Suat Sarı Kimdir?

Yerel Seçimlere yaklaşılırken, her geçen gün heyecan da artıyor. Siyasi partiler rakiplerinin adaylarını merakla beklerken, aday adayları da kendilerine açıklamaya başlıyor. Son olarak İstanbullular Suat Sarı’nın kim olduğunu araştırıyor. Suat Sarı kimdir?

Yerel seçimler öncesi siyasi partilerin nasıl bir yol haritası izleyeceği beklenirken, partilerin adaylarının kim olacağı da merakla takip ediliyor. 16 milyonluk İstanbul’da son olarak İYİ Parti‘de Suat Sarı aday adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu. İYİ Parti İBB Grup Sözcüsü Suat Sarı, resmi X hesabında yaptığı paylaşımla; “Genç yaşta ‘Yönetici Bürokrat’ olarak görev yaptığım İBB’de edindiğim deneyimim, ‘Trafik ve Ulaşım’ alanındaki 35 yıllık birikimim ve ‘İBB Meclis Üyeliği’ tecrübemle; İstanbul’un sorunlarını çözmek üzere İYİ Parti İBB Başkan Aday Adayı olarak yola çıkıyorum.” dedi. Sarı’nın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na rakip olup olamayacağını da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
İstanbul’un kronik sorunlarına dair; uzman eliyle farklı çözüm metodları uygulanmadığı sürece, İstanbulluların şikayetlerinin dinmeyeceğini ifade eden Sarı; “Artık liyakatın siyasetten ve milletten takdir göreceği bir döneme girilmesi gerektiği açıktır. Bu iddia ile; İstanbul’un sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmek üzere şehircilik alanında uzman, geniş bir teknokrat ekip ile çalışmalarımıza başladık. İstanbul’umuzun daha yaşanabilir, daha konforlu, daha adil, daha yeşil ve daha güvenli hale gelmesi imkansız değildir. Bütün bunlar için; liyakatın iktidar olması yeterlidir.” dedi.
Suat Sarı’nın paylaşımı sonrasında internet ortamında da Suat Sarı Kimdir? Suat Sarı Kim? şeklinde aramalar hızlandı. Başarılı bir kariyere sahip olan Suat Sarı’nın kısa bir özgeçmişini sizler için hazırladık.
SUAT SARI KİMDİR?
Suat Sarı, 1980 yılı Yıldız Teknik Üniversitesi İDMMA Elektrik Fakültesi’nden mezun oldu. 2014 yılında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tezli Yüksek Lisansı bitirdi ve 2017 yılında Varna Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. Elektrik mühendisi olan Sarı, 1981/1984 yıllarında Erkal Tuzla Tersanesi Elektrik Baş Mühendisi olarak meslek hayatına başladı. 1984/1994 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Ulaşım Müdürlüğü, 1994/1999 yıllarında HAVAŞ Yer Hizmetleri AŞ. Genel Müdür Yardımcısı, 1999/2011 yıllarında Çelebi Turizm Genel Müdürü, 2011/2012 yıllarında Pakistan Lahore Metrobüs Ulaştırma Genel Müdürü, 2012/2020 yıllarında OSO A.Ş. Genel Müdürü, 2011/2014 yıllarında İTO Meclis Üyesi ve 2018 yılından bu tarafa Karayolu Trafik Yol Güvenliği Genel Başkan Vekili görevlerinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü olan Suat Sarı, İYİ Parti İBB Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Haber

Bakmadan Geçme