Şuhut SHMYO'da başarısıyla kontenjanını artırmaya ilerliyor
AFSÜ Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Limak eğitim binası törenle açıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şuhut SHMYO'nun yüzde yüzlük doluluk oranının altı çizilmesi gereken bir başarı olduğunu belirtti. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yeni eğitim binasıyla fiziki imkânların yeterli düzeye ulaşması sayesinde, YÖK'e kontenjan artırım talebinde bulunduklarını, talebin [&hellip]
AFSÜ Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Limak eğitim binası törenle açıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şuhut SHMYO’nun yüzde yüzlük doluluk oranının altı çizilmesi gereken bir başarı olduğunu belirtti. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, yeni eğitim binasıyla fiziki imkânların yeterli düzeye ulaşması sayesinde, YÖK’e kontenjan artırım talebinde bulunduklarını, talebin kabul görmesi halinde her program için kontenjan talebinin 60+2 okul birincisi şeklinde olacağını açıkladı
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Limak eğitim binası açılış töreni dün öğleden sonra il protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. Açılış törenine; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Kaya, her iki üniversitenin rektör yardımcıları, öğretim elemanları, akademik ve idari personeli, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, İl Müftüsü Sinan Kazancı katıldılar.
“ŞUHUT SAĞLIK HİZMETLERİ MYO 18 MAYIS 2018’DE KURULDU”
Saygı duruşunun ardından programın açış konuşmasını AFSÜ Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş yaptı. Şuhut Sağlık Hizmetleri MYO’nun 18 Mayıs 2018 tarihinde AFSÜ bünyesinde kurulduğunu dile getiren Erdoğmuş, “2019-2020 Akademik yılında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı ile İlk ve Acil Yardım Programlarına ilk kez öğrenci alarak yüzde 100 doluluk oranıyla eğitim öğretime başlamıştır. AFSÜ’lü akademisyenler olarak bizler öğrencilerimizi meslek hayatlarına hazırlarken bilimsel bilgi ve evrensel değerler ışığında, insan sağlığı ve etik değerlere önem veren, sağlık sektöründe ulusal ve uluslar arası standartlarda hizmet verebilecek, lider nitelikli sağlık personelleri yetiştirmeyi ilke edindik. Bu ilkemiz doğrultusunda hedeflerimize ulaşabilmek için açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni eğitim binamız hiç şüphesiz büyük bir rol oynayacaktır. Yeni binamızın hizmete geçmesinde büyük katkıları olan başta Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve önceki dönem valimize, Bakanımız Veysel Eroğlu’na, AKÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a, AFSÜ Rektörümüz Nurullah Okmumuş’a, daha önce Şuhut Kaymakamlığı görevinde bulunan Vali Yardımcımız Nurullah Kaya’ya, Şuhut Kaymakamlarımıza, Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt’a, Rektörlüğümüzün kıymetli daire başkanlığına çalışma ekiplerine, kuruluşundan beri bize ev sahipliği yapan AKÜ Şuhut Meslek Yüksekokulu’na okulumuz adına teşekkürleri sunarım.” dedi.
“2 LABORATUVAR 9 DERSLİK 17 PERSONEL OFİSİ VAR”
Programın ikinci konuşmasını AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yaptı. Okumuş, LİMAK Şirketler Grubu tarafından inşa edilen 8 Mayıs 2010 tarihinde Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan eğitim kompleksinin, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğitim binası olarak hizmete açılışının kendilerini memnun ettiğini söyledi. Okumuş, “Açılışını yaptığımız bu binada 2 uygulama laboratuvarımız, 9 dersliğimiz, 17 personel ofisimiz, bir konferans salonumuz; kütüphanemiz, yemekhanemiz, mutfağımız ve kantinimiz bulunuyor. LİMAK Eğitim binasının bize tahsis edilmesiyle; ortaöğretim sınıflarının, üniversite derslikleri ve uygulama laboratuarlarına dönüştürülmesi, üniversitemiz ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, öğrencilerimiz için bina içersinde yaşam alanları oluşturması ve peyzaj çalışmaları gibi çeşitli düzenlemeler yaptık ve 2,4 milyon TL civarında bütçe ayırarak bunu gerçekleştirdik. Bu süreçte emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. AFSÜ’nün 2018’de kuruluşundan itibaren hem Ankara’da hem il merkezinde hem de ilçelerde yöneticilerimizin desteğini daima yanımızda gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu bakanımıza, sayın milletvekillerimize, önceki valimize, Milli Eğitim Müdürlerimize ve devir için muvafakat veren LİMAK Şirketler Grubunun hayırsever yetkililerine bu tesisin üniversitemiz için hizmete kazandırılmasındaki katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
“YÖK’E KONTENJAN ARTIRIM TALEBİNDE BULUNDUK”
“İnşallah AFSÜ olarak 6 bin 200 metrekare kapalı alana sahip bu güzide tesisi, öğrencilerimize hakkıyla hizmet vermek ve sağlık ordusuna binlerce yeni nefer kazandırmak amacıyla uzun yıllar boyunca kullanacağız.” diyen Okumuş, “AFSÜ’de, ‘Sağlığın Üniversitesi’ sloganıyla 2018’de çıktığımız yolculuğun geride bıraktığımız dört yılında, Şuhut SHMYO adına da son derece önemli adımlar attık. Şuhut SHMYO, 2019-2020 Akademik Yılına İlk ve Acil Yardım Programı ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’na ilk öğrencilerini alarak başlamıştı. Okulumuzun kadrosunda 1’i doçent, 4’ü doktor öğretim üyesi, 1’i öğretim görevlisi doktor ve 5’i öğretim görevlisi olmak üzere 11 akademisyen ile 9 idari personel bulunmaktadır. 2020’de Patoloji Laboratuvar Teknikleri programının açılmasıyla program sayısı üçe çıkan ve AFSÜ’nün bütün diğer akademik birimleri gibi yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermeye devam eden okulumuz şimdiye kadar toplam 169 mezun vermiş olup halen 261 öğrencimiz eğitimlerine devam etmektedir. Şu an Şuhut’taki kontenjanımız her bir programımızda 40+1 okul birincisi şeklindedir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni binamızı kullanmaya başlamamızla birlikte fiziki imkânlarımızın yeterli düzeye ulaşması sayesinde, Yükseköğretim Kuruluna kontenjan artırım talebinde bulunduk. Talebimiz kabul görürse her program için kontenjan talebimiz 60+2 okul birincisi şeklinde olacaktır. Ayrıca Şuhut’a 2023-2024 Akademik Yılında kazandırılmasını planladığımız iki yeni programı için; Fizyoterapi Programı ve Eczane Hizmetleri Programı içinde toplam 6 öğretim elemanı ve 120 öğrenci talebimizi iletmiş bulunuyoruz. Bu tesisin yapımında ve yeniden öğrencilerimize hizmet vermek üzere AFSÜ’ye tahsisinde ve ihyasında emeği geçen her kuruma ve herkese tekrar çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“İNŞALLAH ŞUHUT SHMYO LİSANS EĞİTİMİ VERECEK DÜZEYE ULAŞIR”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven porgramda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Girişten itibaren gördüğünüz güzel binada Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun hizmete devam etmesinden dolayı çok mutlu olup gururlandık. Binanın hayırlı olmasını diliyorum. Afyonkarahisar’da bilindiği üzere iki üniversitemizde tahminen 55 bine yakın öğrenci kapasitesine sahiptir. İlçelerimizde bildiğim kadarıyla böyle okullarımız var. İnşallah Şuhut SHMYO önümüzdeki dönemlerde lisans eğitimi verecek statüye gelecek okullardan birisi olur. Emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçen herekse çok teşekkür ediyorum. Yeni hizmet binası yeni öğrenci kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah burada güzel hizmetler alıp, güzel dersler işlerler. İnşallah burada iyi bir sağlıkçı kadrosu yetişir.”
“GÜLER YÜZLÜ İNSANLAR YETİŞTİRİLMESİNİ DİLİYORUM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, açılış programında şöyle konuştu: “Yeni okulumuz hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah insanlara şifaya vesile olması dua ve niyazıyla çalışacak insanlar yetiştirilmesini diliyorum. Hayırlı olsun.”
“YAPARSAK BİZ YAPARIZ BU MİLLET HERŞEYİ YAPAR”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eğitimin çok önemli olduğunu AK Parti hükümetinin de eğitime çok büyük önem verdiğini söyledi. Eroğlu, “Hatırlıyorum 2002 yılında eğitime Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi sadece 11 milyar TL o zaman 11 milyar 11 katrilyondu. Geçtiğimiz Cuma günü hep birlikte bütçelerimizi oyladık. Milli Eğitimin bütçesi 650 milyar TL’dir. Bütçede en fazla pay eğitime ayrıldı. Çünkü geleceğimizin teminatı olan gençleri çok iyi şekilde hazırlamamız lazımdır. O yüzde biz eğitime çok önem veriyoruz. Dünya da süre gelen yarışı gençlerini çok sağlam yetiştirip büyük hedeflere doğru onları kilitleyip eğer iyi bir eğitimden geçirirsek gerçekten gelecekte Türkiye destan yazacaktır. Özellikle belirteyim Türkiye’nin yıldızı parlaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Önceden 21’nci asrın Türk asrı olacağını söylemiştim. Cumhurbaşkanımız da ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak ifade etti. Ülkemiz Türkiye Yüzyılı’nda çok büyük hamleler yapacaktır. Geçmişte hatırlıyorumda bir bayrak direğinin ipini yaptık diye gazetelerde manşet olup sevince gark olmuştuk. Yaparsak biz yaparız bu millet herşeyi yapar. Şu anda savunma sanayinde dünyanın en ileri teknolojilerini Türkiye Cumhuriyeti Devleti kullanıyor. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini iyi fark etmek gerekir. Yurt dışında doktora çalışmamı, araştırmalar v.s yaptım. Pek çok kongrelere giderek tebliğler sunduk. Oradaki hastaneleri incelediğim zaman imrenirdik. Hollanda’ya son gittiğimde orada sağlık sisteminin çöktüğünü söylediler. Allah’a çok şükür bizde herkes sağlık şemsiyesi altındadır. Bunları iyi fark etmek lazımdır. Eksikler vardır. Eksikleri tamamlayacağız.”
“ŞUHUT SHMYO’NUN YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINI GURUR VERİCİ”
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı şunları kaydetti: “AFSÜ kurulduğundan beri sğalık hizmetlerine katkı sağlayacak nitelikli personel yetiştirmek için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bilindiği üzere şehrimiz Sağlık Endüstri Bölgesi ilan edilen Türkiye’de ki tek şehiri, tek bölgesidir. Bizim şimdiye kadar Şuhut SHMYO’da ki üç bölümümüz yüzde yüz doluluk oranıyla öğrenci kabulü ile eğitime devam ediyor. Bence bu çok altı çizilmesi gereken bir noktadır. Bilindiği üzere MYO’da kimi bölümlerde doluluk oranlarıyla ilgili bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Belkide öğrencilerimiz sahada ki güncel karşılıklarını bulamamaktan ötürü MYO’da istediğimiz oranda öğrenci bulmakta zorluk çekiyoruz. Şuhut SHMYO’da ki üç bölümün yüzde yüz doluluk oranıyla öğrenci kabul ederek devam etmesi ve bunun üzerine seneye iki bölüm talebinde bulunulması o bölümlerinde açılacak oluşu bizi çok daha umutlandırıyor. Gelecekte nitelikli sağlık personeli yetişmesiyle ilgili umutlanıyoruz. Bende bir hekim eşi olarak kendimi bu alana burada hizmet edenlere buraya katkı sağlayanlara çok yakın hissediyorum. Onların fedakarca çalışmalarına ben bizzat şahit oluyorum. Türkiye’nin fedakarca çalışan bir sağlık ordusu var. Sağlık sektöründe özveriyle çalışan, bu sektörün tüm alanlarında çalışanlarına canı gönülden teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah buradan yetişecek olan öğrencilerimiz Sağlık Endüstri Bölgemizinde en kısa zamanda hayata geçmesiyle şehrimizde en verimli şekilde hizmet verecek şekilde yetişmiş olacaklardır.”
LİMAK HOLDİNG BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR AÇILIŞA TELEFONLA BAĞLANDI
Programa telefon bağlantısı ile katılan Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, ilk fırsatta Şuhut ilçesine gelerek Şuhut SHMYO’nu gezip ilçenin yöresel lezzeti keşkek yiyeceğini ifade etti. Eğitim hizmet binasının açılış kurdelesi İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın yaptırdığı duanın ardından protokol üyelerince kesildi. Açılış porgramı derslik ve laboratuvarların gezilmesiyle tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi