Stajyerler Ve Çıraklar, Seslerini Ankara'da Duyurdu

Staj ve Çıraklık Federasyonu tarafından Ankara'da düzenlenen basın açıklamasına Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri de da katıldı

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu ve dernekleri  kamuoyu oluşturmak ve uygulamadaki adaletsizliğin giderilmesi için “Büyük Ankara Buluşması” adı altında basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya; Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Fatih Babayiğit, Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Coşgun üyeler katıldılar.

AÇIKLAMADA MAĞDURİYETLER DİLE GETİRİLDİ

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek ve ardından kısa sürede federasyon çatısı altında birleşti. Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri de başkentte yapılan açıklamaya destek verdi. Basın açıklamasında; Türkiye’nin dört bir yanından toplanan federasyona bağlı dernek üyeleri ve çalışan mağdurlarla birlikte Ankara’da Meslek Liseleri ve Çıraklık Okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen çalışanların mağduriyetleri dile getirdi. E e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri bulunup,  yıllarca bu numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olmak isteyenlerin bugün itibariyle ilk işe giriş tarihleri kabul edilmemeleri İstanbul’dan sonra Ankara’da ifade edildi. 

Stajyerler Ve Çıraklar, Seslerini Ankara'da Duyurdu

“EYT’DEN SONRA ORTAYA ÇIKAN BİR GRUP DEĞİLİZ”

Federasyon yetkililerinin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesi gerekiyor. Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur. Bu sorun biran çözülmelidir.”

Yorumlar 1
Hüseyin YAMAN 18 Eylül 2024 19:29

Çıraklık sigortası madurlarina verdiğiniz destek çok kıymetli teşekkür ederiz Kocatepe haber

Bakmadan Geçme