Spor Oyunları'nda 14 branş var

29 Ağustos'ta açılış töreni yapılacak olan ATSO Spor Oyunları'nın 9. ve 10. Oyunlar'da yaşanan terör olaylarından dolayı açılış töreni yapılamamıştı. Bu sene yapılacak olan ATSO Spor Oyunları'nın olumsuz bir durum olmaması halinde yapılacağını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Oyun Komisyonu Başkanı Mustafa Gül, bu sene yapılacak olan oyunlara ATSO Üyeleri dışından da katılım [&hellip]

29 Ağustos’ta açılış töreni yapılacak olan ATSO Spor Oyunları’nın 9. ve 10. Oyunlar’da yaşanan terör olaylarından dolayı açılış töreni yapılamamıştı. Bu sene yapılacak olan ATSO Spor Oyunları’nın olumsuz bir durum olmaması halinde yapılacağını belirten ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Oyun Komisyonu Başkanı Mustafa Gül, bu sene yapılacak olan oyunlara ATSO Üyeleri dışından da katılım gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen ATSO Spor Oyunları’nda bu sene 11’incisi yapılacak. Spor Oyunları’nın tanıtım toplantısı Oda’nın toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Spor Oyunları Komisyonu Başkanı Mustafa Gül, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Spor Oyunları Komisyonu Üyesi Ahmet Şükrü Köse, Spor Oyunları Teknik Komite Üyesi Rıfat Yağmur ve ATSO Genel Sekreter Yardımcısı Ferah Bekteş katıldı.
OYUNLAR 14 BRANŞTA
 YAPILACAK
11. ATSO Spor Oyunları’nın takım branşları hakkında bilgi veren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Oyun Komisyonu Başkanı Mustafa Gül futbol, voleybol, halat çekme, basketbol, takım halinde başvuru yapılması halinde paintball ve dragon botta lig yapılacağını aktardı. Bireysel branşları anlatan da Gül, penaltı atışı, bilek güreşi, dart, bowling, tavla, kort tenisi, 100 ve 400 metre koşusu yer alacağını belirtti.
“ATSO SPOR OYUNLARIMIZ MARKA ETKİNLİKLERİ
 ARASINDA YER ALMIŞTIR”
ATSO Spor Oyunları’nın 11 yaşında olduğunu aktaran Komisyon Başkanı Gül, “ATSO Spor Oyunları Ligi bu yıl 11. yaşına ulaşmıştır. 11 yıl süresince üye şirketlerimizin katılımları ile süregelen Spor Oyunları Ligi artık ilimizin marka etkinlikleri arasında yer almıştır. Şüphesiz burada önemli olan üyelerimizin bu organizasyona verdikleri katkılar ile bu sürece geldiğimizin bilincindeyiz. Dönem dönem yıllar içerisinde Spor Oyunlarımız ülkemizin güncel, ekonomik ve siyasi gelişmelerine de destek sloganları ile yoluna devam etmiştir” ifadesine yer verdi.
“DEVLETİMİZİN BİRLİK,
BERABERLİK VE
 DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKTIK”
Kalkışma sonrasında devletin birlik, beraberlik ve demokrasisine açıklamalarla sahip çıktıklarını belirten Gül, “Bu günde karşımıza ülkemizin milli birlik ve demokrasisine karşı yapılan başarısız bir kalkışma hareketinin etkileri çıkmıştır. Bizler, odamızın ilkeleri doğrultusunda bu hassas gelişmeleri yakından takip ederek tepkilerimizi sizler vasıtası ile kamuoyuna duyurarak devletimizin birlik ve beraberliğine ve dahi demokrasisine sahip çıktığımızı belirtmişizdir. ATSO Spor Oyunları felsefesinde de bu ifadelerimiz vücut bulacaktır. Sporun, demokrasinin gelişimine, birliğimize ve barışa olan olumlu katkısını oyunlarımız süresince yaşatarak bu günleri aşamada bir araç olarak kullanacağız” diye konuştu.
SPOR OYUNLARI AÇILIŞI ZAFER HAFTASI KUTLAMALARINA ALINDI
ATSO Spor Oyunları açılışının Valilik tarafından düzenlenen Zafer Haftası Kutlamaları kapsamına alındığına dikkat çeken Gül, “29 Ağustos günü Valiliğimiz Zafer Haftası kutlama programında açılışımıza yer verilmesi bizlere ayrı sorumluluk ve heyecan getirmiştir. Bu inançla açılış ve müsabakaların birlik ve beraberlik içerisinde yoğun katılım ile gerçekleşmesini önemsiyoruz. Ülkemizde yaşanan milli birlik ve demokrasi şöleninde bizde varız diyoruz. Demokrasi ve milli birliğe katkı sağlayacak her şeyde ATSO hazırdır. Spor Oyunları’nın yola çıkış düşüncesi, şirketleri bir araya getirerek iş dünyasındaki rekabetlerinin sahaya dönüşmesiydi bizi yola çıkaran asıl sebep. Şirketlerin çalışanlarında oluşturmak istediği bağlılığı artırmak gerektiği inancı ile bu konuya yatırım yapma istekleri ile hareket ettik” dedi.  
Sporun insan yaşamındaki önemini aktaran Gül, “İnsanın kendini bilen, yetkinleşen, etkin, yapıcı ve yaratıcı, mükemmelleşen, hoşgörülü bir yaşama ulaşması için devlet insan içindir. Böyle bir yaşamaya ulaşmanın değişik yolları vardır. Yollar arasında tüm insanlara özgü olanlardan birisi spordur” ifadesine yer verdi.
KATILIMIN ÖNCEKİ
 SENELERE GÖRE FAZLA
 OLMASI BEKLENİYOR
Spor Oyunları’nın 14 branşta düzenleneceğini, başvuruların da devam ettiğini söyleyen ATSO Spor Oyunları Teknik Komite Üyesi Rıfat Yağmur, “Kritik bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bir gerçek. Biz de bu birlik ve beraberliği sahalarımızda yaşatabilmek için bu yılki organizasyona büyük önem veriyoruz. Katılımın geçtiğimiz yıllardan daha fazla olacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme