'Su Kaynaklarımızı Gözümüz Gibi Koruduk'

22 Mart Dünya Su Gününü kutlayan Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinin su kaynaklarını gözü gibi koruduğunu belirtti.

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 22 Mart Dünya Su Gününü kutladı.

“SU KAYNAKLARIMIZI GÖZÜMÜZ GİBİ KORUDUK”

“Bütün vatandaşlarımızın 22 Mart Dünya Su Günü’nü gönülden kutluyorum.
Su gibi aziz olunuz.” diyen Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “BM tarafından tatlı su kaynaklarının ehemmiyetine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla her yıl farklı bir tema ile tertip edilen 22 Mart Dünya Su Gününün bu yıl ki teması ‘Barış İçin Sudan Faydalanmak’ olarak belirlenmiştir.  Hayati öneme haiz bir madde olan su, canlı hayatı için vazgeçilmez bir nimettir. Su; kuraklıktan çatlamış toprağın, susamış ağacın, boynu bükük karanfilin ihtiyacıdır. Yeni dikilen fidanın, toprağa saçılan tohumun can dostudur. Türkiye, yarı kurak iklim bölgesinde olduğu için yağışlar mevsimlere ve bölgelere göre farklılık göstermektedir. Artan nüfus ve gelişen sanayi ile birlikte su kaynakları üzerindeki baskı da artmaktadır. Suyun bu derece önemli olması, artan nüfus ile birlikte kişi başı kullanılan su miktarının artması ve iklim değişiminin etkilerinin daha fazla hissedildiği son yıllarda su kaynaklarımızın önemi daha fazla ortaya çıkmıştır. Bütün bu unsurları birlikte değerlendirdiğimizde Türkiye’de baraj ve gölet gibi su biriktirme yapılarının yapılması bir zarurettir. Bizlerde AK Parti hükümetleri olarak su kaynaklarını gözümüz gibi koruduk.” dedi.

“SU ALANINDA MUAZZAM ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

“Ülkemizde son yarım asırdır su ile alakalı çalışmalar yapan, son çeyrek asrında da İSKİ ve DSİ Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı vazifelerinde bulunmuş biri olarak ülkemizin son 21 yılda su alanında muazzam çalışmalara imza attığını açıklıkla söyleyebilirim.” diyen Eroğlu, “Son 21 yılda 1 trilyon 260 milyar TL’lik 10.086 adet tesisi aziz milletimizin hizmetine sunduk. Türkiye baraj ve gölet inşaatında Dünya’nın ilk üç ülkesinden biri olmuştur. Hizmete aldığımız tesislerden 716’sı baraj, 625’i ise hidroelektrik enerji santralidir. Bu tesisler arasında ülkemizin 275 metre yüksekliği ile en yüksek barajı olan Yusufeli Recep Tayyip Erdoğan Barajı, 249 metre yüksekliğinde Artvin Deriner Barajı, 218 metre yüksekliğinde Karaman Ermenek Barajı, Ege’nin 141 yıllık hayali Çine Adnan Menderes Barajı gibi dev tesisler de bulunmaktadır. Hizmete aldığımız tesislerden biri de Sayın Cumhurbaşkanımızın ismimi verdiği, ülkemizin ve Dünya’nın en büyük barajlarından biri olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajıdır. Ayrıca çok sayıda göletin ve sulama tesislerinin inşaatı da tamamlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme