Su Kayağı pistinde eğitimler verilecek

Afyonkarahisar'da ilk defa kullanılan su kayağı tesislerinde denemeler yapıldı. En son Bursa'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda derece alan sporcuların deneme yaptığı tesisler tam not aldı. Afyonkarahisar'da yapılan ilk denemelerde su üzerinde kayma imkanı bulan sporcular tesislerin çok güzel olduğunu ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.'AFYON TESİSLERİ ÇOK GÜZEL'Afyonkarahisar'a ilk defa geldiğini ve tesislerin çok [&hellip]

Afyonkarahisar’da ilk defa kullanılan su kayağı tesislerinde denemeler yapıldı. En son Bursa’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda derece alan sporcuların deneme yaptığı tesisler tam not aldı. Afyonkarahisar’da yapılan ilk denemelerde su üzerinde kayma imkanı bulan sporcular tesislerin çok güzel olduğunu ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
“AFYON TESİSLERİ ÇOK GÜZEL”
Afyonkarahisar’a ilk defa geldiğini ve tesislerin çok güzel ve kullanışlı olduğunu vurgulayan Osmangazi Belediyespor sporcusu Hilal Doğan, “İsteyenler 7 yaşından itibaren bu sporu yapabilirler. Yaptığımız spor ise su üzerinde çeşitli hareketler yapıyoruz, rampalar var o rampalar üzerinden atlıyoruz. Afyonkarahisar’daki tesislere ilk defa geliyorum, çok güzel tesis ve bayağı kullanışlı bir yer. Ben sevdim tesisleri. Tabii burada dört gün boyunca gösteri ağırlıklı bir sunum olacak zaten buraya gelenleri hepsi profesyonel sporcular.” dedi.
“BU SPORU YAPMAK İSTEYENLERE
EĞİTİM VERECEKLER”
Afyonkarahisar’a Türkiye derecesi olan sporcuları getirdiklerini ve meraklılara eğitim vereceklerini söyleyen Su Altı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, “Bu tesis 4 yıl önce kurulmuştu. Fakat şu anda hala açık değil. Su kayağı, Su Federasyonu’na bağlı bir branştır ve buraya su kayağının tanıtılması için geldik. İlimizde faaliyetlerini gösteren iki kulübümüzün sporcuları burada. Amaçları, bu tesisleri tanıtmak, sporu tanıtmak ve bu sporu Afyonkarahisar halkına sevdirmek. Şu anki sporcular Bursa’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcularımız yani özel sporcularımızı getirdik. Burada sporun ince ayrıntılarını gösterecekler. Bir de ayrıca bu sporu yapmak isteyenlere eğitim verecekler.” ifadesine yer verdi.
“BAKANLIK
YETKİLİLERİNDEN TESİSİ
FAALİYETE
ALMALARINI
BEKLİYORUZ”
4 senedir tesisin kullanılmadığına dikkat çekerek Bakanlık yetkililerini göreve davet eden Türkiye Spor Yazarları Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Nadir Güzbey, “Afyonkarahisar’da çok güzel bir tesisimiz var ve 4 yıl oldu bu su kayağı tesisimizi yapalı. Bu tesisle birlikte MXGP etkinlikleri içerisinde su kayağını da faaliyete sokmuş olduk. Fakat bu tesisin aktif olarak kullanılması lazım. Görüyoruz burada ümit vaat eden 14 yaşında 15 yaşında çocuklarımız var, 10 yaşından itibaren bu tesisleri kullanma imkanı var. Fakat henüz işletmeye açılmadı. Biz, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan derhal bu tesisin faaliyete açılmasını istiyoruz. Afyon’un değeri, oteller bölgesi ve sezon boyunca şehrin göbeğinde olan bu tesisisin 4 yıldır kapalı olması milli servetimizin de boşa akması demektir. Tesisi gezdiğim zaman benim içim acıdı. Burada en az 7 Milyon Liralık bir tesis var ve şu ana kadar herhangi bir faaliyette bulunulmadı. Bizler Bakanlık yetkililerinin oturdukları yerden beklemeden bir an önce bu tesisi faaliyete almak için gelmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“ANA TEMA
ÇOÇUKLARIMIZ, GELECEĞİMİZ”
Şampiyonada ana temanın çocuklar ve gelecek olduğunu vurgulayan Başkan Güzbey, “Vali beyin verdiği imkanlar ile beraber tesise su basılabildi ve şu anda açıldı. Hem burada hem de MXGP’de eğitimler olacak. Bu şampiyonanın ana teması çocuklarımız, geleceğimiz. O yüzden MXGP’yi takip etmelerini istiyorum. Çocuklar üzerine yapılabilecek sadece motokros değil, tüm eğitimler var.” ifadesini kullandı.
“YÜZME BİLSİNLER YETERLİ”
Su kayağını herkesin yapabileceğini söyleyen sporcu Tayyibe Uzer, “Bu spora 10 sene önce başladım. Bu spor, kendinizi tamamen özgür hissedebileceğiniz bir spor ve çok eğlenceli. Burada her şey çok güzel. Bu sporu herkes yapabilir ancak yüzmeyi bilmeleri yeterli. Bayan, genç, yaşlı herkes yapabilir çok riskli bir spor değil.” diye konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme