• Haberler
  • Genel
  • “Spordan asla kopmayın” – Kocatepe Gazetesi

“Spordan asla kopmayın” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın derslerinde ve sporda başarılı ayrıca ihtiyacı olan bin ilköğretim öğrencilerine yönelik eşofman takımı dağıtım töreni dün gerçekleşti Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nın ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı eşofman dağıtım etkinliği dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve [&hellip]

"Spordan asla kopmayın"

Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın derslerinde ve sporda başarılı ayrıca ihtiyacı olan bin ilköğretim öğrencilerine yönelik eşofman takımı dağıtım töreni dün gerçekleşti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yaptığı eşofman dağıtım etkinliği dün Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel katıldılar. Dağıtım töreninde çocuklara hitaben konuşan Vali Balkanlıoğlu, çocuklara spordan kopmamaları isteğinde bulundu. Balkanlıoğlu konuşmasında: “Sevgili çocuklar sağlam kafa, sağlam vücutta olur. Nitekim sağlam kafa, sağlam vücutta ancak spor ile mümkündür. Artık Türkiye eski Türkiye değil, başarılarını sporla da taçlandırıyor. Dünyanın bir çok yerinde sporcularımızın kazandığı başarılar göğsümüzü kabartıyor. Nitekim Afyonkarahisar’dan da dünya çapında birçok başarılara imza atmış, Avrupa’dan ödüller getirmiş, göğsümüzü kabartmış sporcularımız var. Bu gençler buralarda yetişiyor. Eğer çocuklarımızın ellerinden tutarsak, onlara büyük hedefler gösterirsek ilerde çok büyük spor adamı olarak göğsümüzü kabartırlar. Ben Belediye Başkanımıza, Ticaret Borsası Başkanımıza ve bu organizasyona katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür anlamlı davranışların tüm sivil toplum örgütlerimize ve iş adamlarımıza örnek olmasını temenni ediyor, saygı ve sevgiler sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Eşofmanlar dağıtıldı
Daha sonra derslerinde ve sporun çeşitli branşlarında başarılı olan öğrencilere eşofman takımları başta Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere programa katılan protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Demirel, “Hedef 500 bin basketbolcu”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eşofman dağıtım törenine katıldı. Demirel, Türkiye’de lisanslı basketbolcu sayısını 5 yılda 500 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar ile merkeze bağlı belde ve köylerde okuyan, başarılı ve ihtiyaç sahibi 1000 öğrenciye eşofman takımı dağıttı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eşofman dağıtım törenine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Trugay Demirel, A Milli Basketbol Takımı Menejeri Harun Erdenay, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Törene katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’de 60 bin lisanslı basketbolcu olduğunu belirten Demirel, bu sayının artması için çalıştıklarını söyledi. Demirel, şöyle konuştu: “Biz Türkiye’de basketbolcu sayısının artması için şu an uğraşıyoruz. Önümüzdeki dönemde en büyük hedeflerimizden bir tanesi bu. Herhalde lisanslı sporcu sayısını da artırarak başarmış olacağız. Şu anda 60 bin civarında lisanslı basketbolcumuz var. 12 Dev Adam Basketbol Okulu’na gidenler, özel basketbol okuluna gidenlerin hiçbiri önlisans dediğimiz lisansa dahil değil. Okullarda yapılan maçların lisansları dahil değil. Hepsini koyduğumuz zaman biraz daha aratacak. Hedefimiz esasında biraz yüksek, ama bu tabii 5 yıllık hedef. Bugünkünün en az 8 katına çıkarmayı, 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”
TÜRKİYE, DÜNYA 6’NCISI
Basketbolun Türkiye’de sevilen bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Demirel, özellikle ailelerin çocukları için bu spor dalını tercih ettiklerini vurguladı. Türkiye’nin dünya 6’ncısı olduğuna dikkat çeken Demirel, “Basketbolu sevdirmek için milli takımlarımızın ve kulüp takımlarımızın başarılı olması gerekiyor. Ne kadar büyük başarı elde ederseniz o spora ilgi o kadar çok artıyor. Biz bunu Türkiye’de uzun yıllardır başarı ile uyguluyoruz. Dünya 6’ncısı sırasındayız FİBA sıralamasında. Basketbol, dünyada en çok sevilen sporlardan bir tanesi. Dolayısıyla Türkiye’de de çok fazla ilgi var gençler arasında. Ailelerin çocuklarının yapmasını istediği spor olarak da basketbol tercih ediliyor. Biz de bu gençleri 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda, açıkhava turnuvalarında, okul müsabakalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Basketbol üst düzey bir spor. Hem fiziki övzelliklerinin üst düzey olması gerekiyor, hem oyunda başarı için mutlaka akıllı, kapasiteli insanlar olması gerekiyor. Sporcular arasında zeka ve entellektüel düzeyi yüksek ,eğitimi yüksek sporcular genelde basketbolcu oluyorlar. Onların da başarıları göreceli olarak artıyor” dedi.

Harun Erdenay da katıldı

Türk basketbolunun en başarılı isimlerinden Harun Erdenay da törene katıldı. Harun Erdenay’a minikler büyük ilgi gösterdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme