• Haberler
  • Genel
  • Süheyl Batum’dan hükümete: “Bunlar, şaka gibi adamlar”

Süheyl Batum’dan hükümete: “Bunlar, şaka gibi adamlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Afyonkarahisar’dan hükümete yüklendi. Batum, Başbakan Recep Erdoğan için “Amerikalıların kendisine verdiği cam (prompter) bozulunca 5 dakika susan başbakan ilk defa görüyorum” dedi. Batum, hükümetin 2007’de Meclis’in görev süresini 4 yıla indirdiğini, ancak Meclis Başkanı’nın görev süresinin 5 yılda kaldığını hatırlatarak “Bunlar şaka gibi adamlar” ifadelerini kullandı.Cumhuriyet Halk [&hellip]

Süheyl Batum'dan hükümete: "Bunlar, şaka gibi adamlar"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Afyonkarahisar’dan hükümete yüklendi.

Batum, Başbakan Recep Erdoğan için “Amerikalıların kendisine verdiği cam (prompter) bozulunca 5 dakika susan başbakan ilk defa görüyorum” dedi. Batum, hükümetin 2007’de Meclis’in görev süresini 4 yıla indirdiğini, ancak Meclis Başkanı’nın görev süresinin 5 yılda kaldığını hatırlatarak “Bunlar şaka gibi adamlar” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın Afyonkarahisar’da yapacağı mitingten önce Afyonkarahisar’a geldi.
CHP İl Başkanlığı’nda CHP il yöneticileri ile toplantı yapan Batum, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batum, Milli Mücadele’de Türk milletinin makus talihinin bu topraklardaki savaş ile ternsine döndürüldüğünü hatırlatarak 12 Hasiran sürecinde de Türkiye’nin son 9 yıllık yönetiminin bu topraklardaki hareketlilikle değişeceğini kaydetti.
“Cam bozulunca
susan başbakan”
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, bunun da hükümetin politikalarıyla ilgili olduğunu belirten Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya mitinginde prompterın bozulmasından sonra yaşadığı durdgunluğu hatırlatarak “Zor bir dönemde yaşıyoruz. Bugüne kadar çok başbakan gördük ama ilk defa Amerikalıların kendine verdiği camdan konuşabilen, cam bozulduğunda da 5 dakika duran başbakan ilk defa gördüm. 5 dakika susan başbakan ilk defa gördüm” dedi. AK Parti’nin Batum’un arkadaşı olan Prof. Dr. Burhan Kuzu ile yeni bir Anayasa yapma hazırlığında olduğunun hatırlatılması üzerine Batum, “Çok biliyordu da Sayın Başbakan Anayasa’yı, bundan 6 ay önce referandum yaptılar. 26 amdde yerine 35 madde yaparlardı, bunları da getirrilerdi. nerede grev, nerede toplu sözleşme? Hani Kenan Evren’den hesap soruyorlardı?” diye sordu. “Yeni Anayasa’yı biz yapacağız”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Başkanlık Sistemi tartışmalarına da değindi ve şöyle devam etti:
“Bu başbakan, kendisine camda yazılmadan başkanlık sistemini de anlamaz. Bir gün camı kaldırın, başkanlık sistemini sorun, cevap verirse gelir sizden özür dilerim. Burhan Kuzu benim arkadaşımdır. 2007 yılında bunlar Anayasa değiştirdi. Cemil Çiçekler, Sadullah Erginler… Ne yaptılar, Cumhurbaşkanı’nın görev süresini kısalttılar, Meclis’in görev süresini 4 yıla düşürdüler. Meclis’in görev süresini düşüren bu adamlar, bir maddeyi unuttular: Meclis Başkanı’nın görev süresini 5 yıl bıraktılar. Bunların Anayasası bu kadar. Bunlar şaka gibi adamlar. Bunlar, Türkiye’ye gelmiş şaka gibi. İnşallah Anayasa’yı biz yapacağız. Burhan da yapar. Burhan’ı da çağırır, ‘O ekibin içinde bildiğini de unuttun, gel senle beraber Anayasa yapalım’ deriz.”
“CHP, kimsenin gölgesinde değil”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in gölgesinde yönetildiği iddiasına da yanıt veren Batum, “Sayın Başbakan gölge işini çok iyi bilir. O ilk önce kendisine o camı kim vermiş, kimin gölgesindeymiş o çıkacak ortaya. 12 Haziran’dan sonra hep beraber ortaya çıkaracağız. Bizim kimsenin gölsenie ihtiyacımız yok. Demirel, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı yapmış ve 87 yaşında Türkiye’de oturan bir kişidir. Acaba Sayın Başbakan 87 yaşında Türkiye’de olabilecek mi yoksa çocuklarıyla beraber başka bir yerde mi olacak? Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yapmış, başbakanlık yapmış, türkiyeyi terk etmemiş bir kişiye sayın Başbakan’ın bunları söylemesini içinde bulunduğu acizliğin bir sonucu olarak görüyorum. Artık Başbakan’ın anlatacağı hiçbir şey yok. Ya uydurduğu, Amerikalı dostlarının kendisine söylediği o ‘karayı deniz yapacağım, para buldum’ dediği zihni sinir projelerini anlatacak, ya da Türkiye’yi yönetmiş Cumhurbaşkanları’na, Başbakanlar’a ‘Gölge ettiniz’ diyecek” ifadelerini kullandı.
“Ali Çetinkaya’ya ‘katil’ denilmesi yanlış”
Batum, Erdoğan’ın Çorum Mitingi’nde Cumhuriyet’in ilk yıllarının Ulaştırma Bakanı Ali Çetinkaya için “Katil” ve”Cellat” demesini de eleştirerek “Çok ayıp ediyor Başbakan. Başbakan bunları bilmez. Bir gün cam olmadan sorun yine, tanıdığını zannetmiyorum. Başbakan’a bu akılları verenlerin yaptıkları çok ayıp. Cumhuriyet’i kuran insanlara katil ve cellat demen yanlış olur” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme