• Haberler
  • Genel
  • Sporda şiddetin nedenleri araştırıldı – Kocatepe Gazetesi

Sporda şiddetin nedenleri araştırıldı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın düzenlediği Futbolda Şiddet ve Antrenörün Yeri adlı panel Cumartesi akşamı AKÜ ANS Kampüsü’nde bulunan Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda yapıldı Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın düzenlediği Futbolda Şiddet ve Antrenörün Yeri Paneli Cumartesi akşamı yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde bulunan Abdullah Kaptan [&hellip]

Sporda şiddetin nedenleri araştırıldı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın düzenlediği Futbolda Şiddet ve Antrenörün Yeri adlı panel Cumartesi akşamı AKÜ ANS Kampüsü’nde bulunan Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda yapıldı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın düzenlediği Futbolda Şiddet ve Antrenörün Yeri Paneli Cumartesi akşamı yapıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nde bulunan Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele çok sayıda sporcu, antrenör, hakem ve basın mensubu katıldı. İki farklı oturumda yapılan panelde ilk oturumda başkanlığı TÜFAD Başkanı Agah Bıyıkoğlu yaptı. Oturum konuşmalarını ise Türkeli Gazetesi Spor Yazarı Mehmet Dönerkaya, Gazeteci Ahmet Sarlık, Eski Futbolcu ve Antrenör İsmail Aladaş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Süleyman Erçelik yaptı. İlk oturumda futbolda şiddetin oluşmasında medyanın öneminin üzerinde duruldu. Her yıl sporda şiddet olaylarının arttığı belirtilirken, bundan daha 15-20 yıl önce rakip taraftarlarının yan yana maç izlediğinin altı çizildi. Yazılı ve görsel medyada atılan başlıkların sporda şiddetin boyutlarını arttırdığı ifade edilirken Afyonkarahisar’daki yazılı ve görsel medyanın şiddetin oluşmasını sağlayacak yazılar yazılmadığı kaydedildi.
Yalnızca 9 kişiye ceza verildi
Afyonkarahisar’daki futbolda şiddet olaylarında 2004’den 2010 yılına kadar toplam 9 kişiye men ya da para cezası verildiğini açıklayan Afyonkarahisar Çevik Kuvvet Şube Müdürü Süleyman Erçelik, İlçelerde de bu rakamın 6 olduğunu belirtti. Taraftarların hakemlerin hal ve hareketlerinden antrenörlerin ve futbolcuların en ufak mimiklerinden etkilendiklerini söyledi. Yeni çıkan sporda şiddet yasasının spor medyasını kapsamadığını ve onların can güvenliğini sağlamadığını ifade eden basını temsilen panelde konuşan Ahmet Sarlık, “Yeni çıkan sporda şiddet yasasında basın mensuplarını ilgilendirecek ve onların can güvenlerini sağlayacak bir nokta bulunmuyor. Bu da bir eksiktir” dedi. Öte yandan sporda şiddetin önüne geçilmesi için aile eğitiminin ve okul eğitiminin tam olarak insanlara verilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.
İkinci oturumda hakemler ve şiddetin
bilimsel tarafı konuşuldu
İlk oturumdan sonra panele 10 dakika ara verildi. İkinci oturumda ise oturum başkanlığını BESYO Müdür Yardımcısı Yunus Tortop yaptı. İkinci oturumun konuşmacılığını ise İl Gençlik ve Spor Müdürü Zeki Kuş, BESYO Bölüm Başkanı Adem Poyraz, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ve Doç. Dr. İbrahim Demirkan yaptı. İbrahim Demirkan şiddetin insanlarda oluşmasının bilimsel tarafını panele katılanlara aktardı. Diğer konuşmacılar ise hakemler, antrenörlerin şiddetin oluşmasındaki yeri hakkında görüşler belirttiler.

Bakmadan Geçme