• Haberler
  • Genel
  • Stajyer adaylarının dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

Stajyer adaylarının dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, yeni stajyer olma hakkı kazanmak isteyen adaylar için 1-31 Ağustos tarihlerinde Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan Staja Giriş Sınavı hakkında bilgiler verdi.Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, daha önce ki dönemlerde staj işlemlerini bitiren ve sınavda kazanıp başarılı olan stajyerlerin ruhsat almaya hak kazandıklarını belirtti SINAV 3 [&hellip]

Stajyer adaylarının dikkatine!

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, yeni stajyer olma hakkı kazanmak isteyen adaylar için 1-31 Ağustos tarihlerinde Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan Staja Giriş Sınavı hakkında bilgiler verdi.Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal Sayar, daha önce ki dönemlerde staj işlemlerini bitiren ve sınavda kazanıp başarılı olan stajyerlerin ruhsat almaya hak kazandıklarını belirtti

SINAV 3 KEZ
YAPILIYOR
Oda Başkanı Erdal Sayar, ruhsat alma hakkını kazanan oda üyelerine ruhsatlarını Güral Termal Otel de düzenlenen geniş katılımlı bir programla verdiklerini kaydetti. Söz konusu stajyerlerin artık birer meslek mensubu olduklarını vurgulayan Sayar; “Bu yılda yeni stajyer olma hakkı kazanmak isteyen adaylar için 1 Ağustos ve 31 Ağustos 2013 Mali Müşavirlik mesleğine giriş aşaması olan ve TÜRMOB tarafından Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yapılan Staja Giriş Sınavı, 100 sorusu alan bilgisi, 20 sorusu ise genel kültür olmak üzere toplam 120 soruluk test biçiminde yapılan bir sınavdır. Staja giriş sınavı yılda 3 kez yapılmaktadır.” dedi.
MEZUNİYET EN AZ LİSANS
Bu dönemki sınav başvurusunun 1 Ağustos -31 Ağustos 2013 tarihine kadar yapılması gerektiğinin altını çizen Sayar; “Staja Giriş Sınavı’na başvurabilmek için; Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği yüksek öğrenim kurumlarınca onaylanmış yabancı yüksek öğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak gerekiyor. Ayrıca diğer öğretim kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmakla beraber, yukarıda belirtilen bilim dallarından lisansüstü düzeyinde diploma almış olma şartı aranmaktadır.” ifadelerini kullandı.
HESAPLAMA BİÇİMİ NET
Erdal Sayar, Staja Giriş Sınavı’nda, sınava giren tüm adayların iki ana başlıkta başarı puanları olan Genel Kültür ve Alan Bilgisi ayrı ayrı ve ortalamaları 50, standart sapmaları 10 olacak biçimde normal dağılıma göre hesaplandığını belirtti. İki ana başlıkta aldıkları puanlardan ağırlıklı başarı puanlarının bulunduğunu kaydeden Sayar sözlerine şöyle devam etti: “Kısaca Mali Müşavir stajını başlatmak isteyen bir adayın Staja Giriş Sınavı’ndan 60 puan alması gerekmektedir. Sınavla ilgili detaylı bilgi ve başvuru konusunda yardım almak isteyen lisans mezunlarının Odamızdan destek alabilirler.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme