Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SU İLE GÜLÜN AŞKI

“Bir gün su ile gül tanışırlar bir kaç ay sonra gül suya karşı bir şeyler hissetmektedir. Suda güle karşı bir şeyler hissetmektedir.Sonra Gül Etrafa güzel kokular saçarak suya “seni seviyorum” der su da: “ bende seni” der.Aradan zaman geçer gül: “seni çok seviyorum” der.
Su da: “bende seni” der.
Sonra gül hastalanır hasta yatağında son kez suya dönerek: “Seni ben çok sevdim” der
En son çare olarak; su doktor çağırır ve sevgilisinin nesi olduğunu öğrenmek ister.
Doktor: “Çiçeğin hiç bir şeysi yok dostum. Sadece biraz susuz kalmış” der.
Su da anlar ki sevgiliye bir tek “seni seviyorum” demek yetmemektedir…..
Belediye başkanı Çoban: Pazar yeri yapmak için Karayolları arazisi sözü verdiğini, ancak; buranın şu durumda 2-3 yıl sonra belediyeye geçeceğini, Pazar yerinin ondan sonra yapılacağını söylemesi halkta şok etkisi yaptı.
Bir Esnaf Başkanı olan Karnıbüyük Fuar alanı Pazarı için: “Pazarcı esnafına yapılanı ve burayı layık görenleri sorumlu tutuyor ve lanet-liyorum. Bizim 2-3 yıl dayanma gücümüz kalmadı. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun 5 Yıl önce verdiği bir söz var. (Halil Ağa Semt pazarı yapılmadan biz sizi buradan göndermeyeceğiz) demişti. Üzerinden 5 yıl geçti. Halil Ağa Semt Pazarı gitti. Şimdi umudumuz. Veysel Eroğlu. “Bu ifade satıcının çektiği eziyetin göstergesi. Ya alıcının çektiği zahmet ve eziyetse bu işin cabası.
Merkezi Pazaryeri Olayının “Dediğim dedik, çaldığım düdük” bir inat uğruna uzaklara taşınarak vatandaşın mağdur edilerek bu hale geldiğini Burhanettin Çoban da biliyor. Herkes Belediye Başkanının Merkezi Pazar Yeri sorununu yakında çözeceğinden emin olmalı. Ankara – İstanbul gibi büyük şehirlerde vatandaşa hizmet için Belediyelerin Okul bahçelerinde bile Pazar kurduğunu çok gördük.
Üstat Necip Fazıl: “Ne hasta bekler sabahı / Ne taze ölüyü mezar / Ne de şeytan bir günahı / Seni beklediğim kadar” der. Halkını seven; Ona hizmet etmek için yüreği çarpan bu eziyete duyarsız kalamaz.
Nasreddin Hocanın komşusuna ip lazım olmuş.
-Hocam bana ip lazım oldu
-Verirdim komşu ama bizim hatun ipe un serdi
-Aman hocam ipe un serilir mi?
Hoca kızmış:
-Ah bre köftehor vermek istemediğimde serilir demiş. Umarım; bizim “Pazar hikayemiz” böyle bitmez.
İyi bilinmeli ki; 3 şey geri dönmez: 1. Atılan ok. 2. Söylenen söz. 3. Geçen zaman
Hani bir söz vardır: “Damdan düşen yanıma gelsin” Sakın yoksulluk edebiyatı yapıyorum sanılmasın. Çok şükür aç kalmadım ama, yokluğun acısını bilenlerdenim. Sıcak yaz günlerinde Ortaokul sıralarında Otpazar camii önünde teraviden çıkanlara gazoz; böyle kış günlerinde kabzımallardan sandıkla alıp, sepete koyduğum portakalları, geceleri tane tane satarak para kazandığımı unutmadım.
“Politikacının Yalan sözü, arsız yüzü vardır.” derler. Ama; Bakanımızın ve Belediye başkanının ihlaslı temiz insanlar olduğundan şüphem yok.
Verilen söz yetmez, icraatla yerini bulmalı. Vebalden kurtulmalı.
Cumanız ve Kandiliniz Mübarek olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER