• Haberler
  • Genel
  • STK’ların önemi giderek artıyor – Kocatepe Gazetesi

STK’ların önemi giderek artıyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentteki tüm STK'ların desteğini almak istediğini söyledi. Vali Güner, STK’ların öneminin giderek arttığını belirtti İade-i ziyaretleri kapsamında Afyonkara-hisar’daki Sivil Toplum Kuruluşları’nı ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner gün içerisinde programları dahilinde Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Sivil Toplum Platformu, İlim–Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı’nı ziyaret etti.İlk olarak Müstakil Sanayici İşadamları [&hellip]

STK'ların önemi giderek artıyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kentteki tüm STK’ların desteğini almak istediğini söyledi. Vali Güner, STK’ların öneminin giderek arttığını belirtti

İade-i ziyaretleri kapsamında Afyonkara-hisar’daki Sivil Toplum Kuruluşları’nı ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner gün içerisinde programları dahilinde Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Sivil Toplum Platformu, İlim–Yayma Cemiyeti ve Ensar Vakfı’nı ziyaret etti.
İlk olarak Müstakil Sanayici İşadamları Derneği’ne ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner’i Dernek Başkanı Ahmet Neoldum ve dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Dernek içerisinde incelemelerde bulunan Vali Güner’e Ahmet Neoldum tarafından dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.
“SORUNLARI İLK AĞIZDAN DİNLEDİM”
Ziyaret sırasında söz alan ve Afyonkarahisar’a gelişinin akabinde kendisine hayırlı olsun ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini, kendisinin ancak iade-i ziyaretlere başlayabildiğini belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’a gelir gelmez halk odaklı çalışmalar sergilediğini, bu anlamda Afyonkarahisar’ın ilçeleriyle birlikte tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek tokalaştığını ve onların sorunlarını ilk ağızdan dinlediğini söyledi.
Tüm muhtarların sorunlarını dinlemek ve onların ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda karşılık vermek istediğini belirten Vali Güner, bu kapsamda gerekli çalışmaların ve hazırlıkların başladığını, hatta birçoğunun yerine getirildiğini bundan dolayı da iade-i ziyaretlerine geç başladığını ifade etti.
“MÜSİAD AFYON İÇİN ŞANS”
Halk ve ülke için önemli faaliyetlerde bulunan MÜSİAD’I ziyarette bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye genelinde ve hatta Uluslararası anlamda çok önemli bir yere sahip olan MÜSİAD’ın Afyonkarahisar’da da bir şubesinin bulunmasının büyük şans olduğunu belirtirken, işadamlarını bir araya toplamak, karşılıklı bilgi birikimi ve becerilerinden faydalanmak ve kentin kalkınması adına önemli kararlar almak adına MÜSİAD’ın çalışmalarını önemsediğini belirtti. Afyonkarahisar MÜSİAD olarak başarılı çalışmalarda bulunan Ahmet Neoldum ve dernek yönetim kurulu ile üyelerine teşekkür eden Vali Güner, Afyonkarahisar Valiliği çalışmaları ve faaliyetlerinde MÜSİAD’ı yanında görmek istediğini belirtti.
“DERNEĞE GÖSTERİLEN
İLGİDEN MEMNUNUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Neoldum ise MÜSİAD’ın Afyonkarahisar Şubesi’nin açılışına Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katıldığını hatırlatırken, MÜSİAD’a başta Bakan Eroğlu, Valilerin ve Afyonkarahisar’lı iş adamlarının ilgi gösterdiğini ve bu ilgiden dolayı dernek ve şahsı adına herkese teşekkür ettiğini ifade etti.
“AFYON İÇİN YAPILAN
ÇALIŞMALARIN YANINDAYIZ”
Vali Hakan Yusuf Güner daha sonra, Sivil Toplum Platformu’na iade-i ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Sivil Toplum Platformu Başkanı Abdullah Çelik tarafından çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler alan Vali Güner, ilimiz için yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Sivil Toplum Platformu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Sivil Toplum Platformu ziyaretini tamamlayan Vali Hakan Yusuf Güner, İlim–Yayma Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Burada İlim–Yayma Cemiyeti Başkanı Ali Zenkin tarafından karşılanan ve ondan cemiyetin faaliyetleri konusunda bilgiler alan Vali Güner, İlim–Yayma Cemiyeti’nin başarılı çalışmalarından dolayı Cemiyet Başkanı Ali Zenkin ve cemiyetin çalışma ve faaliyetlerinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Afyonkarahisar’ın maddi ve manevi değerlerini korumak adına yapılacak olan her türlü çalışma ve faaliyetin yanında olduğunu belirtti.
“VALİ GÜNER STK’LARA
GEREKEN DEĞERİ VERİYOR”
Vali Hakan Yusuf Güner gün içerisindeki son ziyaretini ise İmaret Camii yanında bulunan Taş Medrese binasının içerisinde faaliyet gösteren Ensar Vakfı’na yaptı. ValiGüner, Vakıf Başkanı İbrahim Durgut tarafından karşılanırken, Taş Medrese içerisindeki Vakıf faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Ensar Vakfı’nın düzenlediği Ebru Sanatı ve Hat Sanatı kurslarını mahallinde inceleyen Vali Güner, gençlerin bu kursları almasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken, Vali Hakan Yusuf Güner’e ziyaret sırasında Ebru Sanatıyla yapılmış tablo ve Ensar Vakfı’na ait eserlerden takdim edildi.
Karşılıklı bilgi alışverişinin yaşandığı ziyarette Vali Güner’in Ensar Vakfı’nı ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanı Durgut, Afyonkarahisar’lılar için ciddi manada çalışma ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtirken Vali Güner’in Afyonkarahisar’da faaliyetlerini sürdüren Dernek, Vakıf gibi sivil toplum örgütlerine verdiği değeri bildiklerini, bu manada Ensar Vakfı olarak, Vali Güner’in yanında olduklarını ifade etti.
“BİR VE BERABER OLUNMALI”
Gün içerisindeki ziyaretleri kapsamında bir değerlendirme yapan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın daha yaşanabilir, kalkınma ve gelişimde örnek ve ileriye gitmede öncü bir yer olması için elinden geleni yapacağını belirtirken, tüm kamu kurum ve kuruluşlar, dernekler, vakıflar olmak üzere tüm STK’lar, iş adamları ve Afyonkarahisar halkının bir ve beraber olması gerektiğini vurguladı.
“EMİN VE TİTİZ BİR ŞEKİLDE
İLERLEYECEĞİZ”
Afyonkarahisar için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Vali Güner, öncelikle ortak bir hedefin olacağını, bu uğurda ortak akıl yöntemini kullanacaklarını ve belirlenen hedef doğrultusunda dikkatli, emin ve titiz bir şekilde ilerleneceğini söyledi.
Konuşmasının sonunda Afyonkarahisar için kentteki tüm STK’ların desteğini almak istediğini belirten Vali Güner, günümüzde STK’ların öneminin giderek arttığı bir yerde bir şeyler yapmak için illaki STK’ların desteklerinin olması gerektiğini dile getirirken Afyonkarahisar adına yapılacak olan çalışma ve faaliyetlerde Afyonkarahisar Valiliği’nin yanında olan tüm STK’lara teşekkür etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme