Spor Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

Afyonkarahisar Spor Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler geleceğe kep attı   Kente kazandırılan ve 'Spor şehri Afyonkarahisar'da öğrencilere bir seçenek daha var' sloganıyla 2016 yılında eğitim ve öğretime açılan Afyonkarahisar Spor Lisesi, beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve becerileri kazanmaları için ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim, öğretim görmelerini ve başarılı sporcular olarak yetiştirilmelerini, [&hellip]

Afyonkarahisar Spor Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler geleceğe kep attı

Kente kazandırılan ve “Spor şehri Afyonkarahisar’da öğrencilere bir seçenek daha var” sloganıyla 2016 yılında eğitim ve öğretime açılan Afyonkarahisar Spor Lisesi, beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve becerileri kazanmaları için ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim, öğretim görmelerini ve başarılı sporcular olarak yetiştirilmelerini, spora ilgi ve yeteneği olan öğrencilerin, kendi potansiyellerini arttırma, Türk sporunu geliştirme ve temsil etme, takım ruhu ile hareket etme, spor disiplini ve centilmenliği özümsemiş, kendilerine uygun yükseköğretim programlarına hazırlanma, spor alanında araştırmaya yönelmelerini sağlamak amacıyla nitelikli gençler olarak yüksek öğretime yerleştirme amacıyla eğtiim veriyor.
Okulun spor salonunda düzenlenen törene Okul Müdürü Nihat Selek, öğretmenler, mezunların aileleri ve davetliler katıldı. Afyonkarahisar’ın spor tarihinde önemli başarılar elde etmiş isimlerden oluşan “Dostlar Meclisi” üyelerinin de yer aldığı programda Okul Aile Birliği Yönetim kurulu üyeleri deöğrenciler ve öğretmenlerin heyecan ve mutluluğunun paylaştı. Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğretmen ve öğrencilerin renk kattığı törende konuşan Okul Müdürü Nihat Selek, öğrencilere gelecekteki hayatlarında başarılar diledi.
“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”
Spor Lisesinde Müdür olarak görev yaptığı 1. senesinde örencileri ve tüm okul çalışanlarıyla beraber 3. mezunları vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Okul Müdürü Selek, “Yılın bu zamanı, Spor Lisesi eğitim kadrosuyla, bize 4 yıl önce emanet edilen şu an 12. Sınıfta bulunan öğrencilerimizi öncelikle ailelerine, sonra da inşallah Yüksek Öğrenime teslim edeceğimiz günü yaşıyoruz. Bizi değil dünyayı derinden etkileyen ve halen devam eden sağlık krizi sürecindeki bizim okullarımız uygulamalı, yüzyüze eğitim alması gereken öğrencilerimiz maalesef 1,5 yıl uzaktan eğitim süreci yaşadılar. Aynı zamanda çocuklarını yürekleri sıkışarak lisemizin eğitim kadrosuna emanet eden velilerimiz, bu sene TYT-AYT gibi hayatlarını etkileyecek önemli sınavlara girecek çocukları olan velilerimiz için de önemli bir başlangıç anı. Hepimiz gurur duyabileceğimiz ortak başarı için çalıştık. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ile her ay toplandık, öğrencilerimizin, ulaşımından, yiyeceğine kadar, derslerde nasıl daha başarılı oluruzdan, velilerimize nasıl ulaşabilirize kadar sürekli öğretmenlerimizle toplantılar yaptık. Sporda Türkiye Şampiyonu olduk takım halinde, bu bir ilktir Afyonkarahisar tarihinde, bazı branşlarda bireysel Türkiye Şampiyonlukları aldık. Sporda bir öğrencimiz Dünya ikincisi oldu, bir öğrencimiz Dünya dördüncüsü oldu. Onlarla okul olarak, il olarak gurur duyduk. Bu başarı, hem spor, hem de Akademik anlamda öğretmenlerin ve tüm personelin profesyonelliği ve bağlılığı sayesinde gerçekleşiyor. Burada hepinize teşekkür etmek ve onları alkışlamak istiyorum. Ama aynı zamanda bu başarı, ebeveynlerin ve onların okul aile birliği içindeki temsilcilerinin, bizimle olan karşılıklı çalışmaları sayesindedir. Herkese teşekkürler. Bizler, Akademik anlamda akıcılığı garanti ederken, spor eğitimi geliştirmek için gösterilen çabalara devam etmeliyiz. Bunlar diğer okullarla aramızda fark yaratmada belirleyici unsurlardır.” dedi.
Okulda öğrencilerin başarısı için çaba gösteren öğretmenlere tek tek teşekkür eden Selek, ayrıca okula desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür etti.
Törende okul birincisi Eda Yiber, okul ikincisi Zeynep Sude Güldür, okul üçüncüsü Zehra Akpınar, yılın örnek öğrencisi Zeynep Sude Güldür, dünya ikincisi Aybüke Firdevs Karaca, Avrupa Dördüncüsü Ceren Sıla Müjde’ye plaketleri takdim edildi.
Bu yıl Takım halinde üst üste Türkiye Şampiyonlu kazandıran Beden Eğitimi Öğretmeni Hatice Okçu’ya onur plaketi verildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme