalışır, Şuhut’un gelişiminin sürdüğünü, ancak son iki yılda hızlandığının altını çizerek “Özellikle sayın Bakanımız Şuhut’u bir şantiyeye dönüştürdü. Yapılan çok şey var. Burada özellikle son sayın Bakanımızın ilçe-mize verdiği bir güzellikten bahsetmek mümkün. O da Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Şuhutumuza kazandırılması oldu. İlk önceki talebimiz Sosyal Bilimler Lisesi’nin Şuhut’a açılmasıydı. Bu noktada uygun olanının Sosyal Bilimler Lisesi’nin Afyonkarahisar merkeze, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin de Şuhut’a açılmasıydı. Bu kesinleşti. Bu sene inşallah 100 kişi üzerinde bir alım gerçekleşeceğini bekliyoruz. Anadolu Öğretmen Lisesi’nin en güzel tarafı da yurda sahip olması. Bunun şanında Anadolu Lisesi’nin 16 derslikli okul binası bitti. Kız Meslek Lisesi’nin Limak tarafından sayın Bakanımız sayesinde, onların teklifiyle yine 16 derslikli ve yanında da 75 kişi kapasiteli uygulamalı anaokulu ile beraber bina kazandı ilçemiz. Liseli kızlarımızın kalacağı 288 kapasiteli yurdu ilçemiz kazandı. Sağlıkla ilgili 75 yataklı Devlet Hastanesi bütün hızıyla devam ediyor. Kesinleşen Adalet Sarayı, ihale aşamasında. Büyük bir ihtimalle 1 yıl içinde o da tamamlanmış olacak. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün 150 bayan, 150 erkek olmak üzere pansiyon binası yapılacak” dedi.
Her alanda hizmet
Hizmetlerin yalnızca eğitimle sınırlı kalmadığını aktaran Çalışır, “İl Özel İdaresi’nden köylere aktarılan parayla yaklaşık 40 bin metrekareye yakın kilit parke bu sene yapılacak. İkinci kat asfaltlara yoğunluk verdik. İl Özel İdaresi ile koordineli biçimde ve KÖYDES kapsamında bu çalışmalar devam edecek. Onun dışında burada ilk kez geçtiğimiz yıllarda keklik üretim istas-yonunun yapılmış olması, kent ormanlarının yapılmış olması, Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü binlerce hektarlık alanı ormanlaştırma çalışmaları, tarım açısından Çevre ve Orman Bakanlığımızdan sağladığımız badem fidanı ve ceviz fidanı, yaklaşık 15 binin üzerinde bedelsiz olarak köylümüze dağıtıldı. Aşılı, sertifikalı, çok da kaliteli, özellikle ceviz ağaçları dağıtıldı. Fakir fukara kısmı da unutulmadı. SYDV Genel Müdürlüğü’nden yapılan bir çalışmayla 8 vatandaşımıza prefabrik ev, barınma mekanı sağlandı. 26 vatandaşımızın 13 tanesine inek, 13 tanesine de koyun olmak üzere alımını yapıp vatandaşımıza dağıtılacak” diye konuştu.
Yatırımcıya çağrı
Şuhut’un en büyük sıkıntısının istihdam olduğunu kaydeden Çalışır, yatırımcılara ellerinden gelen yardımı ve kolaylığı göstereceklerinin altını çizdi. Çalışır, “Şuhut’la ilgili en büyük sıkıntı, istihdam. Tarım bölgesi burası. Bir sanayi bölgesi olması istihdamı çözecek bir çare olarak düşünülebilir. Organize Sanayi Bölgesi son noktasına geldi artık. Altyapı ile ilgili yapılması gereken çok az şey kaldı. İlk yatırımcı da muhtemelen Haziran ayında yatırıma başlayacak. Hayvancılık bölgesi de yatırımcılar için bir fırsat olabilir. 3-5 yıl içinde Şuhut’u direkt inceleyecek yatırımlar olacaktır. Yatırımcılara her konuda yardımcı olmaya hazırız. Bizim burada olmamızın sebebi, yatırımcılara eli-mizden gelen bütün yardımı yapmak” ifadelerini kullandı.
Başkan’la uyum var
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’la da uyum içinde çalışt��klarını kaydeden Çalışır, şöyle devam etti:
“Belediye Başkanımız çok takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. Koordineli çalışmanın çok faydasını gördük. Eğitimle ilgili en büyük desteğimiz Belediye Başkanımız. Özellikle okullarımızda kilet parke olarak katkısının olmadığı hemen hemen hiçbir okul kalmadı.”
Yöre için büyük yatırım
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt ise Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Şuhut için, Afyonkarahisar ve Türkiye için şans olduğunu hatırlatarak; “27 Nisan’da sayın Bakanımızın teşrifleriyle Akyuva Barajımızın sulama temeli atılıyor. Bakan Bey DSİ kanalıyla devraldı. Sisteme entegre olmak üzere. DSİ kanalıyla yapılan bir proje. Yöre insanımız için büyük bir yatırım olacak” dedi.
Şuhut’un tanıtımı yapılıyor
Bozkurt, Şuhut’un tanıtımı için çaba sarf ettiklerini belirterek “Bizim ilçe olarak yetiştirdiğimiz bazı ürünlerimiz var. Patates, sucuk gibi ürünlerimiz var. Bilhassa bu konularda ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığı bir dünyaya doğru gitme durumundayız. Üretilen ürünlerin markalaşması konusunda bir araştırma ve gayret içindeyiz. Belediye olarak Afyonkarahisar’daki Belediye Fuarı’na katıldık. EGEM Platformu’nun Ankara’daki fuarına katıldık. O fuarda açılışta bin 500- 2 bin bükme, kapanışta da yine bin 500- 2 bin keşkek dağıtarak yöresel lezzetlerimizin tanıtılmasını sağladık” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme