• Haberler
  • Genel
  • ‘Sporun Termalle Buluştuğu Kent’e yakışan bu mu?

‘Sporun Termalle Buluştuğu Kent’e yakışan bu mu?

http://m.kocatepegazetesi.com/

Afyonkarahisar Atatürk Spor Tesisleri’nin girişine yeni asılmış pankartta ‘Sporun Termalle Buluştuğu Kent’ ibaresi yer alıyor. Ancak “Sporun Termalle Buştuğu Kent”in futbol kulübüne ait binanın içler acısı hali görenlerin içini acıtıyor

1967 Afyonspor, Yeni Afyonspor derken, Afyonkarahisarspor da elbirliğiyle tarihe uğurlandı. Bir önceki sezon 3. Lig’den düşen
Afyonkarahisarspor, geçen sezonun yarısına kadar Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmişti. Bölgesel Amatör Lig’in ikinci yarısına imkansızlıklar nedeniyle çıkamayan ve ligden çekilen Afyonkarahisarspor, sessizliğe büründü.
Afyonkarahisarspor’un kulüp binasının kapısına da kilit vuruldu. Mor-beyazlı kulübün kulüp binasının bakımsız ve içler acısı halini görenlerin içi, deyim yerindeyse “cız” ediyor. Afyonkarahisarspor’un kendine ait olan kulüp binasının bakımsızlığı ve kulübe kimsenin uğramadığı biliniyor. Kocatepe Gazetesi olarak biz de kulüp binasının son halini okurlarımıza göstermek istedik.

GIDA MADDELERİ ÇÜRÜMEYE TERKEDİLMİŞ DURUMDA

Afyonkarahisarspor’un şu anda kapısı kilitli ve kulüpte kimse bulunmuyor. Kulübün içini ve çevresinde olup bitenleri merak edenleri ise sürprizler bekliyor. Kulübün mutfak kısmına camdan bakıldığında burada bir zamanlar insanların yaşadığına insanın inanası gelmiyor.
Kulüpte kalan futbolcuların bir zamanlar yemeklerinin piştiği mutfakta, kazanların içindeki yemek artıklarının artık küf tuttuğu görülüyor. Kulüp o kadar bakımsız ki, mutfakta bulunan kazanların bile temizliği için kimse uğraşmamış. Afyonkarahisarspor’un bu durumunu görmek kalbi Afyonkarahisarspor sevgisiyle atanlar için oldukça ağır gelebilir. İlgisizlik, bununla da sınırlı değil. Afyonkarahisarspor’un mutfak kısmının yan kısmında bulunan ve kiler olarak kullanılan kısımdaki gıda maddeleri çürümeye terk edilmiş. İçeride bulunan patatesler, makarnalar ve diğer gıda maddeleri çürümüş durumda.

TV’LER VE BİLGİSAYARLAR GÖTÜRÜLMÜŞ

Kulüp binasının içinde bulunan, dev ekran televizyonun ve bilgisayarların kulüp çalışanlarından bazıları tarafından alacaklarına karşılık götürüldüğü konuşuluyor. Kulüp binasının camından bakıldığında da, kulübün içindeki dev ekran televizyonun yerinden sökülmüş olduğu görülüyor.

MADDE BAĞIMLILARI MI GİRİYOR?

Kulüp binasının arka kısmında futbolcu odalarının penceresinden bazıları da açık durumda. Bu nedenle kulüp binasının içine girilebiliyor.
Pencere kısmından bakıldığında ise, bir zamanlar futbolcuların uyuduğu odanın harap hali dikkatlerden kaçmıyor. Pencere önünde bulunan komidinin üzerindeki sigara kalıntıları da, ‘kulüp binasının madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş olma’ ihtimalini akıllara geliyor.

FITNESS SALONU KULLANILIYOR MU?

Afyonkarahisarsporlu futbolcuların kullanması için hazırlanan ve spor aletlerinin bulunduğu fitness salonunun camları gazete kağıdıyla kapatılmış durumda. Görgü tanıklarının, geceleri bazı kişilerin gelerek içeride antrenman yaptıklarını söylemeleri de bir hayli ilginç. Kulübün anahtarlarının Başkan Hikmet Bülbül’de olduğu biliniyor. Fitness Salonu’nun anahtarının bu kişilerin nasıl ele geçirdiği ise bilinmiyor. KİME GÖRE, NEYE GÖRE SPOR KENTİ?

Afyonkarahisar’da son yıllarda il yöneticilerinin de sürekli olarak dillendirdiği, ‘Sporun Termalle Buluştuğu Kent’ ifadesi, Atatürk Spor Tesisleri içerisinde bulunan, bir dönem Afyon’un yüz akı olan kulübe ait olan binanın halini görenler için maalesef bir anlam ifade etmiyor. Afyonkarahisar gibi bir şehrin, sporda bu mantıkla ilerlemesi durumunda, “Sporun Termalle Buluştuğu Kent’ olma iddiası, yalnızca pankartlarda kalacağa benziyor.

Haber-Yorum-Foto: Ramazan Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme