• Haberler
  • Genel
  • 'Su Tüketimi Ve Kayıp Kaçaklarında Planlama Şart'

'Su Tüketimi Ve Kayıp Kaçaklarında Planlama Şart'

AK Parti İscehisar İGM Üyesi Naci Mermer, su kaynaklarının etkin ve israfsız kullanımı için su tüketiminde kayıp kaçaklarla ilgili planlama yapılması gerektiğini belirtti.

AK Parti İscehisar İl Genel Meclisi Üyesi, su kaynaklarının verimli kullanımı için planlamaya ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimleriyle göreve seçildikten sonra 5 ayı geride bıraktıklarını söyleyen Naci Mermer, şöyle konuştu: “Göreve seçilmemizin üzerinden 5 ay geçti. Ama gündem maddeleri yaklaşık 25 ve üzerinde oluyor. Ama ne yazık ki gündem maddelerimizin 15 tanesi su, kanalizasyon, içme suyu problemi gibi konulardan oluşuyor. İscehisar İlçemizde ortalama normalde saniyede 5 litre civarında su çıkıyor. Ama hala daha suyun yetmediği belirtiliyor. Çünkü su tüketimi 2,5 litre saniyede olması gerekirken, normalde 5,5 litre verilmesine rağmen insanlarımız suyun yetmediğinden şikâyet ediyorlar. Gündem maddelerine baktığımız zaman da gündemin yüzde 90 oranda köylerden su problemleri geliyor. Bu da demek oluyor ki su tüketiminde kayıp kaçak oranlarımız çok fazla. Gerçekten Türkiye genelinde yer altı sularının aşırı çekildiğini biliyoruz ve bunu kabul ediyoruz. Ama tasarruf noktasında bir planlama yapılmalıdır. Bence daire müdürlerimizle İlçe Özel İdare Müdürlüklerimizle bu konuda bir çalışma yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Biz ne kadar kuyu açarsak açalım, tasarruf tedbirleri olmadığı, kayıp kaçaklar bulunamadığı sürece hepimiz sıkıntıya çekeceğiz.”

Bakmadan Geçme