Stadyumun ismi Sıvacı olsun – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, yerel ve genel siyasete yönelik değerlendirmelerde bulundu.“TÜRK’E TÜRK’TENBAŞKA DOST YOK”Türkiye’nin terör nedeniyle çok kötü günler yaşadığını belirten İl Başkanı Raşit Demirel, Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, bu mücadeleden canı pahasına da olsa muzaffer çıkacağını söyledi. Türk Milleti’nin dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğini her zaman muhafaza edeceğini [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, yerel ve genel siyasete yönelik değerlendirmelerde bulundu.
“TÜRK’E TÜRK’TEN
BAŞKA DOST YOK”
Türkiye’nin terör nedeniyle çok kötü günler yaşadığını belirten İl Başkanı Raşit Demirel, Türk ordusu ve güvenlik güçlerinin, bu mücadeleden canı pahasına da olsa muzaffer çıkacağını söyledi. Türk Milleti’nin dosta düşmana karşı birlik ve beraberliğini her zaman muhafaza edeceğini belirten Demirel; “İki gün önce müttefikimiz olarak bildiğimiz Amerika’nın güvenlik nedeniyle Adana, İzmir ve Muğla’daki askeri personelin ve ailelerinin Türkiye’den ayrılmasını istemesi, terör örgütüne moral, Türk milletine de yapılmak istenen psikolojik baskıdan başka bir şey değildir. Terörün kimler tarafından beslendiğini ve kimler tarafından silahlandırıldığını iyi bilmeliyiz. Akıldan asla çıkarmamalıyız ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Hükümetin terörle olan mücadelesini desteklerken şehit kanı üzerinden siyaset yapmasını da şiddetle kınıyoruz” dedi.
“ÖRT BAS MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMIYOR”
Kamuoyunda infial oluşturan, Türkiye’nin su yüzüne çıkan en büyük çocuk istismarı iddialarının araştırılıp, faillerinin yargılanıp, sorumluluğu olanların derhal cezalandırılması gerektiğini dile getiren Demirel; “Karaman’da vakıf ve derneklere ait olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan öğretmen M.B. hakkında Milli Eğitim Bakanlığınca soruşturma açılmış, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından da meslekten ihraç edildiği açıklanmıştır. Ülkemizde faaliyet gösteren vakıf ve dernekleri yan kuruluş olarak görüp, şirin göstermeye çalışmak yada siyasi güç kullanılarak ört bas etmeye kalkmak Müslümanlığa yakışır bir davranış değildir” diye konuştu.
“KONU ÜLKEMİZİ İLGİLENDİRMİYOR”
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Zarrab’ın, ABD’de tutuklandığını hatırlatan Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ basın önüne çıkarak, ‘Soruşturmayı yapan ABD yargısının Türkiye’den bir talebi yok ama, Türkiye’deki paralel alçaklar ve alçakları sevenler Türkiye’ye bir operasyon iftirası uyduruyorlar’ diyerek Zarrab’la ilgilenmesine bir anlam veremedik. Daha önce Zarrab’ı ‘hayırsever’ diye niteleyen, savcıların değiştirilmesinden sonra tahliyesiyle ilgili ‘hak yerini buldu’ yorumunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi gazetecilerin Zarrab’la ilgili sorusuna, ‘Ülkemizi ilgilendiren bir konu değil’ demiştir.”
KOCATEPE ARENA OLABİLİR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yeni yapılan stadyuma Sait Açba isminin verilmesini dillendirerek kamuoyu oluşturmaya çalıştığını ileri süren Raşit Demirel şunları söyledi: “Sait Açba hocamız Kütahyalı olmasına rağmen Afyon’u temsilen sanırım beş kez milletvekili oldu. Afyon’a ve daha çok Kütahya iline büyük hizmetleri oldu. Kütahya’da geniş bir caddeye isminin verildiğini biliyoruz. Kütahya’ya daha doğrusu kendi ilçesi olan Altıntaş’a havaalanı kazandıran Sait Açba hocamıza Kütahyalı hemşerilerimiz bir jest yapmalı ve Zafer Havaalanının ismini değiştirerek yerine Sait Açba hava alanı adını koymalarının daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yeni stadyuma gelince, Afyon Atatürk şehir stadyumunun yerine yapıldığı için yine aynı adı taşıması uygun olacaktır. Adı mutlaka değişmesi gerekiyorsa, Afyon arena, ya da Kocatepe arena şehir stadyumu denilebilir. Kısa dönem milletvekilliği yapan Prof. Dr. Remziye Sıvacı, meclisi tanımadan üniversitedeki kürsüsüne dönmek zorunda kaldı. Kısa dönem milletvekilimizi onere etmek ve kendisine yüksek derecede oy verip meclise gönderen AKP li seçmenlerininde gönlünü almak için yeni stadyuma Sait Açba yerine Prof. Dr. Remziye Sıvacı stadyumu denilmesinin daha uygun olacağı kanaatindeyiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme