• Haberler
  • Genel
  • Stad ve çevresi yıkılmasın – Kocatepe Gazetesi

Stad ve çevresi yıkılmasın – Kocatepe Gazetesi

Emekli albay hemşehrimiz İsmail Özdilek Atatürk Spor Tesisleri’nin TOKİ’ye devriyle ilgili olarak temyiz talebinde bulunduğunu açıkladı Söz konusu alanın TOKİ'ye devir işleminin iptal edilmesini isteyen Özdilek, stadyum alanının önceki mevcut konuma döndürülmesine karar verilmesi sağlıklı nesillerin yetişmesi için çok önemli olacağını düşündüğünü bildirdi. Afyon Merkez’de 455 dönümlük bir alana sahip alanın Afyonlunun tek nefes aldığı [&hellip]

Stad ve çevresi yıkılmasın

Emekli albay hemşehrimiz İsmail Özdilek Atatürk Spor Tesisleri’nin TOKİ’ye devriyle ilgili olarak temyiz talebinde bulunduğunu açıkladı

Söz konusu alanın TOKİ’ye devir işleminin iptal edilmesini isteyen Özdilek, stadyum alanının önceki mevcut konuma döndürülmesine karar verilmesi sağlıklı nesillerin yetişmesi için çok önemli olacağını düşündüğünü bildirdi.
Afyon Merkez’de 455 dönümlük bir alana sahip alanın Afyonlunun tek nefes aldığı yer olduğunu belirten İsmail Özdilek, şunları söyledi:
“19 Mayıs 2011 de TOKİ’YE devredilen Afyon Şehir Stadyumu karşılığında TOKİ şehrin 10 km. dışında ve halkın ulaşamayacağı bir yere yeni bir spor tesisi yapmak için bu alanımızı Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ’ye devir edilmiştir. 27 / 11 / 2013 tarihinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma için dilekçemi verdim. Ankara 15nci İdare Mahkemesi’nden dosyamın Afyonkarahisar İdare Mahkemesine gönderilmesini talep ettim. Yürütmeyi durdurma gerekçelerini açıklayarak konuyu, Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valilik ve Belediye makamları ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdim. Ayrıca, TOKİ’ye devir edilen 10 dönümlük müze alanımız için de Kültür ve Turizm Bakanlığını bilgilendirdim. 07 / 03 / 2014 tarihinde Afyonkarahisar İdare Mahkemesi temyiz etmeme esas olan kararını 19.04. 2014 tarihinde tarafıma tebliğ etti. Dosya Ekinde de görüleceği gibi Afyonkarahisar Belediyesi Stadyumumuzun yıkımı ve imara açılması ile ilgili herhangi bir karar alınmadığını yazı ile şahsıma bildirdi. Şahsım, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde Afyonumuzun geleceğine sahip çıkmakta ve bu bölgede her hangi bir arazisi ve menfaati de yoktur. Stadyumumuz, sabah saat 06.30dan akşam saat 19.30 kadar açıktır ve her yaştaki Afyonlunun spor yapma imkânı sağlamakta ve ayrıca bu tesisler bizim vergilerimizle ve devletimizin katkıları ile yapılmış ve bütün Afyonlunun ortak kullanım alanıdır. Bu durumda Afyon Halkının, öğrencilerin ve gençlerin ve bizlerin spor yapma imkânımız ortadan kalkmakta ve şehir halkının bir nefes alacağı bir mekân kalmamakta ve gelecekte çocuklarımız spor yapma imkânlarından mahrum kalarak mahalle aralarında sıkışıp kalacaklardır. Bu spor kompleksi birilerinin rant için yıkılırsa Anıt mezar gibi binalar yapılıp şehrin spor yapma imkânı ve tek yeşil alanı ortadan kalkacaktır. Afyonkarahisar spor kompleksi, birilerinin rant uğruna yıkılmasına müsaade edilmemelidir. Afyonkarahisar İdare Mahkemesinin davanın reddine ilişkin kararının bozulmasına karar verilmesini saygılarımla arz ettim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme