Spor ve gastronominin kalbi Afyon'da atacak

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eylül ayında sayısı 150'yi aşan sporcunun Afyonkarahisar'da buluşacağını, 14-17 Ekim 2021 tarihinde planlanan Gastronomi Festivali ile UNESCO'ya verilen tüm taahhütlerin yerine getirilmiş olacağını söyledi   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in Başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda tamamlandı. Meclisin Eylül ayı toplantısı 1 Eylül 2021 Çarşamba günü akşam [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Eylül ayında sayısı 150’yi aşan sporcunun Afyonkarahisar’da buluşacağını, 14-17 Ekim 2021 tarihinde planlanan Gastronomi Festivali ile UNESCO’ya verilen tüm taahhütlerin yerine getirilmiş olacağını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda tamamlandı. Meclisin Eylül ayı toplantısı 1 Eylül 2021 Çarşamba günü akşam saat 19.00’da başlayacak.
“BELEDİYE PARK BAHÇELER EKİBİ AYAZİNİ KÖYÜNDE 60 GÜN ÇALIŞTI”
Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı meclis üyelerine elektronik ortamda gönderilen bir önceki Temmuz ayı toplantısı tutanak özetinin oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti. Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürlüğü’nce işletilen Emre Gölü Tesisinde uygulanacak fiyat tarifesi Plan Bütçe komisyonunun belirlediği şekliyle kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ayazini Köyü’ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmaları bittikten sonra Emre Gölü’nde de ciddi bir düzenleme yapıldığını ifade etti. Zeybek, “İl Özel İdaresi vasıtasıyla Sayın Valimiz ihale yaptı. İhaleyi alan firma istenileni yapamadı. Sağ olsun bizden yardım istedi. Park ve Bahçeler ekibimiz 60 kişilik bir grupla iki ay kadar orada çalıştılar. Güzel bir çevre düzenlemesi yaptılar. İşletmeyi de Sayın Valimiz Afyonkarahisar Belediyesi’nin üstlenmesini istedi. Ücretsiz olduğunda değeri bilinmiyor. En azından bir kamp alanına gidildiğinde örneğin Erkmen’de Milli Parklar Müdürlüğü’nün yaptığı bir alan var. Oraya araçla girmeye kalktığınızda araç başına 12-13 bin TL civarında para alınıyor. Belki en azından orada ki faaliyetleri yürütebilmek ve çalışacak personelin giderini karşılayabilmek için kar amacı güdülmüyor. Plan ve Bütçe Komisyonumuz bir fiyat tarifesi hazırladı.” dedi.
“SAYISI 150’Yİ AŞAN SPORCU EYLÜL’DE AFYON’DA BULUŞACAK”
7-8 Eylül 2021 tarihleri arasında MXGP OF Afyon Dünya Şampiyonası 10. ayağının Afyonkarahisar’da düzenlenmesi için Belediye ile Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü Derneği arasında protokol yapmak üzere Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Zeybek konu hakkında yaptığı açıklamada, “4-5 Eylül 2018-2019 tarihlerinde Motokros Şampiyonasının 9. ayağı ilimizde yapılıyordu. Kovid-19 küresel salgınıyla ilgili ülkemizde idarecilerimizin verdiği mücadelede dünya da söz sahibi ülkelerin başında geliyoruz. ‘Güvenli Ülke Türkiye’ sloganıyla 10. ayağı İtalya’da planlanan ancak salgının bu ülkede önünün alınamaması sonucu yarışma 7-8 Eylül 2021 tarihinde Afyon’da yapılacak. Bu hakkı elde ettik ilave bir masrafımız olmayacak. Afyonlular olarak bu yarışmayı gerçekleştireceğiz. Bu yıl festival şeklinde düşünmüştük. 1-10 Eylül 2021 tarihinde yurt dışından 150’nin üzerinde motor sporları yarışmacısı ilimizde bulunacaklar. Bu durum ilimiz esnafına, otellerimize ciddi bir kaynak akışı sağlayacaktır.” diye konuştu.
“GASTRONOMİ FESTİVALİYLE UNESCO’YA VERİLEN SÖZLER
YERİNE GETİRİLMİŞ OLACAK”
14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Afyonkarahisar 3. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet Festivali düzenlenmesi konusunda Belediye ile paydaş kurumlar arasında protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliğiyle yetki verildi. Afyonkarahisar’ın UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına alınmasında UNESCO’nun koştuğu şartlardan bir tanesinin de Uluslar arası Gastronomi Festivalini yapmak olduğunu hatırlatan Zeybek, “2020 yılında salgın nedeniyle bunu gerçekleştiremedik. İnşallah bu festivali 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında yapacağız. Böylece UNESCO’ya verdiğimiz tüm taahhütleri yerine getirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
ÇAVUŞBAŞ HASTANE HATTI MİNİBÜS TABELASI PARLAMENT MAVİ OLACAK
Toplantıda Trafik Komisyonundan gelen raporlar oylanarak karara bağlandı. Belediye’nin toplu taşıma hizmeti veren otobüslerin Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde ki 1041, 1069, 1048 ve 1050 nolu sokaklara çalışma izin verilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Emniyet taksi durağı için Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası yanında yer belirlenmesi için gerekli inceleme ve araştırma yapılacak. Çavuşbaş minibüslerinin mahalle güzergâhında değişiklik talebi uygun görülmedi. Ancak Devlet Hastanesi hattında çalışan Çavuşbaş minübüslerinin üzerindeki yeşil renkli tabelanın parlament mavisi olarak değiştirilmesine karar verildi.
YENİ DURAK YERLERİ BELİRLENDİ
Gar Taksi durağının bulunduğu alana Millet Bahçesi düzenlemesi yapılacağı için geçici bir durak yeri belirlenmesi talebi; İstasyon Caddesi ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü misafirhanesi yolunun kesiştiği noktanın geçici olarak kullanılmasına karar verildi. Eski Devlet Hastanesi yanında yer alan taksi durağının bulunduğu alana Millet Bahçesi düzenlenmesi yapılacağı için yeni Devlet Hastanesi güzergâhında çalışmasına devam edecek. 03 S 0090 plakalı hattın Murat Servis Hizmetleri Şti üzerinden Siracettin Bilgici üzerine devri uygun görüldü. 03 S 0025 plakalı hattın Fatih Taş’ın üzerinden Olcay Taş üzerine devri uygun görüldü.
KANLICA’DA 249. SOKAK ŞEHİT KARADİREK CADDESİ OLDU
Afyonkarahisar Belediyesi 2021 Yılı Gider bütçesinde bazı kalemlerde görülen yetersizlik nedeniyle toplam 3 milyon lira bütçe aktarılması oybirliğiyle kabul edildi. Hasan Karaağaç Mahallesi, 315 ada, 17-18-19-20-21 numaralı parsellerin bulunduğu alanda ilave imar planı yapım talebini uygun görmeyen Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu kabul edildi. Komisyon raporunda bu tür parsel talepleri karşılanması yerine üst ölçekli planlarla bölgesel planlamalar yapılması gerektiği bildirildi. Kanlıca Mahallesi’nde 249 numaralı sokak ismi yerine Şehit Şükrü Karadirek Caddesi isminin verilmesi oybirilğiyle kabul edildi. Dörtyol Mahallesinde Sokak ismi olmayan yollara yeni isim ve numara verilmesine karar verildi. Sokak isimlerine numara verilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme