Sucuk rekoru kırılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Sucuğu ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için hazırlık yaptıklarını belirtti Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Uluslararası Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özer Kayabaşı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar’ın önde gelen ürünlerinden sucuk ve pastırmayla ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Mühsürler, “Afyon Sucuğu ile rekora imza atıp [&hellip]

Sucuk rekoru kırılacak

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Sucuğu ile Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için hazırlık yaptıklarını belirtti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Uluslararası Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özer Kayabaşı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Afyonkarahisar’ın önde gelen ürünlerinden sucuk ve pastırmayla ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Mühsürler, “Afyon Sucuğu ile rekora imza atıp Rekorlar Kitabı’na girmek istiyoruz. Rekor isteğimiz iki başlıkta toplanıyor. Biri en uzun sucuk rekoru. Bu konuda 2 kilometrelik bir sucuk hazırlayacağız. Diğer başlık da ağırlık konusunda. 1 tonluk kangal sucuk yapacağız” dedi.
DENEME, HÜKÜMET
MEYDANI’NDA
Rekor için denemenin bahar ya da yaz aylarında gerçekleştirileceğini kaydeden Mühsürler, “Sucuk konusunda malzeme sıkıntımız yok. Rekor denemesini Hükümet Meydanı’nda, Afyonkarahisarlılar’la birlikte yapacağız” diye konuştu.
AVRUPA KOMİSYONU’NA BAŞVURULDU
Uluslararası Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özener Kayabaşı ise Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nda coğrafi işaret alınması için Avrupa Komisyonu’na Afyonkarahisar Ticaret Borsası adına başvurulduğunu belirtti. Kayabaşı, “Sayın Başbakanımızın 2023 yılı projesinde yer alan en az 10 markanın yurtdışında isimlerinin duyurulması ve tescil edilmesiyle ilgili olarak Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması örnek olacaktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme