Su hattı için 4 buçuk milyon lira harcandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Çoban, Afyonkarahisar’da bu yıl su boru hattı için toplam 4 buçuk milyon lira harcandığını belirtti. Çoban, Oruçoğlu Termal Otel’e kadar soğuk su hattı çekileceğini de bildirdi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı [&hellip]

Su hattı için 4 buçuk milyon lira harcandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Çoban, Afyonkarahisar’da bu yıl su boru hattı için toplam 4 buçuk milyon lira harcandığını belirtti. Çoban, Oruçoğlu Termal Otel’e kadar soğuk su hattı çekileceğini de bildirdi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlık ettiği toplantıda Belediye tarafından yapılan altyapı çalışmaları gündeme geldi. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Geçen yıl ve önceki yıl başladığımız altyapı çalışmalarını bu yıl daha büyük boyutta gerçekleştirdik. Pazartesi itibariyle Dumlupınar ve Dervişpaşa Mahalleri’nde altyapı çalışmalarımızı bitirdik. Bu bölgelerimiz-de bina bağlantıları dahil bitirildi. Arkadaşlarımız Pazartesi itibariyle Dumlupınar İkinci Cadde’de bağlantılara girdiler. Arkadaşlarımızdan istirham etmiştim. Ticaret Odamızda da Meclis’te bu konular görüşülmüş. Ticaret Odamızın su borusu bağlantısını çıkarırken bana getirin demiştim. Bugün Dumlupınar İkinci Caddemiz’deki Tokman Apartmanımızın içme suyu bağlantı borusu elimize geldi. Ben Tokman Apartmanı’nda işyeri bulunan vatandaşlarımızın bu boruyu gelip görmelerini istirham ediyorum” dedi.
Borular, tanınmayacak vaziyette
Altyapı çalışmaları neticesinde değiştirilen borunun, her türlü bakteriyi barındırabilecek kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu söyleyen Çoban, elinde boruyu tutarak “Tamamen üst tarafında delikler mevcut. Alt tarafından sular geçiyor, ancak bir su kesintisi olduğu zaman borunun içi boş olduğu için her türlü pisliği, bakteriyi, mikrobu almaya müsait bir şekilde. Vatandaşlarımız biraz sıkıntı çekiyor ama en sonunda bir güzelliği karşısında buluyor” diye konuştu.
Birçok mahallede çalışma yürütüldü
Bu yıl Afyonkarahisar genelinde kanalizasyon ve diğer çalışmalar hariç, sadece su boru hattı yenileme için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Çoban, “Toplam sadece bu yıl içme suyu değişikliği için Güvenevler ve Örnekevler Mahallesi, Olucak ve Taşpınar Mahallesi, Ankara Yolu Şeyh Şamil Bulvarı, Ambaryolu, Sahipata ve Veysel Karani Mahalleleri, Dumlupınar Mahallesi Birinci Etap, Dumlupınar Mahallesi ikinci etap Dervişpaşa Mahallesi’nin tamamında toplam sadece içme suyu boru hattı ve işçilik için ödediğimiz para KDV dahil 4 milyon 500 bin lira” ifadelerini kullandı. Çoban, bu çalışmayı yürüten personele teşekkür etti.
Su, 7’nci kata
hidroforsuz çıkıyor
Dumlupınar Mahallesi’ndeki değişimle birlikte apartmanlarda hidrofora ihtiyaç duyulmadığını vurgulayan Başkan Çoban, “Bağlantılar yapılırken iki parmak borularla binalara su verilmiş. Yenilenen borular daha geniş olduğu için, apartmanlarda hidrofor ihtiyacı ortadan kalkmış. Suyumuz 7’nci kata kadar çıkar olmuş. Bu döneme kadar belediye bina bağlantılarını yapmamıştı. Biz bunu bile kendimiz yaptık. Bir külfet ortaya koymadık, ihaleye de bunu koyduk” dedi.
Cumhuriyet Mahallesi’ni bölgelere ayırdıklarını, bir arıza olması durumunda bölgesine göre su kesintisi yapılacağını kaydeden Çoban, bu uygulamanın da yayılmasını, böylece mahallenin tümünde su kesilmesinin önüne geçmeyi hedef-lediklerini söyledi. Uydukent’te de su sıkıntısı yaşandığını hatırlatan Çoban, Uydukent’te de önümüzdeki sene çalışma başlatacaklarına dikkat çekti.
Su hattı, Oruçoğlu’na
doğru ilerleyecek
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, su hattının ilerleyeceğini de belirtti. Çoban, göreve geldiklerinde Erkmen’e kadar olan soğuk su hattının, önümüzdeki sene Oruçoğlu Termal Otel’e kadar uzatılacağını vurguladı. Çoban, bu çalışmanın 1 buçuk milyon liraya mâl olacağını belirtti.
Kent estetiği de görüşüldü
Öte yandan, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’ndeki önemli gündem maddelerinden biri, Kent Konseyi’nin kent estetiği ile ilgili tavsiye kararlarının görüşülmesiydi. Özellikle şehir merkezinde, çatılara konulan çanak antenleri ile güneş enerjilerinin kötü bir görüntüye neden olduğu belirtilen tavsiye kararları, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme