• Haberler
  • Genel
  • Suçlu kimse hesap sorulsun – Kocatepe Gazetesi

Suçlu kimse hesap sorulsun – Kocatepe Gazetesi

Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Çakıcı- Avdan yoluna ikinci kat asfalt yapımı için israf edildiğini yol malzemesinin hesabının sorulması gerektiğini açıkladı. Acar, bu işin suçlusu kimse üyesi olduğu Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği mensupları da dahil sorumlulardan hesap sorulmasını talep etti İl Genel Meclisi (İGM) Dinar MHP üyesi İbrahim Acar, partisinin grup başkanı ile MHP [&hellip]

Suçlu kimse hesap sorulsun

Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Çakıcı- Avdan yoluna ikinci kat asfalt yapımı için israf edildiğini yol malzemesinin hesabının sorulması gerektiğini açıkladı. Acar, bu işin suçlusu kimse üyesi olduğu Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği mensupları da dahil sorumlulardan hesap sorulmasını talep etti

İl Genel Meclisi (İGM) Dinar MHP üyesi İbrahim Acar, partisinin grup başkanı ile MHP grup odasında basın toplantısı düzenledi.
Tartışılan yol yerinde incelendi
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Meclis Başkanı Salih Sel’le birlikte birkaç meclis üyesinin de katılımlarıyla Dinar’da ot üzerine asfalt atılan yolu görmeye gittiklerini söyledi. Yolun durumunu Salih Sel’in de gördüğünü belirten Acar; “Çakıcı- Avdan yolu arasına ikinci kat asfaltta yolun sağ ve sol tarafına birer metre, 50 santimetresi asfalta 50 santimetresi de asfalt bitiminde otla karışık banketin üzerine asfalt dedikleri o siyah şeyin İl Özel İdaresi araçlarıyla döküldüğü görüldü. İl Özel İdaresi’nin müteahhide İller Bankası’ndan borçlanarak müteahhide ihale edip yaptırdığı yollar arasında değil. Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetimi tarafından ikinci kat asfalt yapılması için programa alınan yoldur.” dedi.
İkinci katla amaç maliyet düşüklüğü
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Meclis Başkanı Salih Sel’in söz konusu yolla ilgili olarak ikinci kat asfalt yapımına gerek olmadığı görüşünü ifade etti. Acar, yolun bağlı olduğu köy nüfusunun son 4 yılda arttığını söyledi. Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak tartışılan yolun ikinci kat asfalt yapım programına aldıklarını vurgulayan İbrahim Acar;
“Bu yola ikinci kat asfalt yapımının esprisi şudur. Eğer bir yol birinci kat asfalttan belli bir sene sonra üzerinden bir kış geçtiğinde yağmurdan ve dondan sonra belli bozulmalar başladığında ikinci kat asfalt yapılmazsa yolun yeniden yapılması gerekiyor. Biz İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olarak ikinci kat asfaltı bize daha fazla mal olmaması için yapıyoruz.” diye konuştu.
Suçlusu birlikse bizden hesap sorun
Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde kendisinin tek başına karar almadığını söyleyen İbrahim Acar, iki İGM üyesi, iki muhtar ve bir Kaymakam’dan oluşan heyetin gerekli kararları aldığını bildirdi. Çakıcı- Avdan yoluna ikinci kat asfalt yapım kararının sonuna kadar arkasında olduğunu savunan Acar; “Bizim Dinar- Çakıcı- Avdan yoluna eğer 2 yıl daha 2. kat asfalt yapılmasaydı daha fazla maliyeti olacaktı. Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği Isparta İl Özel İdaresi’nden kaynak almıyor. Afyon İl Özel İdaresi’nden kaynak alıyor. Bizde Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak veya bir İGM üyesi olarak Afyonkarahisar’ın neresine olursa olsun yolun birer metre sağ ve soluna dökülen ve üzerine hiçbir işlem yapılmadan otun üzerine dökülen astar malzemesinin hesabını soruyorum. Eğer bunun suçlusu Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bizsek bizden hesap sorulsun.” şeklinde konuştu.
Fotoğrafları basınla paylaşsınlar
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, söz konusu yol için Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün ilgili birimine malzeme teslim ettikten sonra satın alınan malzemenin ikinci kat asfalt yapılmayıp neden “çar çur” edildiğini sordu. Bu konunun AK Parti, MHP veya CHP’ye ait parti meselesi olmadığının altını çizen Acar şöyle konuştu: “İsraf edilen malzemenin hesabını soralım diyorum. Bunun suçlusu kimse çıksın. Birde Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak İl Özel İdaresi programında olmayan Çamlı köy Pınarlı yolunda yaklaşık 9,5 kilo-metre yol yaptık. Yine aynı Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün Başmakçı devlet yolu ve Pınarlı köyü arasında 3 kilometrelik bir yolu var. Bu yola hangi yetkiyle asfalt döktüler? Bu yola da Salih Başkanımızla birlikte gittik. Başkanımız fotoğrafladı. Otun üzerindeki asfalt fotoğraflarını ben bilerek çekmedim. Lütfen o fotoğrafları basınla paylaşsınlar.” (Kocatepe)

Artık yeter Sayın Valim el koysun!

İGM MHP Grup Başkanı İsa Çağa, kim devletin malına parasına zarar veriyorsa hesap sorulması isteklerini dile getirdi. Yetkili çevrelerin yaptıkları açıklamaları suç duyurusu olarak kabul etmelerini talep eden Çağa, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun olaya el koyması beklentisini söyledi ve ekledi: “Sayın Valim’de bu olaya el koysun artık yeter. İGM astarla, kurum müdürünün bir tanesinin ‘MHP’lilerle gelme’ lafıyla uğraşıyor. Biz burada hizmet mi dedikodu mu üreteceğiz. Artık yeter.”

İl Genel Meclisi (İGM) MHP Grup Başkanı İsa Çağa, Dinar MHP üyesi İbrahim Acar’la birlikte düzenledikleri basın toplantısında kaynak kullanımında ki israfın üzerinde durulması gerektiğini savundu. Avdan- Çakıcı arasında ki yol konusunu tekrar gündeme getirmek zorunda kaldıklarından yakınan Çağa, kendilerinin tüyü bitmedik yetimin hakkını savunduklarını söyledi.
Mesele tüysüz yetimin hakkı
MHP Grup Başkanı İsa Çağa, 30 Kasım Çarşamba günü 2012 yılı mali bütçesinin oylanması sonrası İGM Başkanı Salih Sel’le Avdan- Çakıcı arasında ki yol çalışmasında ot üzerine astar dökülmesi konusunu görüştüklerini anlattı. Salih Sel’in, AK Parti ve MHP grubundan üyelerle birlikte konuyu yerinde inceleyeceğini bildirdiğini kaydeden Çağa; “Hep beraber yolu görmeye gittiler. Önceki gün Salih Başkanımızla görüştüm. Ama ben 2 Aralık Cuma günü basında çıkan bir yazıyı okumamıştım. Daha bugün (dün) okuyabildim. Üstüne basa basa söylüyorum. Yolun programda olmadığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapıldığı, birlikte Necati Uğur ve İbrahim Acar’ın olduğu atıfında bulunmuşlar. Biz burada yolun programda olup olmamasını, İbrahim Acar, Necati Uğur, CHP, MHP, AKP meselesini değil tüyü çıkmadık yetim hakkını arıyoruz.” dedi.
Çağa yetkililere seslendi
Çakıcı- Avdan arasında ki yolun sağlı sollu birer metre asfalt atılıp, 6 kilometre uzunluğunda gidiş dönüş 12 metrekare yaptığını söyleyen MHP Grup Başkanı İsa Çağa, bu işi yapan her kimse hesap sorulması gerektiğinin altını çizdi. “Bu Kadir Örnek olabilir, bu işi yapan her kim olursa olsun. Ama basında çıkan yazılara bakıyorum sanki olay ört bas edilme-ye çalışılıyor cihetinde açıklamalar yapılıyor.” diyen İsa Çağa; “Burada bazı meseleler gündeme geldi. İşte muhtara ‘MHP’lilerle gelme.” gibi. Ne Sayın Valimden bir duyarlılık görebildik ne de genel sekreterden bir duyarlılık görebildik. Basında çıkan yazılar var. İbrahim Acar arkadaşım yolun durumunu benden daha iyi biliyor. Artık ne gerekiyorsa yapılsın. Yetti artık yani. Kim hata yaptıysa biz onu soruyoruz. Kim devletin malına parasına zarar veriyorsa biz bunun hesabını sormak istiyoruz. Buradan yetkililere suç duyurusunda bulunmaları için bu gazeteleri bizim konuşmalarımızı buradan beyan ediyorum. Sayın Valim’de bu olaya el koysun artık yeter. İGM astarla, kurum müdürünün bir tanesinin ‘MHP’lilerle gelme.’ lafıyla uğraşıyor. Biz burada hizmet mi dedikodu mu üreteceğiz. Artık yeter.” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme