STS sonuçları 15 günde açıklanacak

Afyonkarahisar Özel Öğretim Kurumları Dayanışma Derneği (AFÖDER) tarafından düzenlenen sınav STS il merkezinde 7 kurs merkezinde gerçekleştirildi. 6 Mart Pazar günü düzenlenen Sınava 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler katıldı.GÜVEN BOŞA ÇIKARILMAYACAK6 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayan sınav iki saat sürdü. Sınavın ikinci oturumu 13.00-15.00 saatleri arasında yapıldı. Öğrencilerin yoğun [&hellip]

Afyonkarahisar Özel Öğretim Kurumları Dayanışma Derneği (AFÖDER) tarafından düzenlenen sınav STS il merkezinde 7 kurs merkezinde gerçekleştirildi. 6 Mart Pazar günü düzenlenen Sınava; 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan öğrenciler katıldı.
GÜVEN BOŞA ÇIKARILMAYACAK
6 Mart Pazar günü saat 10.00’da başlayan sınav iki saat sürdü. Sınavın ikinci oturumu 13.00-15.00 saatleri arasında yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sınavda 100 soru sorulurken, soruların cevaplandırılması için 120 dakika süre tanındı. STS sınavı ile ilgili ilin ilk ve tek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Özel Kurs Merkezi olan Batı Kurs Merkezi kurucusu Önder Artuk bilgiler verdi. Sınavın sorularının kolay olduğunu söyleyebileceğini belirten Artuk şöyle konuştu: “Bize şu ana kadar isim yazdırıp sınava gireceğini beyan eden tüm öğrencilerin sınava girdiklerini ve Afyon Genelinde yüzde 90-95 gibi yüksek bir oranla sınav gerçekleştirdik. Bu da dershanelerin dönüşüm sürecinde en etkili eğitim yeri olan kurs merkezlerine halkımızın güveni kazandığının en önemli göstergesidir. İlerleyen süreçte Batı Kurs Merkezi yıllardır elde ettiği tecrübesi, bilgi birikimi, kazandıran yayınları, uzman öğretmen kadrosu ve başarıya ulaştıran sistemi ile Afyon halkının bu güvenin boşa çıkarmayacağımızı düşünüyorum.”
KURS KONTENJANI SINIRLI
Batı Kurs Merkezi olarak yaptıkları Seviye Tespit Sınavının öğrencilerin bilgi birikimlerini ölçmeleri açısından önem taşıdığına değinen Artuk; “Öğrencilerimizin kendilerini denemelerini ve Afyon genelinde sıralamalarını görmeleri açısından bu sınavın çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız bu sınavın cevap anahtarları bu hafta içinde dağıtılacak ve 15 gün içerisinde sonuçları öğrenciler ile paylaşılacaktır. Yeni yasa ile bilindiği üzere Kurs Merkezi belirli kontenjan ile öğrenci alabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin kontenjanlarımız dolmadan kayıt yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme