• Haberler
  • Genel
  • Şubat ayı toplantıları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Şubat ayı toplantıları tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 5. ve sonuncu birleşimi dün tamamlandı. Meclisin Mart ayı toplantıları 5 Mart Pazartesi günü başlayacak Toplantıda öncelikle ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Şuhut ilçesine bağlı Akyuva köyüne ayrılan ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarım isteği uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları kabul edildi. [&hellip]

Şubat ayı toplantıları tamamlandı

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 5. ve sonuncu birleşimi dün tamamlandı. Meclisin Mart ayı toplantıları 5 Mart Pazartesi günü başlayacak

Toplantıda öncelikle ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Şuhut ilçesine bağlı Akyuva köyüne ayrılan ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarım isteği uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları kabul edildi.
Ödenekler KHGB’ne aktarılacak
2012 Yılı yatırım programında yer alan Işıklar beldesi ilköğretim okuluna 18 derslik yapımı, Salar beldesi ilköğretim okuluna 12 derslik yapımı için istenilen derslik sayısına göre proje olmaması nedeniyle zaman kaybedilmemesi için mevcut projeler doğrultusunda dersilk sayısının değiştirilmesine karar verildi. 2012 Yılı yatırım bütçesinde yer alan Sinanpaşa ilçesi Ahmetpaşa beldesinde okul yapımından artan ödeneklerin birleştirildiği, söz konusu ödeneklerin Bulca köyü ilköğretim okuluna ek derslik yapımı için Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarım isteği uygun görüldü. 2012 Yılı yatırım bütçesinde İscehisar ilçesinin Konarı köyüne 8 derslikli ilköğretim okulu yapım için ayrılan ödeneğin ilçenin Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarım isteği kabul edildi.
Okul inşaatına tahsis yapılacak
Çetinkaya, Karşıyaka mahalleleri mera mevkiinde bulunan tapunun 89/1, 21K3d pafta 1-2-3 parselindeki yer alan taşınmazların Belediye imar planında ilköğretim alanında kaldığı, bu parsellerden 1 ve 2 nolu parsellerin Maliye Hazinesi adına kayıtlı olduğu kaydedildi. Üç nolu parsel İl Özel İdaresine kayıtlı olduğu belirtilerek adı geçen parsellere okul inşaatı yapılması ve inşaat ruhsatı alınması için tevhid edilmesi gerekçesiyle İl Özel İdaresine kayıtlı 3 nolu parselin tahsisini uygun gören rapor kabul edildi. İscehisar ilçesinde Bahçecik ve devlet yolu Karakaya köyü mahallelerine kadar olan yolun ikinci kat asfalt kaplaması işinin 2011 yılı yatırım programında dairesince yapılamadığı için 2012 yılı programına alınması talebini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Gıda satışı yapan bölgelerin denetiminin İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yapıldığı kaydedildi. Gıda denetim aracı alım isteğini 2011 yılında yapılan ihalelerden artan ödeneklerle aracın alımını uygun gören rapor kabul edildi.
Önerge geri çekildi
2012 Yılı yatırım bütçesinde İscehisar ilçesi ilköğretim okulları bakım ve onarım kalemindeki ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması isteğini uygun gören Plan Bütçe, Eğitim Gençlik Spor komisyonlarının raporları kabul edildi. Nüfusu büyük olan köylerde çöplerin çevre sağlığını tehlikeye atarak bazı köylerde çöplerin ilköğretim okulları kenarlarına ve köy mezarlıkları yanına atıldığı gerekçesiyle önlem alınması talebi görüşüldü. Komisyonca yapılan araştırmada 3 ilçede İl Sağlık Müdürlüğü’nce köylerin çöpünü almak üzere 3 adet çöp kamyonunun Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce karşılanması şartıyla kaymakamlıklara teslim edildiği ifade edildi. Çevre sağlığını tehdit eden hayvan gübrelerinin gelişi güzel atılmaması için İl Şehircilik Çevre Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nce ekiplerin oluşturularak denetimlerin yapılması için araçların alınmasını komsiyon raporunda uygun görüldüğü aktarıldı. İGM Başkanı Salih Sel, Çevre Hizmetleri Birliğine gelen üç tane sıkıştırmalı çöp kamyonunu büyük ilçelere vermek için Çevre Hizmetleri Birliği’nin karar aldığını hatırlattı. Kamyonların Emirdağ, Sandıklı ve İhsaniye ilçelerine verildiğini belirten Sel, bu ilçelerde de sıkıntıların ortaya çıkabileceğine değindi. Salih Sel, komisyonun karar aldığı önergenin geri çekileceğini bildirdi.
Sera atıklarına önlem alınacak
İhsaniye ilçesinin Hacıbeyli ilköğretim okulunda yapım ödeneğinden artan ödeneğin Yaylabağı Şehit Ahmet Öztürk İlköğretim Okulu ek 4 derslik yapım ödeneğine aktarım isteğini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. İlde tarım alanları Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin ne kadar olduğu, ekilebilen tarım alanlarının ne kadarının kayıt altında ve kayıt dışı olduğunun, çiftçilerin kayıt altına alınarak arazilerin devlet desteklerinden yararlandırılması isteği kapsamında çalışmaların devam ettiği bilgilendirmesi yapıldı. Sandıklı ilçesinde termal su ısıtma sistemiyle sera-lar yapıldığı, şu anda faal durumda olan sera atıklarının boş alanlara ve çay yataklarına atıldığı belirtildi. Atıkların imha edilmeden boş alanlara atılması sonucu başta patates olmak üzere çeşitli tarım ürünlerine, bitkilere hastalıklar yayıldığı, mahsülde zarar ve atıkların çürümesiyle oluşan kokunun insan sağlığına zarar verdiği bildirildi. Sandıklı ilçesinde ve il genelinde sera çalıştıran işletme atıklarının zarar vermeyecek duruma geti-rilmesi isteğinin incelendiği açıklandı. Komisyonun yaptığı incelemede seraların bulunduğu bölgede üç adet akarçay bulunduğu, sinek, böcek ve güve gibi insan sağlığı ve tarım bitkilerine zararlı maddeler görüldüğü aktarıldı. İlgili müdürlüklerce il genelinde sera yapılan tüm bölgelerde gerekli önlemlerin alınmasını uygun gören rapor kabul edildi. Dinar ilçesinde araç teknik raporu olan LPG sızdırmazlık raporunu veren aracın 15 günde bir gelmesinin araç sahipleri açısından sıkıntılar teşkil ettiği kaydedildi. Teknik aracın daha sık ilçeye gelme isteği kapsamında sızdırmazlık raporu alınması zorunluluğu kaldırıldığı kararı veren komisyon raporu kabul edildi. Başkanlığa ulaştırılan önergeler gerekli komisyonlara gönderildi. Toplantıya katılamayan üyeler oy birliğiyle izinli sayıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme