• Haberler
  • Spor
  • 'Stadın zemini çok düzgün ve teşekkür ediyoruz'

'Stadın zemini çok düzgün ve teşekkür ediyoruz'

Afyonkarahisar’a sakat ve cezalı oyuncularından yoksun bir şekilde geldiklerini söyleyen MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, futbolcuların sahada buna rağmen iyi bir başarı sağladığını ifade etti. Kartal, 'Başakşehir takımı uzun yıllardır bu ligde oynayan ve bu ligin en çok pas yapan bir takımı. Bunu düşünerekten hafta içinden bu güne kadar yaptığımız analizlerde oyuncularımızla birlikte bu [&hellip]

Afyonkarahisar’a sakat ve cezalı oyuncularından yoksun bir şekilde geldiklerini söyleyen MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, futbolcuların sahada buna rağmen iyi bir başarı sağladığını ifade etti. Kartal, “Başakşehir takımı uzun yıllardır bu ligde oynayan ve bu ligin en çok pas yapan bir takımı. Bunu düşünerekten hafta içinden bu güne kadar yaptığımız analizlerde oyuncularımızla birlikte bu maça en iyi şekilde hazırlandık. Eksik oyuncularımız olmasına rağmen oyunun başından sonuna kadar oyun disiplininden kopmadık. Rakibimizin merkezdeki pas trafiğini ve bağlantılarını keserek genişlemeden ve açılmadan onlara çok fazla net pozisyon yaratmalarına izin vermedik. Erken bir gol yedik. Şansız bir gol yedik. Yalçın’ın kafasına çarpıp gol oldu. Onun haricinden rakibe net pozisyonlar vermedik. Son 15-20 dakika yaptığımız hamlelerle bir gol atıp maçı çevirip en azından bir puan alabilir miyiz diye planlamıştık. Maalesef bunu başaramadık. Bu gün bizim tek eksik olan tarafımız birinci ve ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerdeki baş bağlantılarımızdan organize ataklar geliştiremedik. Onun haricinde takım verdiğim görevleri hepsini layıkıyla yerine getirdi. Maç başından sonuna kadar topu rakibe vererek, zaten pas yapan bir takım olduğunu bildiğimiz için bizde buna karşı bir strateji izledik bugün. Oyuncularımız bunu yerine getirdiler. Bunun dışında baktığımız zaman Başakşehrin net pozisyonları yoktu. Bizimde baktığımız zaman çok net pozisyonlarımız yoktu. Biz strateji olarak bu gün istediğimizi yaptık aslında. Ama şanssız ve erken bir gol yedik. Bu kadar eksik oyuncularımıza rağmen sahada mücadele veren futbolcularımı tebrik ediyorum. Başakşehir’e bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.
STADIN ZEMİNİ
ÇOK DÜZGÜN
Medipol Başakşehir Teknik direktörü Abdullah Avcı, Afyonkarahisar Zafer Stadyumunun zeminini çok beğendiğini ve takımının pas kalitesini arttırdığını söyledi. Avcı, “Afyonkarahisar’a en son futbolcu iken gelmiştim ve bu güne kısmet oldu. Her şeyden evvel Afyonkarahisar halkına Anadolu’nun samimiyetini hissettirdikleri için teşekkür ediyorum. Yeni stadın zemini çok düzgün ve teşekkür ediyoruz. Bizim pas kalitemizi arttıran bir zemin vardı.” ifadesini kullandı.
TOPA SAHİP OLAN SAHADA BİZDİK
Topa sahip olanın Başakşehir olduğunu ve 22 kez rakip ceza alanına girdiklerini belirten Teknik Adam Avcı, “Rakiple ilgili maçtan evvel analizlerimiz çok kısa konu başlıkları vardı. Ligimizin direk oynayan en fazla takımı idi. Bununla ilgili savunmada ikinci toplar önemliydi. Bu zamana kadar bu topları alan takımdı ve yüzde 65 ile ikinci topları aldık. Bir geçiş takımı idi ve oyun oynarken savunma güvenliğini nasıl alacağımızı çalışmıştık. Buna da fazla pozisyon vermediler. Duran toplarda yüksek oyuncular. Bu anlamda da sahanın içinde doğru durduk. Onun dışında özellikle topa sahip olmak savunmada. Şunu gösteriyor; 650 pas yapmışız yüzde 65 topa sahip olmuşuz. Maçtan evvel yüzde 65 ile 70 arasında bunu bekliyorduk. Gole kadar veya ikinci yarının bir bölümüne kadar yüzde 70’lerdeydi bu. Rakip ceza sahasına 22 defa girmişiz. Oyundaki özellikle topa sahip olup kullanacağımız hücum organizasyonlarında savunma güvenliğini ele alıp önde genişlik vermekti. Oyuncuların buna 45 metre ile başlayıp 52 metreye kadar genişlik verdiler ve doğru idi.” şeklinde konuş.
KAZANÇLI BAŞLADIĞIMIZ
HAFTADA KAZANÇLI BİTİRMEK
İSTİYORDUK
Haftaya kazançlı başladıklarını ve kazançlı bitirmek için çalıştıklarını kaydeden Teknik Adam Avcı, “Kazançlı başladığımız haftada kazançlı bitirmek istiyorduk. Ligin bu gün itibari ile devre biterken ilk yarının liderliğini garantiledik. Ama önümüzde 19 hafta var. Zor bir süreç ve devam edecek. Grup enerjisi aile ortamı oyun kalitesini geliştirerek devam etmek istiyoruz. Onun için bugün oyuncuların çalıştıklarımızı hem savunmada hem hücumda harfiyen uygulamaya çalıştılar. Farklıda kazanabilirdik. Ama değerli bir taktik anlayışı, değerli bir 3 puan ve haftayı tekrar puan farkı ile lider kapatmak önemliydi.” diye konuştu.
KALİTE DÜŞMEDİ GELİŞTİ
Türkiye’deki futbolun kalitesi ile ilgili düşmenin değil gelişmenin olduğuna işaret eden Avcı, “Bunu mevcuttan değerlendirebilirsem veya başka ülkelerden karşılaştırdığımızda oralardan düşündüğümüzde o seviyede değiliz. Bunun temel sorunu eğitimdir. Sadece futbol eğitimi değil. Antrenör eğitimi, okul eğitim ve kişilik eğitimi var. Birçok parametreleri var bu işin. Başakşehir bir proje takımı. Projeler ve hedefler hiç bir zaman bitmez. Bizimkisi 12 senelik bir hikaye ve roman aslında. Umarım bu hikaye ve roman 13’üncü senenin sonunda mutlu bir şekilde sonuçlanır. Ama bizim Türk futboluna aynı zamanda kulüp olaraktan projemiz var. Yakın zamanda bunu hayata geçirirsek, bu sosyal bir proje ve genç nesle yatırım yapmak. İnsanları sahanın ve spor alanının içine çekmek. Umarım yaptıklarımızın karşılığını alırız. Bu bir yarış. Geçen seneki şampiyon konuşulmuyor. Bu sene kim olacaksa da umarım biz oluruz ve o da konuşulmayacak. Önemli olan doğru yatırımlar yapmak.” ifadesine yer verdi.

Bakmadan Geçme