Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şuhut patatesi doğal mağarada saklanacak

Şuhut İlçesi’nde üretilen patatesin

Şuhut İlçesi’nde üretilen patatesin depolanacağı ve fire maliyetlerini minimuma indirileceği doğal depo yeri için yer tespit çalışması yapıldı

 

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un yeni dönem projeleri arasında yer alan doğal patates deposu için incelemeler başladı.
Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı Ali Diren, Şuhut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karahan, Orman İl Müdürü, Nevşehirli iş adamı Yusuf Kurugöllü ve taş ustalarından oluşan heyet Şuhut’ta belirli bölgelerde inceleme yaptı.
İnceleme sonrasında bir bölgeden alınan ilk toprak analizlerinin doğal patates deposu yapmaya olumlu bulunduğunu kaydeden Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, önümüzdeki günlerde dağın belirli noktalarında jeologlar tarafından ölçümler alınıp nihai kararın verileceğini söyledi.
Bozkurt, “Projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Doğal patates deposunu tamamlamadığımız zaman Şuhut patatesi depolama için ilçe dışına çıkmayacak. Üreticimiz ve tüccarımız hem nakliye parası ödemeyecek bunun yanında zaman ve insan gücü israfı önlenecek. Jeoloji raporunun olumlu olması durumunda kısa sürede çalışmalar başlayacak. Destekleri için tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi.
Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya ise,”Küfeke taş ocağı olarak kullanılan bölge doğal depolama alanı olarak karar kılındı. Kesin kararın verilebilmesi ve resmi süreci başlatmak için jeolojik etüt çalışması yapılması kararlaştırıldı. Orköy kapsamında Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından söz verilen doğal patates deposu Şuhut patatesi marka çalışmasına doğrudan katkı sağlayacaktır. Bu konuda azim ve kararlılıkla çalışmalarımız devam etmektedir. Olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.