Stadyum ve Müze’nin devrine iptal iddiası

Emekli Albay İsmail Özdilek Atatürk Stadyumu ve Arkeoloji Müzesi yerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na verilmemesi için açtığı davayı kazandığını iddia etti. Davanın temyize gönderildiğini aktaran Özdilek, 'Afyonkarahisarlı hemşerilerim, hukuksal kazanımımıza sizler de sahip çıkınız' dedi Afyonkarahisar’da bulanan Atatürk Stadyumu ve Arkeoloji Müzesi yerlerinin TOKİ’ye devredilmesinin ardından hukuksal olarak mücadeleye başlayan Emekli Albay İsmail Özdilek, [&hellip]

Stadyum ve Müze'nin devrine iptal iddiası

Emekli Albay İsmail Özdilek Atatürk Stadyumu ve Arkeoloji Müzesi yerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’na verilmemesi için açtığı davayı kazandığını iddia etti. Davanın temyize gönderildiğini aktaran Özdilek, “Afyonkarahisarlı hemşerilerim, hukuksal kazanımımıza sizler de sahip çıkınız” dedi

Afyonkarahisar’da bulanan Atatürk Stadyumu ve Arkeoloji Müzesi yerlerinin TOKİ’ye devredilmesinin ardından hukuksal olarak mücadeleye başlayan Emekli Albay İsmail Özdilek, açtığı davayı kazandığını iddia etti. Davanın temyize gittiğini aktaran Özdilek, halkın desteğini beklediğini söyledi.
Dağlıca’daki çatışmada şehit olan askerler ve emniyet mensuplarını saygı ile andığını aktaran Özdilek onlar için duacı olduğunu belirtti.
“HUKUKSAL KAZANIMIMIZA
SİZLER DE SAHİP ÇIKINIZ”
Afyonkarahisarlılara seslenen Emekli Albay İsmail Özdilek, “Afyonkarahisarlı hemşerilerim, hukuksal kazanımımıza sizler de sahip çıkınız. 19 Mayıs 2011’de 72 dönümlük Stadyumumuz ve 10 dönümlük Müzemiz Spor Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı marifeti ile TOKİ’ye devredildi. Afyon Şehir Stadyumu Spor Kompleksi ve Afyon Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu alan, Afyon Merkez’de ve Afyonlu’nun tek nefes aldığı yerdir. 12 Ekim 2013’de, 72 dönümlük Stadyumumuz ve 10 dönümlük Müzemizin Spor Bakanlığı ve Kültür Bakanlığının TOKİ’ye devri konusunda yürütmeyi durdurma ile ilgili mahkeme masrafları tarafımdan karşılanarak aşağıdaki makamlara dilekçemi gönderdim. Ankara 15’inci İdare Mahkemesi 12 Ekim 2013 tarihinde ilgili dilekçemi kabul etti. 27 Şubat 2014 tarih ve 2014/55 sayılı müracaatımla temyiz dilekçem kabul edilip Stadyum ve Müze alanımızın TOKİ’ye devrini iptal etmiştir. Sayın Başbakanımıza (Kişiye Özel), Kültür ve Turizm Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Ankara Bölge İdare Mahkemesine, Afyon Cumhuriyet Baş Savcılığına, Afyonkarahisar Valiliğine, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına, TOKİ’ye belgeleri gönderdiğim makamlardır. Afyonkarahisar Cumhuriyet Baş Savcılığına konu ile ilgili ifademi verdim. Afyonumuzun şehir merkezindeki nüfusu; Türkiye İstatistik Kurumu’nun Adrese Dayalı Kayıt Sistemi verilerine göre 186 bin 991 kişidir. Şehrimizin merkezindeki Stadyum tesislerinden istifade eden nüfus bilgilerini de dosyama ekledim. Spor tesisimizde; 1 Adet 12 bin kişilik stadyum, 1 Adet 3 bin kişilik spor salonu, 1 Adet 400 kişilik Gençlik Merkezi (Jimnastik-Halk Oyunları-antrenman) 4 Adet çimlendirilmiş ve tribünü olan futbol sahası 4 Adet tenis kordu, 4 Adet basketbol sahası, 4 Adet voleybol sahası, 1 Adet aletli spor alanı, 1 Adet çay bahçesi, Sosyal tesisler (yönetim binası ve personel lojmanları) vardır. Dosyama konmak üzere her iki makama gönderdiğim Stadyumdaki tesislerden istifade eden açıklayıcı bilgiler de verdim. Bu açıklayıcı bilgiler arasında Afyon merkezde Okul öncesi, ilkokul, ortaokul olarak 165 okul ve 43 bin 845 adet öğrenci, Kocatepe Üniversitesi’ndeki 30 bin civarındaki öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tescilli Afyon genelinde Amatör Spor Kulübü sayısı 118 adet ve merkezdeki sayı ise 56 adet spor kulübü, Amatör Futbol Kulübü sayısı Afyon genelinde 78 adet ve merkezdeki sayı ise 32 adet, Afyonumuzda spor faaliyetlerini yazan mahalli gazetelerin spor sayfalarından örnekler sayfaları, Afyon Belediyemizin TOKİ’ye devri yapılan Stadyum ve Müze alanı için bugüne kadar yeni inşaat yapılması hakkında ne yıkım ne de yapım ruhsatı verilmediği hakkındaki yazısını, TOKİ’nin şehir dışına yapılacak yeni stadyuma mali kaynak temini için çalışmalar yaptığını ve hukuki sonuç alınıncaya kadar her hangi bir işlem yapmayacağına dair dilekçeme verdiği cevabi yazıyı da mahkeme dosyama konmak üzere bilgileri mahkemeye gönderdim.” ifadesini kullandı.
“STADYUM VE MÜZEMİZİN TOKİ’YE DEVRİ GERÇEKLEŞMEMİŞTİR”
Stadyum ve Müze’nin TOKİ’ye devri gerçekleşmediğini belirten Özdilek, “Değerli hemşerilerimiz; gün, Afyonumuzun geleceğine sahip çıkma ve bir araya gelme günüdür. Anayasamızın 2’nci maddesi; ‘Türkiye Cumhuriyeti, sosyal bir hukuk devletidir’ der. Ankara’da bakanlıkların kararı ile Afyonumuzun geleceği köreltilemez. Hepimizin Afyonumuzun geleceğine sahip çıkmamız gerekir. 72 dönümlük Stadyumumuz ve etrafı Afyonumuzun nefes aldığı ve tek yeşil alanı olan yerdir. 1957 yılındaki çocukluk döneminde 3 bin adet çeşitli ağacı stadyumumuzun etrafına bizler diktik. Gençliğimde, babam dahil Demirspor kulübünde ve bu stadyumda futbol oynadık. 72 dönümlük Stadyum ve 10 dönümlük Müze arazimiz ile ilgili mahkeme seyri devam etmektedir. 27 Şubat 2014 tarih ve 2014/55 sayılı müracaatımla temyiz dilekçem kabul edilip Stadyum ve Müze Alanımızın TOKİ’ye devrini iptal etmiştir. İki senelik hukuksal mücadelem ile stadyum ve müzemizin TOKİ’ye devri gerçekleşmemiştir.” şeklinde konuştu.
“SİZLERE
SESLENİYORUZ”
Hukuksal kazanımlar olduğunu iddia ederek Afyonkarahisar haklına seslenen Özdilek, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Değerli Eşi Dr. Sare Davutoğlu Afyonlu, Eşim ve Benim yakın akrabamdır. Kendileri de, milli bayramlarda stadyumumuzda çocukluğunu yaşadılar. Kendilerini, Afyonumuzun geleceği ve çocuklarımız için rant uğruna bakanlıklarca elimizden alınmak istenen stadyum ve müze alanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve hemşerilerim, Afyonumuzun merkezdeki hepimizin nefes alacağı tek yeşil alanımız Müze ve Spor kompleksimizin olduğu yerdir. Afyonumuzun malı olan Stadyum ve Müze alanımızın Bakanlığa karşı yürüttüğümüz bu mücadeleye sizler de katılınız. Hukuksal kazanımımıza sizler de sahip çıkınız. Sizler; 1. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız, bu yazın sıcağında, 1957 yılında çocukluğumuzda diktiğimiz yol kenarındaki çam ağaçlarının boyu göğe erdi. Bu ağaçların altına banklar koyarak hemşerilerimizin nefes almasına ve torunlarını gezdirmesine fırsat veriniz. 2. Sabah 06.30 ve 19.00 saatleri arasında spora gelen hemşerilerimiz stadyumumuza sahip çıkılmamasını üzüntü ile karşılıyorlar. 3. Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü terk edilmiş görünümündeki stadyumumuza, çevresine ve tuvaletlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. İleri de, Afyonumuzun gelişim planlarına göre bu bölgelerde metro istasyonları, kültür merkezleri ve olasılı depremlerde çadır kentler kurulacaktır. El birliği ile merkezdeki tek yeşil alanımız olan Stadyum ve Müze alanımıza bakanlıklarla hukuki mücadelemizi sürdürüp sahip çıkalım. İleride nefesimizi kesecek anıt mezar gibi beton binalarla donanmasına müsaade etmeyelim. Paranıza para katma uğruna buralardan yer alan hemşerilerim, önce sizler stadyum ve müzemize sahip çıkınız. Yoksa nefes alacak bir yerleriniz olmayacaktır.” dedi.
ÖZDİLEK, VALİ’YE
BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Yaptığı açıklamanın sonunda Vali Hakan Yusuf Güner’e ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Özdilek, “Son iki yıldır, stadyum ve müzemizle ilgili kendilerini bilgilendirdiğim Valimiz Hakan Yusuf Güner ile hukuksal mücadelemin sonucu bekleyip yıkım ve imar planı çalışmalarını başlatmayan ve stadyum ve müzemize sahip çıkan Belediye Başkanımız Buhranettin Çoban’a teşekkür ederim. Stadyum ve müzemizle ilgili son gelişmeleri kamu oyuna saygı ile duyururum.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

BAŞKAN ÇOBAN’A SORULDU, ÇOBAN “DOĞRU DEĞİL, BÖYLE BİR ŞEY YOK” DEDİ

Emekli Albay İsmail Özdilek’in bu iddiaları Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, bir basın toplantısı sırasında soruldu. Başkan Çoban ise bu iddiaların gerçekdışı olduğunu belirtti.
Başkan Çoban, “İsmail Özdilek iyi bir insan, Sürekli projeler üreten bir insan, ancak bugüne kadarne söylediyse yalan çıktı. Böyle bir şey hukuken mümkün değil. Böyle bir dava zaten yok” dedi

Bakmadan Geçme