Su ve otoparka ZAM YOK

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısında gelir tarifeleri görüşüldü. Meclis, su ve otopark ücretleri ile bazı gelir tarifelerine zam yapmama kararı aldı   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantı güdemi yoğundu. Toplantıda 56 madde görüşüldü. Pandemi kuralları çerçevesinde toplantıda katılımcıların salona girmeden ateşleri ölçülüp isim ve adresleri not alındı. 'PANDEMİ SÜRECİNDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gelir tarifeleri görüşüldü.
Meclis, su ve otopark ücretleri ile bazı gelir tarifelerine zam yapmama kararı aldı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantı güdemi yoğundu. Toplantıda 56 madde görüşüldü. Pandemi kuralları çerçevesinde toplantıda katılımcıların salona girmeden ateşleri ölçülüp isim ve adresleri not alındı.
“PANDEMİ SÜRECİNDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında gelir tarifelerini görüştü. Meclis, su ve otopark ücretleri ile bazı gelir tarifelerine zam yapmama kararı aldı.
Pandemi süreci boyunca Afyonkarahisarlılar’ın yanında olmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Zeybek, “Gerek esnafımızın gerekse vatandaşlarımızın daima yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Hatırlanacağı üzere daha önce servis taşımacılığı yapan araçlara Zabıta Müdürlüğünce düzenlenen Güzergah İzin Belgesi sürelerinin uzatılması ve bir yıl boyunca ücret alınmamasını kararlaştırmıştık. Ramazan Ayı’nın başında maddi açıdan zor durumda olan vatandaşlara yönelik “Zimem Defteri” uygulamasını hayata geçirdik. Yine belediyemiz öncülüğünde iş insanlarımız, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla düzenlenen “Afyon İçin Vefa Vakti” kampanyasında 10 binin üzerindeki gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıttık. Belediyemize ait kiracıların kira ödemeleri 3 ay süreyle öteledik. Su paralarının tahsilatını 6 ay boyunca ötelemiştik. Su kesintisi yapmıyoruz.” dedi.
Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı toplantısında da su tarifelerine ve otopark ücretleri ile bazı gelir kalemlerine zam yapmayacaklarını açıklayan Başkan Zeybek, desteklerinden dolayı tüm Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.
AMOROK ARAÇ SATILACAK
03 DH 712 plakalı 2015 model Volkswagen Amarok marka araç satışının yapılması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek araç satışından elde edilecek gelirin gerek görülen başka bir yerde kullanılacağını belirtti.
DEĞİRMEN KIR BAHÇESİ KİRAYA VERİLECEK
Mülkiyeti Belediye’ye ait, Hamidiye Mahallesi, 51 Ada, 142 Parselde 6 bin metrekarelik kısmında bulunan süs bitkisi satış ve teşhir yeri, mini hayvanat bahçesi, tarım ürünleri satış yeri çay bahçesi müştemilatlarının 10 yıla kadar süre ile kiralanması oybirliği ile kabul edildi. Konu ile ilgili olarak Belediye Encümenine yetki verildi. Mehmet Zeybek söz konusu alanın Kocatepe Asri Mezarlığı üzerinde kalan Değirmen Kır Bahçesi olduğunu ifade etti.
DERNEKTEN ALINAN KONAĞIN YERİNE YENİSİ TAHSİS EDİLDİ
Belediye Meclisinin 4 Ağustos 2020 tarihli ve 239 sayılı kararı ile Belediye ve Karaçay Balkar Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında yapılan Ortak İşbirliği Protokolü süresinin 10 yıla kadar uzatılması oybirliği ile kabul edildi.
Konu hakkında bilgi veren Mehmet Zeybek şöyle konuştu: “Kale eteğinde iki tane konağımız vardı. Birisi Karaçay Balkar Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneğine verilmiş. Biz onu yani Benlioğlu Konağını dernekten geri alarak orayı Gastronomi Müzesi, Gastronomi Sunum Merkezi olarak düzenledik. Bu konakta tefrişat çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz. Tefrişi bittikten hemen sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Bu konağın yanında ondan daha küçük bir konak daha var. Bu konağın da restorasyon çalışması bitti. Derneğe bu konağı vereceğiz.”
“HASENE GÜVENİLİR DERNEK”
Belediye ile Hasane Sosyal Yardımlaşma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği arasında Ortak İşbirliği Protokolünü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliği ile yetki verildi. Hasane Sosyal Yardımlaşma Derneğinin yurt dışından hayırseverlerin yardımlarını getirdiğini söyleyen Zeybek, “Bu dernek işin açıkçası bizim yardım çalışmalarımıza yardım ediyor. Yardım birimimizde görev yapan arkadaşlarımız iyi tanıyorlar. Güvendiğimiz hiçbir yerde bağı olmayan bir yardım kuruluşudur. Belediye olarak yapacağımız işbirliği için meclisimizden yetki aldık.” dedi.
BELEDİYE SÖZLEŞMELİ AVUKAT ÇALIŞTIRACAK
Av. Hasan Kırbaç’ın tam zamanlı sözleşmeli olarak 2 bin 445 TL ücretle çalıştırılmasına karar verildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye’nin ciddi davaları olduğunu kaydederek, “Belediyemizin ciddi davaları var. Bir hayli de dosya var. İki avukat arkadaşımız işin açıkçası ciddi sıkıntıya girdiler. İşlerin takibi açısından erkek avukat alalım denildi. Bu arkadaşımız da genç ve dinamik bir kişi. Bu avukatı Belediyemizin avukatlarının yanına vererek işlerin takibini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
GÜZERGÂH DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Harbiiş minibüslerinden mahalle güzergâhında çalışan 16 aracın güzergâhında değişiklik yapılmasın talebini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Termal minibüslerden ANS-Otogar-Özdilek güzergâhında çalışan 17 aracın hareket saatlerinde ve araç sayılarında düzenleme yapılması talebi uygun görülmedi. İlçe, kasaba ve köylerden ile yolcu taşıyan araçların Zabıta Müdürlüğünce düzenlenen peron izin belgelerinden bir yıl yüzde 50 indirimle alınmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Tekel Taksi Durağına ait beş aracın Dervişpaşa Caddesi, Valilik binasına çıkış yapılan cadde üzerinde bekleme yapılmasına karar verildi.
GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE ÇETİNAKTI GÖREVLENDİRİLDİ
Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet loader yükleyici kepçe, 1 adet çöp kamyonu alınması teklifi kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen 1,5 milyon liralık hibe ile yapılan ihale sonucu kalan parayı iade etmemek için bir adet kepçe ve çöp kamyonu alacaklarını söyledi. Toplantıda Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü olarak Sami Çetinaktı’nın tedviren görevlendirildiği açıklanıldı.
KOCA’NIN YERİNE BEŞKARDEŞLER SEÇİLDİ
30 Ekim Cuma günü hayatını kaybeden Belediye Meclis üyesi Hüseyin Koca’dan boşalan Trafik Komisyonu üyeliğine Meclis Üyelerinden Av. Yasin Beşkardeşler seçildi. Meclisin Aralık ayı olağan toplantısı 1 Aralık 2020 Salı akşamı saat 18.30’da başlayacak. >>Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme