Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sucuk üreticileri anlattı, Reis kanunu geri çekti

Afyon sucuğunda marka isimler

Afyon sucuğunda marka isimler Cumhuriyet Sucukları, İkbal Sucukları ve Ahmet İpek Sucuklarının yöneticileri, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’in de katılımıyla MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın öncülüğünde TBMM’de sorunlarını anlattı. Yapılan görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM gündeminde olan kanun teklifinin geri çekilmesini sağladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın öncülüğünde Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler, Cumhuriyet Sucukları, İkbal Sucukları ve Ahmet İpek Sucuklarının yöneticileri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’la, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’u, ziyaret ettiler.
GRUP BAŞKAN
VEKİLLERİNDEN DESTEK SÖZÜ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Taytak ziyaretle ilgili değerlendirmesinde sucuk sektörünün hem Türkiye hem de Afyonkarahisar için büyük önem taşıdığını, pek çok kişinin istihdam edildiği bir sektör olduğunu dile getirdi. Taytak, “ATB Başkanımız Mehmet Mühsürler ile ilimizin önde gelen sucuk firması yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir araya gelmiştik. Bugünde kendileri ile MHP Grup Başkanvekilimiz Erkan Akçay Bey ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş Bey ile TBMM’de bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Mühsürler ve firma yetkilileri birinci ağızdan yaşadıkları problemleri iletme fırsatı buldular. Yapılan ziyaret verimli geçti. Yasalaşacak olan kanun teklifi hem tüketiciyi hemde üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde düzenlenerek hazırlanıyor. Toplantımız esnasında Grup Başkanvekillerimiz sucuk üretimi yapan firmalarımıza gereken desteği vereceklerini dile getirdiler. Grup Başkanvekillerimize sucuk üreticilerimizin sorunlarını ele aldıkları için bende teşekkür ediyorum.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR SUCUK
VE ET ÜRÜNLERİNDE ÖNCÜ İL”
Afyonkarahisar’ın sucuk üreticileri her iki ziyarette Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler yapılması ile ilgili çıkacak yasal düzenleme öncesi taleplerini iletti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hayvancılığın yaygın olduğu Afyonkarahisar ili et ve et ürünleri bakımından öncü şehirlerden biri haline gelmiştir. Et ve et ürünlerinde özellikle sucuk sektöründe öncü şehirlerimizdendir. Afyonkarahisar’ın markalarından olan Afyon Sucuğu’na hak ettiği değerin verilmesi ve sucuk üretimi yapan firmaların yaşadıkları problemlerin çözülmesi konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Çıkacak olan yasada hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmeden hassas bir çalışma yapacağız.” diye konuştu.
MUŞ: MAĞDURİYETİNİZ GİDERİLECEK
Afyonkarahisar heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sucuk üretimi yapan firmaların yanında olacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Afyonkarahisar için önemli bir sektör olan sucuk sektöründe üretim yapan firmaların problemlerini dinledik. Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler yapılması ile ilgili yasa ile hem üreticinin hem de tüketicinin problemlerini göz önünde bulundurarak hassas bir çalışma yapacağız. Kendilerinin mağduriyetini gidermek için gerekli girişimlerde bulunacağız.”
“ANKARA ZİYARETİ VERİMLİ GEÇTİ”
ATB Başkan Mehmet Mühsürler şahsı ve sucuk üretici firmaları temsilcileri adına MHP Milletvekili Mehmet Taytak’a teşekkür ederek, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak’la geçtiğimiz hafta bir araya gelerek yaşadığımız sıkıntıları dile getirmiştik. Sağ olsunlar kendileri duyarsız kalmayarak bizlere sahip çıkmışlardır. Bizim problemlerimizi birinci ağızdan yetkili kişilere iletilmesi ve çözüm bulması konusunda desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a firma sahipleri adına teşekkür ediyorum. Ankara ziyaretimiz verimli geçti.” şeklinde konuştu.
CUMHURBAŞKANI
KANUN TEKLİFİNİ GERİ ÇEKTİ
Yapılan görüşmelerin ardından Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 14 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından geri çekildiği bildirildi. >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti