• Haberler
  • Genel
  • “Suçumuzu öğrenmek istiyoruz” – Kocatepe Gazetesi

“Suçumuzu öğrenmek istiyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Bedesten karşı aralığında bulunan esnafa çeşitli gerekçelerle 319 TL’lik para cezası kesildi. Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, böylesi bir durumla ilk defa karşılaştıklarını belirtti ve sordu: “Suçumuzun ne olduğunu öğrenmek istiyoruz” Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Yukarıpazar Caddesi Bedesten karşı aralığında faaliyet gösteren esnaflara dükkan [&hellip]

"Suçumuzu öğrenmek istiyoruz"

Bedesten karşı aralığında bulunan esnafa çeşitli gerekçelerle 319 TL’lik para cezası kesildi. Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, böylesi bir durumla ilk defa karşılaştıklarını belirtti ve sordu: “Suçumuzun ne olduğunu öğrenmek istiyoruz”

Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Yukarıpazar Caddesi Bedesten karşı aralığında faaliyet gösteren esnaflara dükkan önlerine su sebili, kova ve merdiven bırakmaları nedeniyle 319 TL’lik para cezasının zabıta ve polis denetimi sırasında kesildiğini belirtti.
Hazır Giyim Eşyaları İmalat ve Satıcılar Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Bedesten çevresinin yüz yılı aşkın süredir halka hizmet veren köklü bir çarşı olduğunu söyledi. Bu çevrede esnaflık yapan kişilere ilk kez zabıta ve polis tarafından ceza uygulandığını aktaran Karnıbüyük şöyle konuştu: “İlk kez uygulanan cezanın zamanlaması ve nedeni ilginçtir. Geçtiğimiz Pazartesi günü Orman ve Su İşleri Bakanımız bu esnafı ziyaret etti. Perşembe günü ise tüm esnaf ve sanatkara ceza kesildi. Bu esnaf ve sanatkar Sayın Bakanımıza ve Belediye’ye ne yaptı? Herhangi bir esnafın Bakanımıza karşı bir yanlış tutumu ya da hakareti mi oldu? O yüzden mi ceza yazılıyor biz bunu sormak istiyoruz. Esnaf ve sanatkara Bakanımızın, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın sahip olmalarını istiyoruz. Böyle bir uygulama hiçbir yerde yoktu. Medya durumu görüntüledi. Dünyanın ve Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan hayır amaçlı kurulan bir sebile dahi 319 TL ceza kesiliyorsa buna söylenecek hiçbir şey yok. Suçumuzun ne olduğunu öğrenmek istiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme